Saturday, January 31, 2009

Ianuarie, altfel....





Ianuarie Books:

Uşa interzisă ( G. Liiceanu- nice one),

Suverana- Nina Berberova ( quite interesting),

Murakami - După cutremur,

The Black Swan( unfinished),

True Believer- Nicholas Sparks( interesting, nice story)

Ianuarie Film:Changeling( beautiful), Pride and Glory( amazing :)), Love in time of cholera( beautiful landscapes, music, really nice one)

Ianuarie Music: Raphael - Salinas ( love it), Use Somebody- Kings of Leon, Kylie- Giving you up,

Ianuarie People: Brian Joubert- the european champion:)

Ianuarie Words: Când nimic nu e sigur totul e posibil. – Margaret Drabble.

Thursday, January 29, 2009

Pride and Glory

Pride and Glory este filmul pentru care am asteptat un an sa-l vad si in final zilele trecute am reusit sa-l vad complet.
E exact cum ma asteptam sa fie si chiar mai mult, avand in vedere distributia: Edward Norton, Colin Farell, John Voight.
E un film bine regizat, cu o poveste interesanta, cu personaje bine conturate si perfect prezentate de actori.
Revin la Edward Norton, care reuseste un rol foarte bun in acest film, ca si in celelalte de altfel, revine cu o imagine ce-mi reaminteste de American HistoryX si The 25th hour, dar personajul nu mai e atat de revoltat ca in American HistoryX sau cu atatea probleme ca in The 25 th hour.
E interesanta de vazut si lupta de la sfarsit dintre Norton si Farel:)
Norton e personajul principal si de cele mai multe ori toate filmele sale au fost incredibil de bune, e un actor expresiv, elegant, educat si deosebit de modest.
Aleg de fiecare data filmele cu Norton pentru ca am senzatia si certitudinea ca nu ma vor plictisi, e un actor mult prea talentat:)
PS: La o seara dupa Pride and Glory am avut curiozitatea sa vad The Day the Earth Stood Still( Keanu Reeves) , care mi s-a parut incredibil de prost, asta pentru ca poate sa-l compari cu Pride and Glory e prea mult...( 10 for a great movie)
Trailer: http://www.cinemagia.ro/trailer/pride-and-glory-mandrie-si-glorie-1045/

Sunday, January 25, 2009

Campionatul european de patinaj- Helsinki













Campionatul european de patinaj din acest an a adus multe surprize. O sa incep cu ce mi-a placut: Joubert a castigat al treilea titlu de campion european :), gala care a fost foarte antrenanta, programul lui Yanick Ponsero ( un show man veritabil), toate programele lungi la dans( in special cele ale rusilor si francezilor!) si publicul care a fost exceptional si i-a sustinut pe patinatori in orice moment. N-am mai vazut de mult un public atat de empatic si educat!


Ce am urmarit cu cea mai mare placere a fost concursul baietilor, care de aceasta data, poate pentru prima data de la retragerea lui Plushenko chiar s-au batut pe titlu, iar ordinea a fost: Joubert, Contesi si Kevin Van der Peren.


In proba fetelor doua medalii au fost castigate de reprezentantele gazdelor, iar gala demonstrativa a ridicat publicul in picioare, mai ales dansul scotian al fratilor Kerr de pe locul 3.


Se pare ca am aceleasi gusturi muzicale ca si joubert, intai Josh Groban, si Le roi Soleil, iar acum Jason Mraz si I'm yours:)



Wednesday, January 21, 2009

Changeling


Changeling e o poveste adevarată, destul de incitantă, în care o mama îşi pierde copilul , politia îi aduce după 5 luni un alt băiat care susţinea că este cel căutat.
Cu toate acestea mama copilului recunoaşte de la început că nu era copilul ei pierdut, desigur poliţia nu doreşte să admită greşeala săvârşită şi de aici se ajunge la un lung şir de întâmplări tragice printre care şi o internare fortaţă a mamei la spitalul de boli mentale.
Adevărul începe să iasă la iveală în momentul în care un băieţel este prins de poliţie şi se doreşte a fi deportat în Canada, acesta mărturiseşte că împreună cu unchiul său au răpit şi omorât în jur de 20 de copii, majoritate declaraţi dispăruţi de către părinţii lor.
Anchetatorul copilului va găsi în final rămăşiţele copiilor, asasinul este prins şi judecat, condamnat la 2 ani de închisoare şi apoi pedeapsa cu moartea prin spânzurare.
Între timp se dovedeşte că mama avea dreptate când susţinea că copilul găsit nu era al ei, ajunge să se judece cu poliţia pentru nedreptăţile care i-au fost săvârşite într-un proces civil, pe care îl câştigă.
În urma acestui proces şeful poliţiei şi agentul care a ordonat internarea forţată sunt îndepărtaţi de la putere.
După 7 ani este găsit fiul unei prietene a eroinei principale , care mărturiseşte că l-a cunoscut pe băiatul de la care a plecat totul însă nu este convins că mai este în viaţă.
După cum se vede povestea este captivantă, interesantă, perioada anilor 1929 este redată foarte bine, rolurile actorilor sunt bine studiate, toţi sunt extrem de expresivi : de la Angelina Jolie ( superba interpretare), la băiatul care să căieşte pentru crimele sale şi ucigaşul ( Jason Harmer ) şi John Malkovich.
Daca reuşiţi să-l vedeţi veţi observa că este regizat de Clint Eastwood, iar mie mi s-a părut un film reuşit, pe care l-am văzut la cinema , destul de dimineaţa( 10) , dar cu public, un public care a rămas captivat de acest film.

Saturday, January 17, 2009

Life and music


"Este ceva tulburator in indivizii care intra in viata semanand cu coarda bine intinsa a unui instrument. Potentialul lor de vibratie este de la inceput enorm.

Cand ei intra in vibratie pornind de la ei insisi, cand forta aceasta este interna si ea se declanseaza in fata provocarilor venite din afara , sunetul care rezulta li se datoreaza in intregime si viata lor este muzica pe care ei insusi au compus-o" ( Usa interzisa, G. Liiceanu)

Monday, January 12, 2009

Une journee particuliere




Toi


Tu dis que la vie est un rêve


Et qu'il n’y a rien autour


Et que rien ne compte


Moi


Personne ne me connaît


Je ne sais pas même où je vis


Et j'ai bu tout le jour


Mais c'est juste une journée particulière


Et on peut se tailler


Comme ça envolés


Mais c'est juste une journée particulière


Je crois que j'ai rêvé


Que rien n'était vrai


Toi


Tu dis que la vie ne dure pas


Plus que le temps d'un songe


Juste fermer les yeux... Je crois


Qu'on pourrait vivre ailleurs là-bas


Où y'aurait un ruisseau


Et tout serait mieux


C'est juste une journée particulière


Et on peut se tailler


Auf Wiedersehen


Mais c'est juste de l'autre côté du mur


Il n'y a que toi en somme il n'y a que toi


Qui me connaisse


Mais c'est juste une journée particulière


Et on peut se tailler


Auf Wiedersehen