Monday, October 31, 2011

Octombrie altfel...Octombrie Books:

Plum Sykes-Divortul in inalta societate

S.Allen-Gradina Fermecata(funny)

Octombrie Film:

One Day

Octombrie Music:

Adam Lavine-Stereo Hearts

Octombrie Words:

"Primăvara trece şi ne aduce în minte puritatea noastră.Vara trece şi ne aminteste de a noastră exuberanţă.Toamna trece şi ne aduce aminte de respectul pe care îl datorăm. Iarna trece şi ne aminteşte de perseverenţa noastra. - Yoko Ono"

Sunday, October 30, 2011

F1 India GP 2011

Formula 1 a mai cucerit astăzi un teritoriu-India şi astfel o nouă cursă şi-a făcut apariţia în calendarul competiţiei.

Spre deosebire de cursele trecute desfăşurate în Coreea de Sud, cursa de azi din India a fost chiar reuşită pentru o primă etapă, bine organizată, circuitul e interesant, lucrurile au fost teminate la timp, nici nu am simţit urmărind această cursă ca aici nu s-a mai alergat până acum.

Desigur că nu mai este nici o surpriză că Vettel a plecat ieri din pole-position şi astăzi a câştigat şi acestă cursă , egalând un record din 1992 referitor la numărul de plecări din prima linie a grilei de start.

Button a terminat cursa pe locul 2 şi este puţin mai aproape de locul 2 în campionatul piloţilor, iar pe 3 s-a clasat Alonso, care a reuşit o cursă frumoasă.

Schumi s-a declarat mulţumit după terminarea acestei curse, pe care a încheiat-o pe locul 5, plecat de pe 11.

Rosberg a fost şi el aproape, terminând pe locul 6, urmat în primii 10 de următorii piloţi:Hamilton, Alguersuari,Sutil şi Perez.

Hamilton a reuşit să se ciocnească iar de Massa(!), care a primit un drive-through, iar mai apoi a abandonat, chiar dacă se afla în primii 6, dar se pare că cei 2 reuşesc să atragă precum un magnet.

Alguersuari, un pilot tânăr şi destul de constant în acest sezon, a mai reuşit o clasare în primii 10 şi poate îl vom revedea şi în sezonul 2012.

Următoarea cursă se va desfăşura în Abu Dhabi în 13 noiembrie.

Life in Pictures:Stereo Hearts(12)Mai multe gasiti pe blogul lui Costin.Enjoy!:)

Saturday, October 29, 2011

Red Carpet Look:Keira Knightley

1. At the Venice Film Festival 2011, a lovely dress with an interesting print. I love it!


2.The Paris runway show,a lovely glittering dress, simple and black accesories. Very modern and still clasic. Love it!
3. A lovely Valention romantic dress with golden details for the Venice Film Festival premiere of A Dangerous Method. A feminine & stylish look.


4. A chic short nude Elie Saab dress that I really love, nice shoes and new hair-cut.Like the image.5. A beautiful another Valentino dress,a camel floral dress, that I really enjoy. This colour is perfect for Keira.


Keira Knigthley is a young talented actress that I really love, and I also like her fashion style:feminine, clasic with modern elements, a playfull style.

I have seen her playing in :The Pirates of the Carribean,Pride & Prejudice,Silk, Atonement,The Dutchess and she is about to play the main role in Anna Karenina(I am a fan of this book).

P.S.:What do you think?

Sunday, October 23, 2011

Impresii:Muzeul Antipa & Muzeul Taranului Roman


Ieri am fost sa vizitez Muzeul Antipa(situat in Piata Victoriei), redeschis recent publicului pentru vizitare dupa ce a fost renovat.

Nu ma asteptam sa vad atatea grupuri de elevi la doar ora 11 dimineata, insa am stat mai bine de 10 minute afara pana am putut intra si tot la fel de mult pentru a-mi procura un bilet.

Muzeul este impresionant, iar expozitia permanenta a muzeului este structurata pe 3 nivele:la Subsol-Biodiversitatea Romaniei- impartita in cele 5 bioregiuni din tara:alpina, continentala,panonica,stepica si pontica. Se pare ca este cel mai mare numar de regiuni biogeografice pe care il are o tara europeana.

La parter mai regasim Fauna mondiala- paduri ecuatoriale, savana,paduri tropicale, fauna specifica Polului Nord, mari reci, mari calde,bioregiunea orientala, bioregiunea australiana sau cea etiopiana.

La etaj se pot gasi mai multe teme: se pot afla informatii despre originile si evolutia vietii,lumea insectelor, a fluturilor, roci si pietre pretioase si semipretioase, reproduceri ale unor specii disparute cu multa vreme in urma.

Am petrecut cam 1 ora si jumatate in interiorul acestui muzeu, totul este foarte interesant, variat si aduce multe informatii atat pentru copii, cat si pentru adulti.

De asemenea foarte interesanta este si reproducerea unei pesteri cu stalactite si stalacmite, sau spatiile interactive cu touch de unde se pot afla informatii suplimentare despre fiecare specie de animale cu doar un click.

Mai apoi, la nici 10 minute distanta de Muzeul Antipa am gasit Muzeul Taranului Roman, o cladire veche si impresinanta prin marimea tavanelor.

Muzeul este destul de mare si prezinta:costume populare, obiecte artizanale, ceramica, obiecte vechi folosite in gospodariile diverselor zone, icoane pe sticla sau pe lemn.

Colectia prezentata aici este mai variata decat ceea ce am vazut in acesta vara la muzeele etnografice din Sibiu, dar exponatele sunt mai vechi si nu mi s-au parut chiar foarte bine conservate.

In rest mi-a placut mult colectia de icoane, foarte vechi si variate, o casa din barna in marime naturala in care puteai vedea exact modul in care era mobilata.

Tot aici am aflat de o expozitie periodica- deschisa publicului in perioada 17 oct-31 oct- pe care v-o recomand sa o vizitati.

Este vorba de o expozitie cu evantaie, picturi, umbrele din dantela din China, toate foarte frumoase, foarte colorate, care pe mine m-au incantat mult(poate din cauza studiului meu al limbii chineze...?) si care poate fi vizitata gratis.

P.S: Mai multe imagini voi posta si miercuri.

Wednesday, October 19, 2011

Miercurea fara cuvinte:Forme(30)Mai multe gasiti pe blogul lui Carmen.Happy WW!


P.S.:Exponatele fac parte dintr-o expozitie prezentata la Biblioteca Judeteana Arges


Tuesday, October 18, 2011

One Day(2011)
În week-end am văzut la Cinema City One Day(2011) un film foarte interesant, pe care îmi doream să-l văd şi pe care vi-l recomand pentru că merită!

Filmul este o dramă romantică, regizat de Lone Scherfig cel care a mai regizat şi An Education(de asemenea un film interesant) şi se pare că este adaptarea cărţii cu acelaşi nume a lui David Nicholls(pe care sunt tare curioasă să o citesc după acest film).

În rolurile principale regăsim pe:Anne Hathaway, care face un rol foarte bun, destul de dificil, departe de comediile romantice cu care ne obişnuise şi Jim Sturgess-un actor foarte carismatic de numai 33 de ani.

Povestea începe în anul 1988 în ziua de 15 iulie,ziua absolvirii facultăţii pentru Emma(Anne Hathaway) şi Dexter( Jim Sturgess), care se întâlnesc, se împrietenesc şi de aici ni se prezintă timp de 25 de ani relaţia celor doi.

Emma provine dintr-o familie din clasa de mijloc, doreşte să schimbe lumea, să scrie proză şi poezie, dar munceşte câţiva ani într-un restaurant mexican din Londra.

Dexter este tânăr ce provine dintr-o familie înstărită şi cultivată,îşi petrece vacanţele la Paris, este în permanenţă înconjurat de fete, dar nefericit.

Dexter devine prezentatorul unui show tv, abuzează de alcool şi droguri, se va căsători cu o aristocrată fără prea mult farmec, care ajunge să-l înşele cu un bărbat mai tânăr şi i se naşte o fetiţă -Jasmine.

Între timp Ema cunoaşte şi ea un comedian, se mută împreună, dar relaţia nu durează mai mult de 3 ani, se despart,ea pleacă la Paris, scrie primul roman, iar viaţa pare să i se schimbe în bine.

Dexter divorţat şi desigur nefericit, o caută pe Ema la Paris, sentimentele lor din trecut nu au dispărut, decid să încerce o relaţie împreună, care iniţial îi schimbă pe ambii.

Ema îşi doreşte un copil, este stresată şi într-o zi la întoarcerea acasă este accidentată de un tramvai şi moare, iar Dexter îşi va găsi de această dată refugiul în casa tătălui său,urmând ca ani mai târziu să-şi deschidă un mic boutique de produse organice şi să păstreze o strânsă legătură cu fiica sa.

Povestea este emoţionantă, cu un puternic impact, pozitivă şi comică la început, tristă dar şi cu o notă de optimism după moartea Emei.

Este una din cele mai frumoase poveşti transpuse într-un film pe care am văzut-o de curând, cu peisaje frumoase din Londra şi Paris, cu situaţii din viaţa obişnuită.

De asemenea mi-a plăcut mult rolul lui Jim Sturgess, un actor frumos, talentat, al cărui personaj a trecut printr-o multitudine de stări şi care pe mine m-a convins.

Sunday, October 16, 2011

F1 Korean GP 2011

În această dimineaţă s-a desfăşurat o nouă etapă din actualul calendar de F1, o etapă care nu duce mai aproape de sfârşitul acestui sezon, care mai are doar o singură necunoscută:Cine va ocupa poziţiile 2 şi 3 în campionatul piloţilor?

Cursa din Koreea nu m-a impresionat nici de această dată, dacă anul trecut la inaugurare a plouat şi apa cu greu a fost drenată de pe pistă, anul acesta cursa nu a oferit nici o surpriză.

Hamilton reuşea să plece din pole-position, dar imediat după start a fost întrecut de Vettel, care a rămas pe prima poziţie până la sfârşitul cursei şi şi-a adjudecat o nouă victorie.

Webber a terminat pe locul 3 şi a adus împreună cu Vettel titlul la constructori pentru Red Bull cu 3 etape înainte de încheierea campionatului.

Button a terminat pe locul 4, urmat de Alonso pe 5, care la finish a rămas fără combustibil, iar şansele lui la locul 2 sunt mai mici după această cursă.

În primii 10 au mai terminat:Massa(6),Alguersuari(7),Rosberg(8),Buemi(9) şi Di Resta(10).

Dacă vă întrebaţi de ce Schumi nu apare în primii 10 , asta s-a întâmplat deoarece cam în turul 25 a fost lovit de Petrov care se lupta cu Alonso şi care a pierdut controlul maşinii.

Astfel Schumi a fost nevoit să abandoneze, deşi făcea o cursă bună, plecat de pe 12 ajunsese pe locul 8, dar un nou ghinion(pe numele lui Petrov) l-a silit să abandoneze.

O nouă etapă se va desfăşura în premieră în India pe 29 octombrie.

Life in Pictures:Jad(10)


Mai multe gasiti aici.O zi frumoasa!:)

Saturday, October 15, 2011

Korean Drama: 49 Days & Chuno
49 Days (2011)
Incă două seriale coreene foarte interesante s-au terminat iîn această săptămână, aşa că e timpul pentru un review.


49 Days este un serial foarte frumos şi emoţionant, care însă are numai 20 de episoade. În rolurile principale regăsim mulţi actori care îmi plac:Lee Yo Won(Song Yi Kiung-a jucat rolul lui Deokman),Nam Gyu Ri(Shin Ji Hyun),Jo Hyeon Jae(Han Kang),Bae Su-bin(Min-ho, a mai apărut în Jumong, Dong Yi) şi Jung Il Woo(programatorul).

Viaţa lui Shin Ji Hyun pare perfectă: are un iubit frumos(Min-ho), o slujbă la compania tatălui său, prieteni şi o familie care o iubeşte. Totul se năruie în momentul în care are un accident de maşină, ajunge în comă la spital şi îl întâlneşte pe programator.

Programatorul este cel care trebuia să însoţească sufletele în lumea de dincolo, însă deoarece ea nu doreşte să moară i se mai acordă o şansă: poate împrumuta trupul altei tinere(care generase accidentul) pentru o jumătate de zi şi trebuie să străngă 3 lacrimi sincere de iubire în numai 49 de zile pentru a-şi recăpăta viaţa.

Povestea este foarte alertă, frumos construită, Shin Ji ajunge să descopere că cea mai bună prietenă împreaună cu Min-ho, logodnicul său,doreau să falimenteze compania tatălui ei, reuseşte să-i împiedice pe aceştia, îşi convinge tatăl să se opereze de o tumoră la cap şi schimbă în bine vieţile tuturor celor pe are îi cunoscuse.
Mai greu este însă să găsească 3 persoane care o iubeau cu adevărat(care să nu fie parinţii sau fraţii) şi care să plângă pentru ea. Tot acum se apropie mai mult de amicul ei Kang, un arhitect foarte talentat, uşor introvertit, dar care-şi dă seama de identitatea ei şi o va ajuta pe parcursul călătoriei sale de 49 de zile.

Finalul este trist, chiar dacă aparent reuşise să strângă cele 3 lacrimi,lui Shin Ji i se mai oferă 5 zile pe care să le petreacă pe Pământ înainte de a muri şi astfel reuşeşte să-şi ia la revedere de la toţi cei pe care-i iubea.
2.Vanatorii de sclavi-Chuno(2010)

Chuno
prezintă pe parcursul a 24 de episoade povestea lui Dae Gil, un vânător de sclavi din dinastia Joseon.

Dae Gil(Jang Hyuk)era un tânăr nobil, a cărui familie a fost distrusă de un sclav şi pe care din acel moment îl caută pentru a-l preda autorităţilor.

Alături de Dae Gil se mai află generalul Choi si Wang Son, nişte personaje foarte comice,iar în drumul lor de găsire a sclavilor fugari, cei 3 trebuie să-l găsească pe Song Tae ha(Oh ji Ho).

Song Tae Ha este fostul general al prinţului, care trebuie să-l păzească pe fiul cel mic al acestuia de oamenii regelui. Acesta o întâlneşte pe Hyewon(Lee Da Hae),în trecut sclavă în casa lui Dae Gil, pe care acesta o iubea sincer şi o căutase fără încetare în ultimii 10 ani.

Hyewon îl admira pe Song Tae ha, chiar dacă iniţial nu-i ştia povestea, îl urmează în călătoria sa şi este foarte uimită când îl reîntâlneşte pe Dae Gil.

Sfârşitul poveştii este oarecum ciudat:Dae Gil moare pentru a-l apăra pe micul prinş, pe Song Tae-Ha şi pe Hyewon, iar peste ani vânătoare de sclavi este abolită, iar micul prinţ este iertat de noul rege, şi-şi recapătă locul în familia regală.Monday, October 10, 2011

Fashion:Song IL-Gook


I have already told you that Song Il gook is my favourite korean actor, so after seeing these photos I wanted to share them with you.


There are lots of things that I admire about SIG, but these photos are great & stylish and very modern, as he is the image of the italian brand-MANSTAR, created by Mauro Krieger.


So, this time for the fashion post- a male model, a talented actor and a handsome man:)( and he just turned 40 in 24 sept.)


What about you? Do you like it?
Sunday, October 09, 2011

Life in Pictures:My Hibiscus(9)
Mai multe găsiţi ca de obicei pe blogul lui Costin. Have a nice day:)


F1 Japanese GP 2011O nouă cursă din F1 care s-a încheiat astăzi ne aduce mai aproape de sfârşitul sezonului şi de asemenea ne oferă numele campionului mondial din acest an:Sebastian Vettel.

Vettel a plecat în acestă dimineaţă din pole-position,urmat de Button şi Hamilton, dar a terminat cursa pe locul 3, mai mult decât suficient pentru a-şi adjudeca titlul de campion mondial.

Momentul finish-ului a fost emoţionant, Vettel era felicitat de echipă şi de toată lumea şi poate că acum că are deja certitudinea titlului mondial pentru acest sezon îi va mai lăsa şi pe alţii să câştige pole-position-uri şi curse.

Până la urmă performanţa lui Vettel de a fi dublu campion mondial la numai 24 de ani, de a câştiga 9 curse în acest sezon este remarcabilă şi de apreciat, chiar dacă în acest moment eu nu cred că maşina Red Bull este la fel de regulamentară ca a tuturor celorlalţi piloţi, iar acest lucru se vede în timpii din cursă şi în rezultatele din clasamentul piloţilor.

Revenind la cursă, Button a reuşit să câştige pentru prima dată GP-ul Japoniei, o cursă frumoasă, cu depăşiri, cu suspans, o cursă rapidă şi dificilă pentru mulţi piloţi.

De câteva curse, Button reuşeşte să demonstreze că-i poate face faţă lui Vettel, este un pilot calculat, care menajează bine pneurile, care nu-şi ia riscuri inutile(precum colegul de echipă Hamilton).

Alonso a reuşit de asemenea o cursă bună, terminând pe locul 2, iar la sfârşit chiar reuşea să ameninţe poziţia 1 a lui Button.

Se pare că în ultimele 4 etape din acest sezon bătaia pentru locul 2 în campionatul piloţilor se va da între:Button, Alonso şi Webber.

Mi-a mai plăcut prestaţia lui Schumi din această cursă, a plecat de pe locul 8, recupera o poziţie la start, iar pentru 5 tururi la jumătatea cursei s-a aflat la conducere!!!

A încheiat cursa pe locul 6 şi se află la doar 3 puncte diferenţă în campionat de colegul său Rosberg, care a terminat pe 10 după ce în cursă a plecat de pe locul 23.

Desigur că Hamilton nu a stat nici de această dată liniştit, s-a lovit(iar!) de Massa, care a terminat pe locul 7 în spatele lui Schumi.

În primii 10 au mai terminat:Webber(4),Hamilton(5),Perez(8) şi Petrov(9).

Nu mai sunt multe surprize pentru acest sezon, ştim deja că Vettel este campion, că Red Bull va deveni de asemenea campioană la constructori, doar locurile 2 şi 3 la piloţi sunt încă necunoscute.

Următoarea cursă se va desfăşura pe 16 octombrie în Coreea de Sud.

Tuesday, October 04, 2011

Contagion(2011)

Am vazut in week-end la Cinema City, Contagion(2011) un thriller SF destul de realist si reusit, cu o distributie interesanta:Marion Cotillard,Kate Winslet, Jude Law,Matt Damon.

Dupa cum spuneam intr-o postare anterioara, acest film se afla pe lista mea de filme pe care doream sa le vad la cinema in aceasta toamna, plus trailer-ul la Sherlock Holmes 2 care mi-a placut, iar filmul il astept cu nerabdare.

Dupa cum spuneam filmul este un thriller SF pentru ca se pleaca de la un ipotetic nou virus(incrucisare de liliac-porc) care ii ia pe toti pe nepregatite si reuseste intr-un foarte scurt timp sa strice precara liniste mondiala.

Oamenii incep sa se imbolnaveasca subit in toate colturile lumii, din Asia , America si pana in Europa, medicii nu au inca nici o solutie pentru noua boala aparuta, iar cifrele mortilor incep sa creasca foarte repede de la o zi la alta.

Lumea este cuprinsa de panica, alimentele si medicamenele naturiste incep sa dispara din magazine, iar lumea apare ca un mediu foarte ostil, pustil si destul de dezolant.

Cu toate acestea medicii specialisti reusesc sa faca teste pe maimute(cam 55 la numar), gasesc un antidot la noua boala, incep sa vaccineze populatia, iar in final lucrurile se mai domolesc, iar oamenii incep sa se readapteze la o noua viata.

Mi-au placut mult:Matt Damon(care se pare ca este ca si vinul, mai bun cu trecerea timpului), Marion Cotillard(pe care o admiram de multa vreme si care nu dezamageste nici acum),Kate Winslet(are rolul unui medic care-si desfasoara activitatea in mijlocul focarului si care isi pierde viata in lupta cu virusul), iar Jude Law( care imi place mult dupa Alfie si Sherlock Holmes-un blogger foarte convingator!).

De asemenea subiectul este bine construit si documentat, filmul este foarte realistic si merita vazut.