Friday, December 30, 2011

Decembrie, altfel....
Decembrie Books:


N.Mahfuz-Strada Zaharului(Trilogia Cairoului)


M.Malzieu-Mecanica Inimii(foarte buna povestea)


Decembrie Film:


Sherlock Holmes:A Game of shadows(i loved it!)


Decembrie Music:


Lykee Lee- I follow rivers


Decembrie Words:


"If you think in terms of a year-plant a seed, if in terms of ten years-plant trees,if in terms of 100 years-teach the people!"(Confucius)
La multi ani! Un nou an 2012 care sa va aduca bucurii, impliniri si fericire!
P.S.:Nu uitati de concurs!

Thursday, December 29, 2011

Film:My Top 10 2011

10.I don't know how she does it

O comedie uşoară după un roman chick-lit,care mi s-a părut mai reuşit decât filmul. Oricum rămâne o alegere bună pentru un film de week-end, iar Sarah Jessica Parker este la fel cum ne-a obişnuit in Sex and the City.


9.Something Borrowed

O comedie perfectă pentru o zi de vară, care o are printre protagoniste pe Kate Hudson, o poveste care implică 2 fete şi un băiat, dar care totuşi nu este plictisitoare.


8.The Tourist

Mă aşteptam ca acest film să fie în top 5 în momentul în care am fost la cinema să-l văd, însă povestea e simplă, ţinutele Angelinei sunt foarte frumoase, iar Johnny Depp are un rol plin de umor şi mai puţin de pasiune.


7.Burlesque

Îmi plac musical-urile pentru că au costume frumoase, poveşti interesante, muzică şi dans, sunt un gen special şi costisitor.

Dacă anul trecut aveam în top 10 filmul Nine, acum vă sugerez Burlesque care are în rolurile principale pe Christina Aguilera şi Cher, mi-a plăcut!


7.The Three Musketeers

Un nou film de aventuri, care şi-a câştigat locul în acest top prin decoruri frumoase, costume reuşite, o poveste diferită şi adaptată a muschetarilor, actori frumoşi şi talentaţi. Aştept continuarea!

6.Piratii din Caraibe 4

Un nou film cu Johnny Depp văzut în acest an, un film de aventură frumos, care aduce la cinema copii şi părinţi şi care a avut încasări destul de mari. Iar piratul Jack Sparrow, deja e celebru!5.The Adjustment Bureau


Acest film mi-a plăcut mult, povestea fantastică despre destin , mult dinamism, doi actori frumoşi şi talentaţi:Matt Damon şi Emily Blunt. Îl recomand pentru poveste!


5.The Rum Diary

Acest film m-a încântat mult: povestea are un iz de vacanţă, cadrul filmării este foarte estival, Johnny Depp creează un personaj inteligent, care duce o viaţă lejeră şi intră în nenumărate situaţii comice.

Dacă vreţi un film frumos, care reaminteşte de vară şi care sigur vă va binedispune şi vă va face să râdeţi , aceasta este alegerea!


4.Cars 2

Era timpul pentru un film de animaţie, iar Cars 2 şi-a câştigat locul în acest top printr-o poveste alertă şi creeare foarte realistă a diferitelor oraşe:Paris,Tokyo, Londra, Italia. Şi prezenţa unei maşini de F1 a contat!


4.Water for Elephants

O dramă care are ca sursă de inspiraţia cartea cu acelaşi nume, o poveste fascinantă despre lumea circului, cu personaje interesante şi bine individulizate. Mi-a plăcut mult.


3.Midnight in Paris

O comedie frumoasă, cu peisaje superbe din Paris, o poveste care îmbină realul cu fantasticul, iar Owen Wilson este chiar convingător în acest rol.

Ţinutele din Parisul anilor 1920 sunt încântătoare, la fel este şi prezenţa lui Marion Cotillard, un film foarte frumos din toate punctele de vedere!3.Les Chansons d'amour


Era timpul pentru un film franţuzesc topul anului 2011, un film care mi-a plăcut pentru poveste, pentru că este musical, pentru că muzica sună bine şi pentru că actorii sunt foarte talentaţi.2. Sherlock Holmes 2

Seria Sherlock Holmes îmi place mult, povestea e interesantă, Sherlock şi Watson sunt adorabili, situaţiile comice nu lipsesc, iar Robert Downey Jr. îşi demonstrează talentul şi charmul prin intermediul acestui personaj. Un film smart!

1. One Day

Iar locul 1, este o dramă care îmbină o poveste frumoasă şi tragică, personaje interesante cu personalităţi puternice, situaţii de viaţă diverse.

Pentru că vizionarea acestui film creează o stare aparte şi intensă are locul 1 în acest an.


P.S.: Desigur toate filmele pe care le-am văzut au fost diferite şi speciale, multe nu apar în acest top, foarte subiectiv, se pare că 2011 pentru mine a fost anul filmelor de aventură.(anul trecut a fost anul comediilor).
De asemenea actorul anului 2011 a fost Johnny Depp, dar să vedem ce ne rezervă anul 2012 ....
Tuesday, December 27, 2011

Sherlock Holmes-A Game of Shadows

Am văzut ieri la Cinema City un film pe care îl aştept încă din momentul în care cu un an şi ceva în urmă am ieşit de la sala de cinema Patria după ce văzusem Sherlock Holmes 1.

Povestea e frumoasă şi captivantă, Sherlock Holmes(Robert Downey Jr.) şi prietenul său doctorul Watson(Jude Law) se află pe urmele profesorului Moriarty,cel cu care se sfârşea prima parte a filmului.

Desigur că şi de această dată cei doi foarte buni prieteni trec prin multe peripeţii, unele foarte comice(nunta lui Watson), altele destul de periculoase.

În călătoria lor de a-l demasca pe profesorul Moriarty , cei doi o întânesc pe Simza(Noomi Rapace) o ţigancă ghicitoare, frumoasă şi inteligentă, care vine s-o înlocuiască pe Adler(pasiunea lui Sherlock Holmes), despre care ni se sugerează că ar fi fost ucisă de profesor. E totuşi posibil s-o revedem într-o viitoare continuare.....

De acestă dată povestea îmbracă şi o tentă politică, se face reverire la lupta pentru putere, armanent şi o eventuală izbucnire a primului război mondial, iar acest lucru creează o imagine mai întunecată a filmului faţă de prima parte.

Desigur îmi e destul de dificil să spun dacă prima parte sau aceast e mai reuşită, pentru mine a fost o continuare bună, cu aceleaşi personaje pline de umor şi inteligenţă, cu o tehnică foarte bună de filmare şi un simţ ascuţit pentru detalii, jocuri şi enigme.

Jude Law şi Robert Downey Jr. au reuşit roluri frumoase, care li se potrivesc foarte bine, iar acest film e cu siguranţă o alegere bună în această perioadă, iar acest lucru o arată şi cifrele:23.400 spectatori în sălile de cinema din ţară în acest week-end!

La final ni s-a sugerat(iar!) că probabil va exista o continuare, pe care sigur nu o voi rata pentru că seria Sherlock Holmes este una din poveştile reuşite care trebuiau ecranizate!

Sunday, December 25, 2011

Life in pictures:Citate despre Craciun(18)Christmas is forever, not for just one day,for loving, sharing, giving, are not to put awaylike bells and lights and tinsel, in some box upon a shelf.The good you do for others is good you do yourself...~Norman Wesley Brooks, "Let Every Day Be Christmas," 1976

What is Christmas? It is tenderness for the past, courage for the present, hope for the future. It is a fervent wish that every cup may overflow with blessings rich and eternal, and that every path may lead to peace. ~Agnes M. Pahro

Christmas is not a time or a season but a state of mind. To cherish peace and good will, to be plenteous in mercy, is to have the real spirit of Christmas. ~Calvin Coolidge, 1927(preferatul meu)


Mai multe gasiti pe blogul lui Costin! Craciun Fericit!:)

Saturday, December 24, 2011

Concurs:Articolul preferat în 2011 pe Piese dintr-un puzzle
Acesta este primul concurs pe care îl organizez pe blog, iar premiul consta in 2 carti din colectia Cartea de pe noptiera Humanitas: Despre Roderer si Calatorie, calatorii.
Voi trebuie sa-mi spuneti care a fost postarea de pe acest blog, pe care v-a plăcut cel mai mult să o citiţi în anul 2011 şi desigur să vă motivaţi alegerea.
Concursul are ca dată de start-24 decembrie 2011, iar ca dată de finish-7 ianuarie 2012.
Iniţial mă gândeam să aleg câştigătorul prin tragere la sorţi, dar o să fiu subiectivă şi premiul va fi acordat celui mai convingător şi original comentariu.
Baftă tuturor!:)


Update: Castigatoarea concursului este Vitrina Vacii Verzi! Felicitari!:) (Te rog sa-mi trimiti un mail cu datele de contact la adresa: ana_little15@yahoo.com)

Sunday, December 18, 2011

Life in Pictures:Targuri de Craciun-Bucuresti(17)

Sunt aproape 6 ani de când merg în fiecare an la Dalles pentru târgul de Crăciun şi am decis ca nici în acest an să nu întrerup seria.

Am ajuns ieri după ora 11 la Dalles, târgul era destul de populat, oferta variantă(deja ştiam ceea ce urma să găsesc):ceaiuri cu arome tentante,seturi pentru ceai, dulciuri din marţipan sub formă de fructe, prăjiturele dulci din pastă de migdale cu fulgi de ciocolată, alune sau portocale(pe care deja le-am încercat şi sunt foarte bune!),decoraţiuni pentru Crăciun, CD-uri, cosmeticele, bijuterii din argint, articole hand-made, eşarfe,etc.

Oferta mi-a părut în mare foarte asemănătoare cu ceea ce văzusem anul trecut, doar preţurile erau cam cu 20-25% mai mari, dar desigur şi aici criza e de vină(sau nu!).

Am plecat destul de mulţumită de la Dalles cu ceva decoraţiuni pentru bradul de Crăciun, câteva dulciuri din cele amintite mai sus şi un ceai Christmas Special Tea pe bază de fructe de pădure şi scorţişoară, care este foarte aromat şi delicios.

Apoi m-am îndreptat spre Cărtureşti, un loc în care îmi face mereu plăcere să ajung şi în care timpul trece repede printre rafturile mereu înţesate de cărţi frumoase, noi şi tentate.

Ceea ce mi-a atras atenţia aici a fost Enciclopedia Crăciunuliu, o carte foarte frumoasă cu multe informaţii despre originea istorică a Crăciunului, tradiţii şi citate. Ar putea fi un cadou reuşit pentru orice cititor...

Şi aici puteţi găsi un târg de Crăciun, mai mic decât cel de la Dalles, dar cu ofertă bogată:ceai, accesorii pentru ceai, ciocolată, cafea,cărţi, CD-uri, agende şi multe alte accesorii.

Sper doar că la un moment dat vom avea şi noi târguri de Crăciun ca cele din marile oraşe ale Europei, situate eventual în pieţe mari în spaţii deschise, unde să predomine decoraţiunile lucrate manual sau din sticlă şi mai puţin cele made in China.

P.S.:Voi ce târguri de Crăciun aţi vizitat de curând sau vă propuneţi să vedeţi?Mai multe găsiţi, ca în fiecare duminică, pe blogul lui Costin.O zi plăcută!

Tuesday, December 13, 2011

Fashion:Zuhai Murad: Fall Haute Couture 2011This is one of the most beautiful haute-couture collections of 2011 fall and is signed by Z.Murad.


I've already seen his other collections so I was not surprised to see amazing dresses, lovely and feminine shapes and great sense of colours.


The materials are special too:everything seem to flaw easily, the black lace is lovely, the flowers inspiration makes the collection feminine and give it an asian image.


The colours are powerful, even the beige is different and adoring, i absolutely love this collection.What about you?


Sunday, December 11, 2011

Life in Pictures:Decembre(17)Te uita cum ninge Decembre...

Spre geamuri,iubito,priveste-

Mai spune s-aduca jaratec

Si focul s-aud cum trosneste.


Si mana fotoliul spre soba,

La horn sa ascult vijelia

Sau zilele mele-totuna-

As vrea sa le-nvat simfonia.


Mai spune s-aduca si ceaiul,

Si vino si tu mai aproape,-

Citeste-mi ceva de la poluri,

Si ninga-zapada ne-ngroape.


Ce cald e aicea la tine

Si toate din casa mi-s sfinte.-

Te uita cum ninge Decembre...

Nu rade...citeste-nainte.


E ziua si ce intuneric...

Mai pune s-aduca si lampa-

Te uita,zapada-i cat gardul,

Si-a prins promoroaca si clampa.


Eu nu ma mai duc azi acasa...

Potop e-napoi si-nainte

Te uita cum ninge Decembre...

Nu rade-citeste-nainte.(G.Bacovia-Plumb 1916)


Mai multe gasiti pe blogul lui Costin. O duminica placuta!:)

Sunday, December 04, 2011

Life in Pictures 16:Raphael - Caravane (Live Au Théatre Du Châtelet 2006)Pe 2 decembrie Raphael a lansat in Franta un nou CD-DVD ,care cuprinde prestatia live a unora din cele mai recente si cunoscute piese ale sale. Entuziasmul cu care a fost primit acest disc a fost mare, Raphael se bucura de multi fani atat in Franta, cat si in strainatate.


Mai sus am postat un video live al piesei Caravane, care-mi place mult si cu care a inceput admiratia mea nelimitata pentru muzica si talentul lui Raphael. Bravo Raphael!


Mai multe gasiti pe blogul lui Costin.O duminica placuta!

Friday, December 02, 2011

Rum Diary(2011)


Dupa Piratii din Caraibe 4, Rum Diary este al doilea film vazut in cinema in acest an si care-l are ca protagonist pe Johnny Depp.


O sa spun de la inceput ca-mi place mult Johnny Depp, este un actor talentat, cu o figura si o personalitate interesanta,care este orice mai putin conventional.


Asa ca in aceste conditii noul film Rum Diary se anunta a fi interesant, relaxant si diferit de ceea ce vazusem anterior.


Filmul are la baza nuvela cu acelasi nume al lui Hunter S.Thompson, iar filmarile au inceput in martie 2009 in Puerto Rico.


Nuvela a fost scrisa in 1961, insa ajunge sa fie publicata abia in anul 1998,iar povestea e destul de simpla:Paul Kemp(Johnny Depp) este un jurnalist care plictisit de America ajunge in Puerto Rico si se angajeaza la un ziar american local unde trebuie sa scrie rubrica de horoscop.


Kemp incepe sa cunoasca lumea din Puerto Rico, pe bogatii americani care doreau sa construiasca hoteluri fara sa plateasca ceva si pe saracii insulei care supravietuiau cu greu de la o zi la alta.


Se imprieteneste cu fotograful ziarului, ajung sa locuiasca in aceeasi casa intr-un cartier sarac, face o obsesie pentru o tanara blonda Chenault(Amber Heard) si bea mult rom.


Lucrurile sunt fie comice, fie serioase, ambii intra in cateva probleme, dar in final totul se termina bine:Kemp pleaca in America, unde se casatoreste cu Chenault.


Mi-a placut atmosfera din acest film:totul e relaxat, Johnny Depp a creat un rol credibil,care a primit critici pozitive.


Totusi sfarsitul filmului mi s-a parut putin abrupt fata de actiunea de pe parcursul filmului, insa acest lucru poate trece si neobservat.


Spre deosebire de rolul lui Johnny Depp din The Tourist, pe care l-am vazut la inceputul anului si care era un film comercial, aici talentul lui Johnny Depp si-a spus cuvantul. Nu cred ca altcineva ar fi reusit sa dea acestui personaj o imagine mai buna, iar aici parea totusi ca exista o chimie intre cele doua personaje(lucru pe care nu l-am remarcat in The Tourist).


Daca sunteti un fan al filmelor lui Johnny Depp, sau doriti sa vedeti un film relaxant cu imagini exotice si multe prim-planuri interesante atunci acest film nu trebuie ratat.