F1 Hungary GP 2010




S-a desfăşurat azi grand-prix-ul Ungariei, care după mai bine de 70 de tururi a avut un câştigător neaşteptat, este vorba de Webber.
Spun neaşteptat pentru că încă de sâmbătă după-amiaza , Vettel pleca din pole-position şi avea un avantaj faţă de coechipierul său, însă cu toate acestea în cursă lucrurile au stat diferit.
După un drive-trough penalizare pentru Vettel, acesta ajunge pe locul 3 în spatele lui Alonso, iar Webber se instalează pe primul loc unde va rămâne până la terminarea cursei.
Massa a terminat pe 4, iar în urma lui s-au clasat: Petrov, Hulkenberg, De la Rosa, Button, Kobayashi şi Barichello.
Schumi a fost atât de aproape de intrarea în primii 10, cu toate acestea după câteva tururi în care l-a ţinut în spatele său pe Barichello a fost nevoit să-i cedeze acestuia poziţia sa, şi astfel plecat de pe 14 din calificări a terminat pe 11.
Rosberg le dădea speranţe după calificări celor de la Mercedes, însă la un pit-stop s-a agăţat de Kubica şi au fost nevoiţi să abandoneze.
În clasamentul piloţilor, Webber ocupă prima poziţie cu 161 p., urmat de Hamilton (care a abandonat aici) cu 157 p. şi Vettel cu 151 p.
În clasamentul constructorilor, Reb-Bull se află pe prima poziţie cu 312p., urmată de Mc.Laren cu 304 p. şi Ferrari 238 p.
Următoarea cursă se va desfăşura la Spa în 29 august.
P.S.: Se pare că Schumi va fi retrogradat cu 10 locuri în viitoarea cursă de la Spa deoarece Barichello a considerat că a fost incomodat de Schumi când a realizat depăşirea(nici măcar nu s-au atins!), dar poate credea că va fi lăsat pur şi simplu să treacă cum s-a întâmplat cu o săptămână în urmă cu Massa şi Alonso?
Mercedes şi Renault au fost penalizaţi cu 50.000$ pentru că Rosberg s-a agăţat de Kubica la boxe şi astfel se pare că responsabilii de cursă au devenit mai vigilenţi şi au început să împartă sancţiuni, dar oare nu piloţilor nepotriviţi?





Comments

Popular Posts