Saturday, September 18, 2010

Friday, September 17, 2010

Elegant &blue bedroom


This is such a beautiful room and that's why i decided to share it with you.I love the teal bed, the striped wallpaper and also the mirrored furniture which makes the room bigger and full of light and life.What do you think?

Sunday, September 12, 2010

F1 Monza 2010


S-a desfăşurat în acest week-end marele premiu al Italiei , la Monza, un premiu pe care fanii Ferrari îl aşteaptă de fiecare dată cu mult interes.
Dacă ieri Alonso pleca din pole-position(primul pentru Ferrari în acest sezon), astăzi după start primul loc i-a revenit pentru mai bine de jumătate de cursă lui Button, care a reuşit un start foarte bun deşi plecase de pe 2.
Situaţia s-a inversat după intrarea la boxe pentru alimentare şi Alonso a revenit pe primul loc, Button terminând pe 2 şi Massa pe 3.
Schumi a plecat din calificări de pe 12, dar după start se afla pe locul 8, terminând în final pe 9 în faţa lui Barichello.
Vettel a reuşit o cursă frumoasă şi a terminat pe 4, urmat de Rosberg şi Webber. Singurul abandon notabil a fost cel al lui Hamilton din primul tur, după ce s-a atins cu Alonso şi a pierdut astfel primul loc al clasamentului piloţilor.
Mai nou, în clasamentul piloţilor situaţia era următoarea: Webber-187p, Hamilton-182p , Alonso 166p şi Button 165p. La constructori:Red Bull-350 p, Mc.Laren-347p.
Au mai rămas 5 curse din acest sezon, următoarea se va desfăşura pe 26 septembrie la Singapore.

Saturday, September 11, 2010

Top 10 Things i enjoyed this summer

Margeluta mi-a trimis leapsa asta şi premiile de mai sus pentru care îi mulţumesc călduros:)
Aşa că hai să începem să rememorăm şi să numărăm lucrurile care mi-au plăcut în vara ce tocmai a trecut(ordinea este aleatoare, toate lucrurile au aceeaşi importanţă!) :
1.Inception- un film reuşit cu Leo Di Caprio , despre care am scris aici
2.Grădina zoo , unde am văzut multe animale şi au rezultat şi câteva poze
3.Shanghai, mi-aş fi dorit eu o vacanţă în superbul oraş chinez, dar poate anii viitori, vara asta doar filmul, un film superb, din a cărui distribuţie făcea parte şi John Cusack(my fav).
4.Spartacus Blood and Sand, sezonul 1, care deşi are numai 13 episoade e cu siguranţă un must seen!
5.Grădina OAR din Bucureşti , un loc deosebit într-un oraş prea aglomerat
6.Cafe Verona, sub Cărtureşti cu prietenii de la Ariel:) şi un pahar mare de limonadă!
7.Clătitele şi frappe-ul de la Garden Pub(Piteşti),clătitele foarte delicioase , iar frappeul răcoritor, mai ales într-o zi călduroasă de vară.
8.Kylie-All the lovers,just love Kylie...
9.O mie şi una de nopţi şi zile şi Portret în sepia, două cărţi pe care vi le recomand.
10.Raphael -Le bar de l'hotel, un clip nou care îmi place mult, un nou album pe 27 septembrie şi desigur farmecul şi talentul lui Raphael.


Friday, September 10, 2010

Modern & Oriental


Friday, again! This week i've chosen this modern & oriental living-room, a place that has colours(red, white, golden , black),seems quite and balanced.
Everything is very nice and full of life, just love this one. What do you think?

Sursa photo: http://http://www.idealhomemagazine.co.uk/inspiredecor/gallery/v/newalbum/living-room_012.jpg.html

Monday, September 06, 2010

O mie si una de zile si nopti & Tuareg1.O mie şi una de zile şi nopţi(Naghib Mahfuz)

N.Mahfuz este laureat al premiului Nobel, iar cartea propusă mai sus îşi propune să reia poveştile spuse de Şeherezada sultanului pentru o opri cruzimea sa.
Romanul este compus din mai multe poveşti care utilizează tehnice povestirii în ramă şi creează per ansamblu o poveste frumoasă, interesantă şi captivantă.
Îmi plac poveştile, iar această carte este o colecţie de povestioare,care se continuă una pe cealaltă, personajele se perindă dintr-o poveste în alta, ca şi cum romanul ar fi un palat , iar fiecare povestire o cameră a sa.
În lumea creată de autor fantasticul se amestecă cu realul, personajele poveştilor sunt atrase în diferite capcane de către duhuri rele sau bune, sunt puse să plătească pentru greşeli pe care le-au comis sau nu, sunt judecate pe nedrept, dar uneori balanţa se echilibrează şi noi şanse le sunt oferite celor nedreptăţiţi.
Este o lectură plăcută, prea scurtă, iar poveştile istorisite te opresc să laşi cartea din mână, astfel autorul ne oferă o carte de poveşti adresată cititorului matur, care sigur o va găsi mai mult decât interesantă.
2.Tuareg- A.Vasquez-Figueroa
Romanul a apărut în anul 1981 şi a fost ecranizat câţiva ani mai târziu, un roman interesant care are drept personaj central pe Gacel, un tuareg neînfricat.
Acţiunea romanului porneşte din momentul în care oaspeţii lui Gacel sunt prinşi de către reprezentanţii statului şi luaţi cu forţa din casa acestuia, eveniment care este cu totul împotriva tradiţiilor acestui neam nomad.
Gacel pleacă într-o lungă călătorie pentru a-i elibera pe oaspeţii săi, chiar dacă la început nu cunoaşte identitatea acestora sau locul în care au fost duşi.
Va elimina din calea sa pe rând mai multe persoane, va trebui să supravieţuiască în deşert fără prea multe provizii şi cu soldaţii din armată pe urmele sale.
Reuşeşte până la urmă să-l elibereze pe unul din oaspeţii săi, care se dovedeşte a fi fostul preşedinte al republicii, care fusese exilat, traversează împreună deşertul, îl trece pe acesta graniţa şi revine în capitală pentru a-şi căuta familia care fusese răpită de autorităţi.
În acest timp hoinăreşte mai bine de o săptămână pe străzile capitalei fără ca cineva să-l ia în seamă, nu se poate obişnui cu traiul civilizat ,iar în final în încercarea de a-şi regăsi familia îl omoară pe cel care credea că este ministrul responsabil de această faptă, dar greşeala lui fatală(îl omoară de fapt pe cel care îl salvase în deşert) îi va aduce sfârşitul.
Este un roman scurt, dar interesant şi palpitant, care vine cu o lecţie despre unicitate, moralitate , tradiţie şi preţioasa libertate.
Friday, September 03, 2010

Red & white


It's Friday again, so another deco idea, this time a mixture of red and white with some asian elements.
The beautiful red &white wallpaper represents a chinese garden, the place seems quite, with enough light, i like it. Do you?