Contagion(2011)





Am vazut in week-end la Cinema City, Contagion(2011) un thriller SF destul de realist si reusit, cu o distributie interesanta:Marion Cotillard,Kate Winslet, Jude Law,Matt Damon.

Dupa cum spuneam intr-o postare anterioara, acest film se afla pe lista mea de filme pe care doream sa le vad la cinema in aceasta toamna, plus trailer-ul la Sherlock Holmes 2 care mi-a placut, iar filmul il astept cu nerabdare.

Dupa cum spuneam filmul este un thriller SF pentru ca se pleaca de la un ipotetic nou virus(incrucisare de liliac-porc) care ii ia pe toti pe nepregatite si reuseste intr-un foarte scurt timp sa strice precara liniste mondiala.

Oamenii incep sa se imbolnaveasca subit in toate colturile lumii, din Asia , America si pana in Europa, medicii nu au inca nici o solutie pentru noua boala aparuta, iar cifrele mortilor incep sa creasca foarte repede de la o zi la alta.

Lumea este cuprinsa de panica, alimentele si medicamenele naturiste incep sa dispara din magazine, iar lumea apare ca un mediu foarte ostil, pustil si destul de dezolant.

Cu toate acestea medicii specialisti reusesc sa faca teste pe maimute(cam 55 la numar), gasesc un antidot la noua boala, incep sa vaccineze populatia, iar in final lucrurile se mai domolesc, iar oamenii incep sa se readapteze la o noua viata.

Mi-au placut mult:Matt Damon(care se pare ca este ca si vinul, mai bun cu trecerea timpului), Marion Cotillard(pe care o admiram de multa vreme si care nu dezamageste nici acum),Kate Winslet(are rolul unui medic care-si desfasoara activitatea in mijlocul focarului si care isi pierde viata in lupta cu virusul), iar Jude Law( care imi place mult dupa Alfie si Sherlock Holmes-un blogger foarte convingator!).

De asemenea subiectul este bine construit si documentat, filmul este foarte realistic si merita vazut.






Comments

Anonymous said…
Hi hi, Contagion e si pe lista mea! ;)Am o slabiciune pentru filmele cu virusuri devastatoare! :P

Popular Posts