Friday, December 31, 2010

Decembrie, altfel


Decembrie Books:
Septembrie -R.Pilcher
Foc-Anais Nin
Scrisori imaginare- O. Paler
Decembrie Film:
Life as we know it
Confucius(chinese)
Le fabouleaux destin d'Amelie Poulan
Decembrie Music: Raphael-Depression no7, Enrique-Heartbeat
Decembrie Words:
"Trebuie sa gasim o speranta care sa aiba puterea sa faca ceva cu adevarat minunat cand noaptea neagra coboara peste noi si nu mai vedem nimic in viata aceasta decat durere si dezamagire, o speranta care sa faca exact acelasi lucru cand cerul e insorit"(L.Crabb)
P.S.: La multi ani!(Happy new year!). Un an nou in care sa va bucurati de sanatate, dorinte implinite si fericire!

Thursday, December 30, 2010

Film 2010- My Top 10


10.Agora- Un film interesant pe care l-am vazut in ianuarie, actiunea se pretrece in Alexandria in secolul 4, o poveste care prezinta lupta dintre crestinii persecutati de romani. In centrul actiunii se afla Hypatia(Rachel Weiz), astronom si matematician de geniu.


9.The clash of the titans- Un film fantastic, destul de reusit, care prezint povestea lui Perseu, fiul lui Zeus care decide sa-l infrunte pe Hades pentru a-i salva pe muritori. Efectele secundare sunt pe masura, iar prestatia actorilor deasemenea.


9.The Bounty Hunter

De la acesta comedie ma asteptam mai mult la inceputul anului, speram sa se ridice macar la nivelul lui The Ungly Truth, dar se pare ca nu a fost asa. Povestea e interesanta pe alocuri, trailer-ul promitea mai mult, insa se pare ca alaturarea Gerard Butler - Jenifer Anistor nu mi s-a parut prea reusita.


8. The princess and the frog
Un film de animatie clasic de la Disney, o poveste frumoasa, prima printesa de culoare dintr-un desen animat, efecte speciale si muzica reusite. Don't miss it!8.Due Date- Un film pe care l-am vazut in noiembrie si despre care am scris mai multe aici.
7. Leap Year- A fost una din comediile reusite ale acestui an cu Amy Adams(Julie & Julia, Enchanted) si Mattew Goode, o poveste comica cu intamplari din Scotia, valize Vuitton si multe peripetii. Don't miss it!
6.Robin Hood


Russel Crowe a devenit anul acesta Robin Hood, o poveste diferita de ceea ce s-a prezentat pana acum, mai realista, mai antrenanta si se pare ca va urma o continuare. Mai multe am scris aici.

5.Nine- Inainte sa vad Nine am plecat la cinema cu gandul de a vedea Valentine's Day care tocmai se lansase, insa alegerea mea a fost mai inspirata, iar acest musical a fost unul reusit, cu actori talentati, cu efecte vizuale interesante, cititi mai multe aici.4. Life as we know it- Daca The Killers(K.Heigl si A.Kutcher) nu mi s-a parut prea reusit, se pare ca aceasta alaturare ca si in cazul Butler-Aniston nu a fost o alegere prea indicata, Life as we know it a fost mai mult decat indica trailer-ul si mai mult decat ma asteptam eu. Am scris despre acest film in decembrie.3. Sherlock Holmes- A fost primul film pe care l-am vazut la cinema in 2010, mi-a placut foarte mult, l-am revazut apoi si vi-l recomand. Am scris despre el aici.
3. Eat , pray, love- Un film foarte laudat, care cred eu ca si-a meritat toate laudele, peisaje superbe din Bali, Roma si India, talentul Juliei Roberts, Bardern , vinul rosu, Bali, oare am uitat ceva?

2.Shanghai- Filmul nu a aparut in cinematografele din Romania, eu cred ca ar fi avut succes, oricum povestea e superba , China anilor 1940 sub ocupatie germana, americana si japoneza.Ii regasim in distributie pe John Cusack, Li Gong(Memoriile unei gheise),Jeffrey Dean Morgan, Yun Fat Chow.Don't miss it!

2. Confucius- Acest film am reusit sa-l vad zilele trecute, cu acelasi regret ca nu a fost distribuit in cinematografe, totusi povestea e frumoasa, interesanta, Confucius e interpretat de Yun Fat Chow(Tigru si dragon). E un film care trebuie vazut pentru poveste, pentru filozofie dar si pentru creatie.1.Inception- Este un SF reusit, cu o distributie din care face parte :Leo di Caprio,
Ellen Page(Juno),Marion Cotillard(La vie en rose), efectele speciale sunt extraordinare, povestea e antrenanta si cred eu ca are destule sanse la Oscar si la Globurile de aur de anul viitor.
P.S.: Am inclus in top filme doar din 2010, chiar daca am vazut multe filme frumoase si din alti ani, iar majoritatea celor din topul meu au fost vizionate la cinema.
Pentru ianuarie 2011 astept sa vad The Tourist.....si vom mai vedea!:)

Wednesday, December 29, 2010

The Reader loves statistics 2


In mai aparea prima parte a acestui quiz, mai jos gasiti raspunsurile pentru perioada iunie-decembrie 2010, so let's see:

1.Cate carti ai citit pana acum in 2010?
24 de carti
2.Cate erau fictiune si cate non-fictiune?
10% non-fictiune, restul fictiune....
3.Scriitori femei vs. scriitori barbati?
14 barbati si 10 femei
4.Carti preferate in 2010?
F.Beigbeder-199.000 lei, O mie si una de nopti si zile-N. Mahfuz, I.Allende-Portret in sepia, Planul infinit
5.Carti care ti-au placut cel mai putin in 2010?
Femeia nisipurilor-Kobo Abe, o poveste putin absurda, liniara si prea statica
6.Cea mai lunga si cea mai scurta carte?
Cea mai lunga-Septembrie, cea mai scurta- Femeia nisipurilor
7.Ai recitit vreo carte?
Nu, poate in viitor...
8.Ce tari ai vizitat prin cartile citite?
Japonia, Franta, Rusia, America, Chile, Argentina, Egipt, Anglia
9.Ce scriitori ai descoperit in 2010 si ai vrea sa citesti mai mult?
F.Beigbeder(foarte interesant si destul de acid), M.Nahfuz(un foarte bun povestitor)

Saturday, December 25, 2010

Craciun fericit!
Un Craciun fericit va doresc, multa sanatate si dorinte implinite!


Wednesday, December 22, 2010

Life as we know it


Life as we know it , is the last commedy i've seen last week-end at the cinema, a great and funny movie that you should see , especially this time of the year.
The trailer made me think that this film wasn't that special, but seeing it was a great surprise, the movies has everything: a lovely story, funny moments, cute actors(K.Heigl and J.Duhamel).
So, Holly(K.Heigl) has a succeful business and a peaceful life, but her biggest dream is to make her own perfect family. She meets Messer, a sport lover, but they don't seem to like the same things, actually they don't really stand each other.
The only thing they have in commun is little Sophie, their best friends' daughter,and they have to take care of her when her parents die in a car accident.
Now they have to face different funny and unusual situations, but finally they make a lovely family.
Finally i will give you 5 reasons to see this movie:
1. It's funny and you get to laugh a lot.
2. The story is interesting and in the end you wish it didn't end.
3. K.Heighl is talented and funny and J.Duhamel makes a good part.
4. Sophie is lovely ....
5. It's just not the same commedy about families, it's more ....
Even if Life in Rome or Killers weren't that great, Life as we know it is as good as The ugly truth...

Wednesday, December 15, 2010

Septembrie & Foc

1.Septembrie - R.Pilcher

Septembrie este un roman încântător, una din acele cărţi pe care trebuie să le citeşti. Chiar dacă cartea mi-a picat întâmplător în mână surpriza a fost plăcută şi am parcurs cele aproape 600 de pagini repede şi plăcut.
Povestea este captivantă, se prezintă istoria mai multor familii dintr-o regiune pitorească a Scoţiei, familie care mi-a adus aminte de atmosfera din La Medeleni.
Astfel, totul porneşte de la ideea Verenei Steynton de a organiza în septembrie o petrecere pentru ziua de naştere a fiicei sale, Katy, petrecere la care urmează să participe toate familiile aristocrate din acea regiune.
La petrecere sunt invitaţi membrii familiei Balmerino: Archie, un veteran de război infirm, a cărui mare pasiune o reprezintă vânătoarea, soţia acestuia , care pe perioada verii se ocupă de cazarea şi primirea străinilor care vin să viziteze ţinutul.
Deasemenea, sunt invitaţi Edmund şi soţia sa mai tânără Virginia, dar şi fiica acestuia din prima căsătorie,Kate, stabilită la Londra.
Pandora, sora lui Archie, primeşte şi ea o astfel de invitaţie , cu toate că nu-şi mai vizitase familia de mai bine de 20 de ani, când hotărâse să se căsătorească cu un antreprenor american.
Lucrurile încep să se schimbe o dată cu apropierea marelui eveniment, Pandora decide să se reîntoarcă acasă, familia este bucuroasă, dar venirea ei va trezi şi îndoiala Virginiei, care află un zvon cu privire la o presupusă idilă dintre Edmund şi Pandora cu mult timp în urmă.
Povestea Pandorei se sfârşeşte tragic, deoarece ea decide că e mai bine să-şi sfârşească viaţa, după ce cu puţin timp înainte de venirea ei afla de boala necruţătoare de care suferea.
Acest lucru îi înstristează pe toţi, singura bucurie este adusă de Kate şi Noel, care se decid în privinţa unei viitoare căsătorii.
Se pare că romanul a fost ecranizat în anul 1996 şi s-a bucurat de acelaşi succes de care s-a bucurat şi cartea, iar o mare parte a volumelor lui R.Pilcher au fost ecranizate cu un acelaşi mare succes.

2. Foc- Anais Nin


Foc s-a dovedit a fi un roman foarte diferit de ceea ce mă aşteptam , un jurnal reuşit, care prezintă evenimente, gânduri , reflecţii care tulbură.
Autoarea s-a născut în 1903, la Neuilly, lângă Paris, este marcată de despărţirea părinţilor şi plecarea de acasă a tatălui la numai 11 ani, iar acest incident o va chinui întreaga exitenţă.
Foc, este unul din cele 3 romane din categoria jurnalului său,fiind urmat de :Incest şi Henry & June.
În Foc, evocă perioada începând cu anul 1935, când Anais locuia fie în America, fie în Franţa, perioadă a avangardei şi a psihanalizei. Acum , Anais reîncepe aventura cu Henry Miller, un personaj cu privire la care sentimentele sale sunt încurcate şi fluctuante. La începutul jurnalului descrie aventura cu psihanalistul Otto Rank(Huck), care însă se sfârşeşte repede din cauza pasiunii pe care aceasta o manifesta pentru Henry Miller.
Întregul jurnal este o frământare continuă, o pendulare între fostul soţ , Hugh, Henry Miller, Otto Rank şi mulţi alţii care apar pentru scurt timp pe parcurs. Acţiunea romanului este intensă, poveştile sunt dramatic de sincere, viaţa e prea tumultoasă şi astfel jurnalul se aseamănă cu cel al Virginei Wolf.
Este probabil unul din cele mai bune jurnale pe care le-am citit, destul de obositor de parcurs , pentru că atenţia se pierde din cauza detaliilor , a angoaselor , a unui stil de viaţă prea aglomerat, trepidant , extravagant şi decadent.
Oricum , admir personalitatea autoarei, care în urma relaţiei cu Otto Rank , s-a îndreptat către practicarea psihanalizei, a reuşit să-şi liniştească pacienţii mai mult decât a reusit cu sinele ei, a încercat mereu să-l ridice pe Henry Miller din depresiile şi angoasele în care cădea, până la urmă a dus o viaţă prea intensă, un foc care ajungea să mistuie totul în jur.

Friday, December 10, 2010

Pas cu pas spre Cismigiu

Pozele de mai sus au fost realizate intr-o zi frumoasă şi însorită de decembrie, la mijlocul acestei săptămâni.

Am plecat de la Universitate spre Cişmigiu sperând să văd un târg de Crăciun mai bun şi mai deosebit decât cel de la Dalles, dar acest lucru nu s-a realizat. Târgul din Cişmigiu era cam înghesuit, deloc variat în ceea ce priveşte oferta, dar am reuşit să văd brăduţul de Crăciun, sania cu renii Moşului şi patinoarul la care se lucra de zor.

Ca o concluzie, Cişmigiul e altfel iarna, oricum mie îmi place mai mult să-i străbat aleile primăvara, când totul înverzeşte şi lumina e mai puternică, soarele începe să încălzească, iar vara e locul acela plin de răcoare în care te ascunzi de oraşul care se topeşte.

Despre târgurile de Crăciun, cadouri şi multe altele , voi reveni.......

Să ne bucurăm deci, de un Cişmigiu fără zăpadă atât cât mai avem timp!Tuesday, December 07, 2010

Depeche Mode - InsightI found this masterpiece again, i had almost forgotten about it and suddenly i realized that this is the "Perfect" song ever made, not only by this great band, but in general.
And don't forget that it was recorded in 1997 on Ultra, after such a bad period for Gahan, so don't you think that after all those bad times arrives a moment of pure joy, of perfect creation, like a reward?
So, as far as i'm concerded i have found the best song , with the best voice, lyrics, rythm. Just enjoy it!:)

Monday, December 06, 2010

Mio Regalo!Mă gândeam că ar fi cazul să vă las un cadou muzical azi pe blog pentru voi , cei care mă citiţi, mă urmăriţi , comentaţi ....,etc.
Şi cum asta am ascultat eu în drum spre Bucureşti azi, ei bine, acesta e cadoul meu muzical de moş Nicolae pentru voi! Enjoy:)

Thursday, December 02, 2010

Vote me!

De azi si pana pe 9 dec. va invit sa ma votati aici: http://http://japonia-departe-aproape.blogspot.com/2010/12/cui-daruim-cadoul.html, (Ana Marin), ar fi un cadou binevenit in aceasta perioada !
Thanks:)