F1 Korea GP 2012

În această dimineaţă s-a desfăşurat a 16-a etapă din calendarul F1 în Coreea de Sud, pe unul din cele mai noi circuite-Yeongam.
Cursa din acest an din Coreea a fost ca şi cele anterioare fără prea multe surprize, cu Vettel din nou câştigător şi mai aproape cu câţiva paşi de un nou titlu mondial.
Webber a plecat din pole-position, urmat de Vettel ,însă rocada s-a realizat în primul viraj, Vettel a preluat conducerea şi acolo a rămas până la sfârşitul cursei.
Alonso a terminat pe locul 3, urmat de Massa care a declarat că va rămâne la Ferrari şi anul viitor.
Mă aşteptam ca Raikkonen să creeze mai mult spectacol, însă a terminat cursa pe locul 5, urmat de Hulkenberg, Grosjean,Vergne, Riciardo şi Hamilton.
Hamilton nu prea s-a văzut în această cursă, era la un moment dat în primii 4, dar a terminat pe 10, semn că plecarea la Mercedes în sezonul următor e mai importantă decât rezultatele actuale la McLaren.
Button şi Rosberg au avut parte de ghinion în deputul cursei, au fost loviţi de Kobayashi şi au trebuit să abandoneze.
Schumi a avut probleme în calificările de ieri, a pornit în cursă pe locul 10, mă aşteptam să ajungă măcar pe 5, dar a terminat pe locul 13.
Până la urmă cursa din Coreea nu a fost prea spectaculoasă, Alonso a pierdut 6 puncte în lupta pentru campionatul mondial în spatele lui Vettel,Raikkonen se menţine pe locul 3, iar Hamilton rămâne pe 4, urmat de Webber.
Sper ca următoare cursă din India să aducă mai multe schimbări pe 28 octombrie.

Comments

Popular Posts