F1 Japan GP 2012

În acest week-end s-a desfăşurat o nouă etapă din calendarul F1- cursa din Japonia, una din cursele cele mai interesante din sezon.
Cursa a fost plină de evenimente încă de la început, când Alonso a fost scos din cursă de Raikonnen, Webber lovit de Grojean, iar Rosberg a abandonat fiind prins în mijlocul evenimentelor.
Astfel Alonso părăseşte această cursă, pierde din avansul în campionatul piloţilor,dar rămâne pentru moment pe locul 1 cu 194 p, la doar 4 puncte diferenţă de locul 2-Vettel.
Schumi pleca în cursă de pe ultimul loc, deoarece a fost penalizat cu 10 locuri pe grilă după incidentul din cursa din Singapore cu Vergne. A încercat să urce în primii 10 piloţi, însă a sfârşit pe locul 11.
Vettel a plecat din pole-position, a terminat cursa pe primul loc şi cu siguranţă va profita de avansul pe care l-a obţinut azi în cursele viitoare.
Massa a reuşit să termine cursa pe locul 2, primul său podium în ultimii 2 ani, m-am bucurat să-l văd pe podium!
Locul 3 a fost o altă premieră- primul podium din cariera lui Kobayashi, acasă, mi-a plăcut mult, mai ales că publicul a creat o atmosferă frumoasă pentru cei 3 de pe podiumul de premiere.
Button a terminat pe locul 4, urmat de Hamilton,Raikonnen,Hulkenberg,Maldonado,Webber şi Riciardo.
A fost o cursă interesantă, cu destule surprize, un public entuziast şi iubitor de F1, iar podiumul a fost spectaculos.
Următoarea cursă va fi Coreea de Sud în 14 octombrie.



Comments

Unknown said…
Michael Schumacher si-a încheiat oficial cariera - spun posturile de TV si ziarele de specialitate... De 7 ori campion mondial. Aplauze!

Popular Posts