Sunday, August 31, 2008

August, altfel...


August Events: F1 Valecia, circuit nou in calendar , insa imi pare rau ca pentru intrarea sa a disparut anul asta Imola!

August Books: In cautarea oii fantastice si Iubita mea Sputnik, desigur Murakami....

August Movie: The Bucket List si Blood Diamond
Gorodskoi romans:)

August People: Rafa Nadal , pentru ca a reusit sa devina nr.1 si sa obtina medalia de aur la Olimpiada.

August Music: Sixieme etaje - Raphael
Useless- Depeche Mode

August Words:Existenţa e comunicare şi comunicarea e existenţă.H.Murakami

Monday, August 25, 2008

La petite chanson

Et j’étais pale, le Coeur dehors

Je faisais parti du décor

Je crois que tu n’aimais que moi

Comment personne ne m’a aime

Avant après, avant après

Apres le jours et les années

Et donc c’que j’ai pu faire foirer

Et je me fou, je me fou bien de nous

Et le ciel peut bien sombrer, peut bien tanger

Et je marche le pied mouilles

La tête nue, a peine lave

La dans les rues ou il fait froid

Je t’ai aime mas je savais pas…

Ce qui s’enfuit ne revient pas

C’est la tristesse qui s’ramène cette foi

Attire par toi et par la Seine

J’étais aime mais je savais pas

Ce qui s’enfuit ne revient pas

Mais j’aurais faire n’importe quoi tu vois

Raphael Haroche

Sunday, August 17, 2008

well done, champ!


Rafa won the gold medal at Beijing and is going to be the new number 1 from monday. Great game, well diserved medal for a champion.
well done champ!

Saturday, August 16, 2008

Sputnik


"Există vise simbolice, vise care simbolizează realitatea. Există realităţi simbolice, realităţi care simbolizează vise." H.Murakami, În căutarea oii fantastice
Din întâmplare, aşa cum se întâmplă de cele mai multe ori, am dat peste diverse opinii cu privire la activitatea literară a lui Murakami. Unele m-au surprins oarecum pt că respectivii declarau că sunt mari fani Murakami, dar mai mereu îl găsesc oarecum greu de înţeles, că oricât ar încerca nu se aproprie de esenţa celor scrise de el... Ciudat!
N-am avut niciodată această impresie, dealtfel nu prea constructivă şi oarecum limitată, din contră de fiecare când îl citesc pe Murakami am impresia că a scris numai pentru mine şi mi-e de ajuns...
De fapt asta m-a determinat să continui să-l descoper de fiecare dată, nu am pus bariere de la început, n-a avut rost să critic fără rost, să-mi pun zeci de întrebări, am rămas doar la a savura o pagină de literatură exact pe gustul meu.
Murakami nu e genul de autor care să se oprească în faţa limitelor, e persoana pentru care limitele ajută doar la o mai bună cunoaştere la un nivel superior.
De curând am terminat de citit Iubita mea Sputnik, o carte frumoasă, pe care am citit-o în 2 zile, cu mari eforturi, pentru că îmi venea din ce în ce mai greu de fiecare dată să o las din mână. De ceva vreme nu mai găsisem acel ceva care să ţină acolo, să nu mă lase să plec, de data asta mă bucur.
Mi-a plăcut de la început la sfârşit, acelaşi stil sincer, împletiri artistice de real şi ireal, întrebări diverse puse la miezul nopţii, poate pentru că atunci venind din lumea viselor eşti mai lucid. O călătorie mai mult ireală îl poartă pe narator până în Grecia în căutarea prietenei dispărute, sau mai bine zis în căutatea propriei identităţi. Cum îl schimbă toată experienţa pe narator, radical...
Îi înţeleg mesajul pentru că după multe căutări, reuşite sau nu, l-am găsit pe Murakami...
După unii romanul ar aborda o temă prea diferită de o anumită normalitate, dar cum normalitatea e o noţiune relativă, iar limitele se estompează în universul lui , deja părerea lor nu mai contează. Marele lui merit este că scrie din ce în ce mai bine şi nu se lasă influenţat de binevoitorii din jur...
Revin şi cu alte opinii referitoare la operele sale pentru că am impresia că merită!
"De ce suntem atât de singuri? de ce trebuie să fim atât de singuri? Suntem atât de mulţi oameni pe lumea asta, toţi avem nevoie de altcineva şi totuşi ne izolăm. Pentru ce? Oare pământul se roteşte doar pentru a ne alimenta singurătatea...."

Friday, August 08, 2008

Beijing 2008:O lume , un visAstăzi au început Jocurile Olimpice de la Beijing, un super eveniment, sub deviza: One world, one dream!
Spectacolul a fost deosebit, de departe cel mai bun din ultimii ani, o deschidere frumoasă, armonioasă, specifică poporului chinez. Din experienţă pot spune că sunt persoane deschise, calde, atente, curioase..., dar şi meticuloase şi cu o mare dorinţă de a progresa, de a arăta că nu degeaba se mândresc cu o istorie de 3000 de ani, cu tradiţii de poveste, cu adevărate valori.
Şi-au dorit să organizeze un astfel de eveniment şi l-au realizat la cele mai înalte standarde, iar asta spune multe!
Am urmărit deschiderea fiecare minut pentru mai bine de 4 ore, o atmosferă de calm, de relaxare, o poveste frumoasă pe ne-au spus-o prin acest eveniment.
Iar aprinderea flăcării olimpice, un adevărat spectacol, a meritat fiecare minut.
Imaginile de mai sus vorbesc singure, iar mobilizarea a fost incredibilă, numai cuvinte de laudă la adresa lor.

Thursday, August 07, 2008

the bucket list


The Bucket List e un film care cu siguranţă nu trebuie ratat! După ce l-au pierdut anterior , fiind prinsă, ca de obicei cu diverse alte activităţi, am decis până la urmă să-mi fac timp şi să-l văd. Ei bine, a meritat fiecare secundă....
E deosebit din multe puncte de vedere: actori talentaţi(Jack Nicholson şi Morgan Freeman), peisaje spectaculoase, o poveste emoţionantă, iar dacă se întâmplă să ai o oarecare tangenţă cu subiectul pe care filmul îl propune lucrurile se schimbă mult.
Chiar dacă a mai merge la cinema a devenit o chestie neinteresantă pentru mulţi, eu merg cu plăcere de fiecare dată se iveşte ocazie. Devine însă din ce în ce mai greu să întorci persoanele la cultură, pentru că filmul , chiar şi comercial e o formă de cultură, păcat!
Până la urmă, filmul merită văzut şi revăzut, the bucket list e o activitate ce merită încercată la un moment dat, iar în final: closed eyes , but heart opened!