Alexandru Tomescu & Eduard Kunz :In the mood for Prokofiev, for my soul!


3 iunie, Turneul Stradivarius 2014, o nouă ocazie de a-l vedea şi auzi pe Alexandru Tomescu, pentru al treilea an consecutiv, de această dată însoţit de Eduard Kunz.
În 2012 au fost sonatele lui Eugene Ysaye, anul trecut sonatele şi partitele lui Bach într-o locaţie minunată şi diferită, de această dată Turneul Stradivarius ne-a propus Prokofiev: 2 sonate şi 5 melodii pentru vioară şi pian.
Pe Alexandru Tomescu îl admir foarte mult, pentru pasiunea cu care cântă şi dorinţa ne a ne încânta pe noi, pentru că sprijină cauze care sunt importante , o persoană senină.
Surpriza pentru mine a fost Eduard Kunz, inclus de BBC Music Magazine în topul celor mai buni 10 pianişti ai viitorului ,m-a captivat pe parcursul celor 2 ore, expresivitate, emoţie, talent nativ.
Şansele de a asculta un pianist cu un CV atât de impresionant rămâneau totuşi mici pentru un oraş de provincie, cu atât mai mult apreciez concertul de seara trecută.
Comparativ cu ce am ascultat anii trecuţi, Prokofiev mi s-a părut mai dramatic, o muzică care absoarbe, dar şi consumă, se trece de la zone întunecate, la altele simple, sincere sau optimiste.
A fost o seară minunată, o muzică pentru sufletul meu, multumesc Alexandru Tomescu & Eduard Kunz!
* Muzica lui Prokofiev este mai modernă ca oricând. Dacă găseşti în tine dorinţa de a o asculta, vei vedea că este ca o conversaţie cu un prieten drag, despre lucruri care contează, poate grele şi întunecate câteodată sau poate la limită.Întotdeauna însă te vei simţi cu sufletul uşor şi curat, împăcat cu tine însuţi, luându-ţi rămas bun până la următoarea întâlnire * (Eduard Kunz)


Comments

Popular Posts