F1 Monza GP 2012


În acest week-end s-a desfăşurat la Monza o nouă etapă din F1, o etapă mult aşteptată şi iubită de public.
Alături de etapele din Monaco, Spa şi Singapore, Monza se numără printre grand-prix-urile mele preferate, iar cursa de astăzi a fost foarte interesantă, cu multe surprize.
Surprizele au început din calificările de sâmbătă după-amiază când Alonso a dominat cele 2 sesiuni de calificare şi credeam că va obţine pole-position-ul, însă în ultimul tur din Q3 ajunge pe locul 10. 
Hamilton obţine pole-ul, urmat de Button şi Massa, iar Schumi pleacă în cursă de pe locul 4.
Cursa a fost dominată de Hamilton, care nu a făcut greşeli şi la sfârşitul cursei se va instala pe locul 2 în clasamentul piloţilor cu 142p.
Button  era pe locul 2 când a fost nevoit să abandoneze cursa din cauza unor probleme tehnice, acum era momentul în care Ferrari ocupa locurile 2 şi 3 prin Massa şi Alonso.
Vettel este depăşit de Alonso, penalizat cu un drive-through, iar spre final abandonează , la fel cum se întâmplă şi cu colegul său, Webber.
Astfel Red-Bull pierde nişte puncte importante atât în clasamentul constructorilor, cât şi în lupta lui Vettel pentru titlul mondial, ajungând pe locul 4 cu 140 p.
Raikkonen reuşeşte o cursă bună, pleacă de pe locul 5, termină pe acelaşi loc, reuşeşte cu greu să treacă de Schumi, dar ajunge prin abandonul lui Vettel pe locul 3 în clasamentul piloţilor.
Massa se afla la un moment dat pe locul 2, speram că va obţine un podium pentru Ferrari, însă i se sugerează de către echipă că ar fi bine să fie depăşit de Alonso  când acesta se afla în spatele lui. 
Din fericire surpriza acestei curse a fost Sergio Perez, de la Sauber, care a reuşit să se aproprie foarte rapid de Alonso, să-l depăşească(lucru care i-a fost interzis de echipă în Malaysia) şi să termine cursa pe locul 2.
Schumi a plecat de pe locul 4, a terminat pe locul 6 şi iarăşi am avut impresia că echipa l-a trimis la al doilea schimb într-un moment nepotrivit, când se afla pe locul 4.
În primii 10 au mai terminat:Massa(4), Rosberg(7),Di Resta(8), Kobayashi(9),Senna(10).
Şi cu sfârşitul acestei curse, F1 părăseşte Europa , care acum vreo 5-7 ani avea cele mai multe şi interesante curse şi se îndreaptă spre noile sale cuceriri: Singapore, Japonia, Coreea de Sud, India, Abu Dhabi, Austin , Brazilia.
Următoarea cursă se va desfăşura în Singapore pe 23 septembrie.

Comments

Popular Posts