Life in Pictures(13):Tiziano Ferro - La differenza tra me e te






Citeam zilele trecute în numărul din noiembrie al revistei Psichologies un articol foarte interesant,care avea drept subiect -bunăvoinţa.



În anul 1960 în Japonia a apărut iniţiativa de a sărbători ziua bunăvoinţei, iar din 1997 la nivel mondial pe data de 13 noiembrie oamenii îşi îndreaptă atenţia către această noţiune, care deşi poate părea abstractă, poate să ajute mult.



"Bunăvoinţa este condiţia sine qua non a cooperării sociale,a traiului cotidian normal. Ea nu presupune să fii submisiv şi fraier, ci calm, raţional, generos şi înţelegător.



Dacă vrei să fii fericit, să practici companiunea. Dacă vrei să fie şi alţii fericiţi, practică tot compasiunea(Dalai Lama).



Prima dată un zâmbet, un gest, apoi un compliment,un ajutor pentru cineva care are nevoie de ajutor,apoi începutul unei conversaţii,descoperirea celuilalt şi descoperirea sinelui propriu.



De asemenea S.Tisseron consideră că la baza bunăvoinţei se află empatia-care desigur cere reciprocitate."



Ideea care m-a condus la acestă postare este că în societatea actuală, modernă, rapidă şi evoluată, bunăvoinţa este considerată un semn de slăbiciune,un lucru care trebuie evitat.



Este aproape imposibil să concepi că poţi ajuta pe altcineva fără a aştepta ceva în schimb, lumea a uitat să zâmbească, doar copii mici îti mai întorc un zâmbet pe stradă şi asta e trist.



E şi mai trist că uităm de politeţe, de o vorbă bună care poate motiva, de un compliment, dar preferăm în schimb acuzele.



Consider că bunăvoinţa este necesară pentru a stabili relaţii sociale de calitate, nu este costisitoare, nu cere mult timp, este doar o noţiune de comportament, un mod de a vedea altfel jumătatea goală a paharului.



Îmi plac oamenii calzi, luminoşi, politicoşi şi mai ales empatici, dar pe care din păcate îi întâlnesc din ce în ce mai rar.
Alegerea muzicală din acestă săptămână mi s-a părut firească, îmi place vocea lui Tiziano Ferro, îmi place această nouă piesă, dar mai mult îmi place acest video care pune accentul pe sentimentele umane şi pe mimică.












Comments

pandhora said…
sunt in perfect acord cu articolul tau...din nefericire in ziua de azi se intampla asa cum spui...bunavointa este luata drept slabiciune sau banuita de inntetii ascunse...
dar ea nu a disparut cu totul si sunt sigura ca pana la urma vom intelege cu totii cat de important este sa fii...binevoitor :)
felicitari pentru articol...
Interesant articolul!
Frumoasă melodia!
Zi excelentă!
pup.
Anonymous said…
Excelent articol!Foarte frumoasă inițiativă.Trebuie să recunosc că nu știam că există așa ceva!Mă bucur că am aflat.
Muzica e bună și se potrivește!
Felicitări pentru postarea articolului!
Anonymous said…
Unul din cele mai interesante compartimente vizitate astăzi ...
Unul din sinonimele de la submis este stăpânit şi-mi aminteşte de fenomenologia hegeliană "Mă recunoşti? Te recunosc drept cel ce mă recunoaşte!"
Mulţumesc mult!
Costin Comba said…
compasiunea? Ce este aia? Intr-o lume in care fiecare este pentru el, in care lupta pentru supravietuire a umanitatii este mai devastatoare ca cea din jungla, nu este loc pentru compasiune.
Suntem mult prea ancorati in dorinte materiale ca sa ne dam seama ce inseamna acest cuvant.
ANA MARIN said…
@Pandhora:Multumesc mult!
@Elena:Multumesc, Elena!
@Tu1074:Multumesc, ma bucur ca ti-a placut!
@Atdoru:Cu placere!
@Costin Comba:Asa este si totusi nu sunt de acord.

Popular Posts