F1 Belgium GP 2012



După 5 săptămâni de absenţă, F1 a revenit în acest week-end la Spa în Belgia pentru un nou grand-prix plin de surprize.
Surprizele au început în calificările de ieri când Schumi, Vettel şi Webber nu reuşeau clasarea în primii 10, nici Alonso, Massa sau Hamilton nu intrau în primii 5. Astfel primii 3 la startul cursei au fost: Button , Kobayashi şi Perez.
Startul a fost "furat"de Maldonado, care a plecat în viteză când ceilalţi piloţi păreau uimiţi, nici nu se ajunge la primul viraj şi un Grosjean impulsiv reuşeşte să scoată mulţi favoriţi la titlu din cursa de azi.  
Se ciocnesc Hamilton, Alonso, Kobayashi şi Grosjean, vor abandona toţi, Hamilton vizibil supărat , iar Alonso foarte uitmit, fiind cel mai afectat de eveniment.
Desigur este momentul să intre pe circuit SC, Schumi reuşea să ajungă pe locul 5 plecat de pe 13, după ieşirea SC se instalează pe locul 3 şi ne dă speranţe la o apariţie pe podium.
Credeam iniţial că a plecat cu o stategie cu o singură oprire la fel ca Button şi Vettel, însă echipa îl cheamă la boxe undeva cu 10 tururi înainte de finalul cursei când încă se afla pe locul 4. Schimbarea mi s-a părut neinspirată, Schumi a ajuns pe locul 7 , pe care a şi terminat această cursă. 
Vettel după un duel ce putea deveni periculos cu Schumi, avansează de pe locul 11 de la start pe locul 2 la sfârşitul cursei, o bună cursă de recuperare pentru el.
Raikkonen am crezut că va reuşi ieri să ia pole-ul , a plecat în cursă de pe locul 4 şi a terminat pe locul 3, iar cum victoria era ţelul său, la sfârşitul cursei era destul de apatic. A încercat să zâmbească puţin când mulţimea l-a aclamat încântată de întoarcerea sa în F1, iar asta se vede...!
În primii 10 au mai terminat: Hulkenberg(4), Massa(5)-care a salvat onoarea Ferrari, după accidentul nefericit al lui Alonso, Webber(6),Vergne(8),Ricciardo(9) şi Di Resta(10).
În campionatul piloţilor, Alonso se află încă pe primul loc(164p),Vettel(140 p) pe 2, Webber(132p) pe 3, Raikkonen(131p) pe 4, Iar Schumi pe 10 cu 31p.
Dar această cursă nu a fost doar prima victorie a lui Button la Spa, a fost şi al 300-lea GP pentru Schumi în F1. Doar Barichello se află înaintea lui cu 326 GP , dar cred că într-un an situaţia se va schimba.
Şi unde merita mai bine Schumi să sărbătorească prezenţa sa în F1, dacă nu acolo unde acum 22 de ani a debutat , unde în urmă cu 21 de ani a câştigat prima cursă şi cu 20 de ani primul titlul mondial, la Spa?
Dacă e coincidenţă sau nu, nu prea contează pentru mine prezenţa lui Schumi în cursele de F1 este un moment de bucurie de fiecare dată, pentru că este pilotul care are un stil de pilotaj impecabil, cu trase exacte, care se bate pentru fiecare punct, chiar şi atunci când maşina sau pneurile nu-l ajută. La cât mai multe curse în F1 pentru Schumi!
Următoarea cursă se va desfăşura la Monza, week-end-ul viitor.

Comments

Popular Posts