Hanbok Fusion































Despre colecţia Hanbok Fusion , am citit prima oară pe Koreafilm.ro,un site dedicat filmului şi civilizaţiei coreene.

Colecţia aparţine lui Kim Min Jeong, iar hanbok-ul este o rochie tradiţională coreeană, cu linii simple, culori vii şi fără buzunare.

Acest tip de îmbrăcăminte a fost iniţial utilizat de triburile nomade din nordul Mongoliei şi tot ei au fost aceeia care au adus cele mai mari schimbări pentru acest tip de îmbrăcăminte.

Pentru cei din clasa superioară, hanbok-ul era din materiale mai deosebite:lână pentru iarnă şi mătăsuri frumos colorate şi uşoare pe timpul verii. Oamenii din popor trebuiau să poate conform legii şi posibilităţilor financiare cel mult bumbac. Şi culorile aveau restricţii:culori aprinse pentru copii şi tinerii bogaţi, alb,roz sau verde pal şi gri pentru cei din popor.

Handbok-ul este de trei tipuri după utilitatea pe care o prezintă: pentru fiecare zi,rochii speciale sau pentru ceremonii.

Rochiile din colecţia de mai sus, care mi-a atras atenţia, sunt mai moderne, materialele sunt uşoare,dar destul de preţioase, culorile sunt plăcute şi foarte feminine.

Desigur că v-aţi dat seama că rochiile de mai sus se adresează nunţilor şi îmbină foarte bine elemente tradiţionale cu detalii şi culori moderne,astfel încât orice mireasă să fie frumoasă şi să se simtă foarte confortabil în cazul unui astfel de eveniment.

Pe mine m-au cucerit aceste rochii, voi ce spuneţi?




















Comments

Anonymous said…
Chiar interesante si frumoase! Nu stiam toate lucrurile astea!
ANA MARIN said…
@Keke:Sunt adorabile:)

Popular Posts