The Wolf of Wall Street: Va fi Oscar pentru Di Caprio?


Anul acesta a inceput promitator in ceea ce priveste filmele care apar in cinema, dupa ce am vazut 47 Ronin, m-am reintors in week-end in cinema pentru The Wolf of Wall Street.
Ma asteptam sa fie un film bun, doar il avea pe Di Caprio in distributie, iar pe Scorsese responsabil de regie, un subiect interesant si deja un Glob de Aur pentru cel mai bun actor. 
Il mai gasim nominalizat la 5 Oscaruri si 4 Bafta, iar eu sper ca macar de aceasta data Di Caprio va primi Oscarul pe care-l merita si-l asteapta, pentru ca rolul acesta a fost intr-adevar complet, nu vad ce putea fi imbunatatit.
Revenind la film, durata este de 180 minunte, nu va veti plictisi sigur, este dinamic, spectaculos, comic, dramatic, o gama larga de emotii si situatii.
Jordan ( Leo di Caprio) este un banker , care a trait visul american intr-o perioada zbuciumata si deloc previzibila.
Initial este baker pe Wall Street, aici invata baza care-l va ajuta mai departe, situatia economica este in declin si compania la care lucra se desfiinteaza. In aceasta situatie, dar nedorind sa renunte la meseria sa, va lucra pentru diferite piete nereglementate , dar care-i vor aduce castiguri insemnate.
Treptat isi va dezvolta propria afacere, va angaja fosti prieteni din copilarie, isi va folosi abilitatile invatate pe Wall Street si se va imbogati si mai mult. Dar nimic nu pare a fi suficient:bani, droguri, femei, putere, decadenta. Si toate acestea il vor aduce la un moment dat foarte aproape de prapastie.
Lumea corporatista din America este foarte bine descrisa de Scorsese, personajul lui di Caprio o imbinare de ambitie, inteligenta, viciu.
O lume nebuna dupa bani, putere, distractie, un limbaj mai putin academic , iar Di Caprio mi s-a parut naucitor de bun in acest rol , mai bun decat tot ce am vazut anterior. Enjoy!




Comments

Popular Posts