F1 Singapore 2012

F1 a părăsit Europa şi ajuns în Asia, iar în acest week-end s-a desfăşurat a 14-a etapă a acestui sezon, pe unul din circuitele mele preferate-Singapore.
Hamilton a plecat din pole-position în cursa de azi, părea favorit la victorie, însă problemele tehnice l-au determinat să abandoneze şi a mai pierdut astfel câteva puncte în clasamentul piloţilor.
Vettel s-a instalat pe prima poziţie şi a câştigat această cursă, ajungând pe locul 2 în clasamentul piloţilor în locul lui Hamilton.
Button a fost iar constant şi a terminat cursa pe locul 2, urmat pe podium de Alonso, care mai strânge puncte importante în cursa sa pentru titlul mondial.În primii 10 au mai terminat:DiResta(4),Rosberg(5),Raikkonen(6),Grosjean(7),Massa(8),Ricciardo(9),Webber.
Cursa a fost cu ceva peripeţii, două intrări de safety-car, câteva incidente de analizat după cursă, abandonuri importante:Hamilton şi Schumi, un sfârşit sub cronometrul deoarece toate evenimentele au făcut imposibilă conform regulamentului parcurgerea celor 61 de ture.
Schumi a ieşit din cursă în mod neaşteptat , după ce s-a ciocnit destul de furtunos de Vergne, un circuit stradal rămâne unul destul de îngust, pe care depăşirile sunt mai dificile.
Până la urmă cursa a fost interesantă, plină de culoare şi glam, evenimente, depăşiri, ieşiri spectaculoase.
Următoarea cursă va fi în Japonia pe 7 octombrie.




Comments

Popular Posts