One Day(2011)




În week-end am văzut la Cinema City One Day(2011) un film foarte interesant, pe care îmi doream să-l văd şi pe care vi-l recomand pentru că merită!

Filmul este o dramă romantică, regizat de Lone Scherfig cel care a mai regizat şi An Education(de asemenea un film interesant) şi se pare că este adaptarea cărţii cu acelaşi nume a lui David Nicholls(pe care sunt tare curioasă să o citesc după acest film).

În rolurile principale regăsim pe:Anne Hathaway, care face un rol foarte bun, destul de dificil, departe de comediile romantice cu care ne obişnuise şi Jim Sturgess-un actor foarte carismatic de numai 33 de ani.

Povestea începe în anul 1988 în ziua de 15 iulie,ziua absolvirii facultăţii pentru Emma(Anne Hathaway) şi Dexter( Jim Sturgess), care se întâlnesc, se împrietenesc şi de aici ni se prezintă timp de 25 de ani relaţia celor doi.

Emma provine dintr-o familie din clasa de mijloc, doreşte să schimbe lumea, să scrie proză şi poezie, dar munceşte câţiva ani într-un restaurant mexican din Londra.

Dexter este tânăr ce provine dintr-o familie înstărită şi cultivată,îşi petrece vacanţele la Paris, este în permanenţă înconjurat de fete, dar nefericit.

Dexter devine prezentatorul unui show tv, abuzează de alcool şi droguri, se va căsători cu o aristocrată fără prea mult farmec, care ajunge să-l înşele cu un bărbat mai tânăr şi i se naşte o fetiţă -Jasmine.

Între timp Ema cunoaşte şi ea un comedian, se mută împreună, dar relaţia nu durează mai mult de 3 ani, se despart,ea pleacă la Paris, scrie primul roman, iar viaţa pare să i se schimbe în bine.

Dexter divorţat şi desigur nefericit, o caută pe Ema la Paris, sentimentele lor din trecut nu au dispărut, decid să încerce o relaţie împreună, care iniţial îi schimbă pe ambii.

Ema îşi doreşte un copil, este stresată şi într-o zi la întoarcerea acasă este accidentată de un tramvai şi moare, iar Dexter îşi va găsi de această dată refugiul în casa tătălui său,urmând ca ani mai târziu să-şi deschidă un mic boutique de produse organice şi să păstreze o strânsă legătură cu fiica sa.

Povestea este emoţionantă, cu un puternic impact, pozitivă şi comică la început, tristă dar şi cu o notă de optimism după moartea Emei.

Este una din cele mai frumoase poveşti transpuse într-un film pe care am văzut-o de curând, cu peisaje frumoase din Londra şi Paris, cu situaţii din viaţa obişnuită.

De asemenea mi-a plăcut mult rolul lui Jim Sturgess, un actor frumos, talentat, al cărui personaj a trecut printr-o multitudine de stări şi care pe mine m-a convins.





Comments

Anonymous said…
Abia astept sa-l vad si eu, desi nu prea-mi plac finalurile triste, cand moare personajul principal!

Popular Posts