Sunday, August 01, 2010

F1 Hungary GP 2010
S-a desfăşurat azi grand-prix-ul Ungariei, care după mai bine de 70 de tururi a avut un câştigător neaşteptat, este vorba de Webber.
Spun neaşteptat pentru că încă de sâmbătă după-amiaza , Vettel pleca din pole-position şi avea un avantaj faţă de coechipierul său, însă cu toate acestea în cursă lucrurile au stat diferit.
După un drive-trough penalizare pentru Vettel, acesta ajunge pe locul 3 în spatele lui Alonso, iar Webber se instalează pe primul loc unde va rămâne până la terminarea cursei.
Massa a terminat pe 4, iar în urma lui s-au clasat: Petrov, Hulkenberg, De la Rosa, Button, Kobayashi şi Barichello.
Schumi a fost atât de aproape de intrarea în primii 10, cu toate acestea după câteva tururi în care l-a ţinut în spatele său pe Barichello a fost nevoit să-i cedeze acestuia poziţia sa, şi astfel plecat de pe 14 din calificări a terminat pe 11.
Rosberg le dădea speranţe după calificări celor de la Mercedes, însă la un pit-stop s-a agăţat de Kubica şi au fost nevoiţi să abandoneze.
În clasamentul piloţilor, Webber ocupă prima poziţie cu 161 p., urmat de Hamilton (care a abandonat aici) cu 157 p. şi Vettel cu 151 p.
În clasamentul constructorilor, Reb-Bull se află pe prima poziţie cu 312p., urmată de Mc.Laren cu 304 p. şi Ferrari 238 p.
Următoarea cursă se va desfăşura la Spa în 29 august.
P.S.: Se pare că Schumi va fi retrogradat cu 10 locuri în viitoarea cursă de la Spa deoarece Barichello a considerat că a fost incomodat de Schumi când a realizat depăşirea(nici măcar nu s-au atins!), dar poate credea că va fi lăsat pur şi simplu să treacă cum s-a întâmplat cu o săptămână în urmă cu Massa şi Alonso?
Mercedes şi Renault au fost penalizaţi cu 50.000$ pentru că Rosberg s-a agăţat de Kubica la boxe şi astfel se pare că responsabilii de cursă au devenit mai vigilenţi şi au început să împartă sancţiuni, dar oare nu piloţilor nepotriviţi?

No comments: