F1 German GP 2011



Astăzi s-a desfăşurat o nouă etapă din sezonul actual de F1, o cursă care de la start şi după calificările de ieri se anunţa spectaculoasă.

La start ordinea era următoarea:Webber,Hamilton,Vettel,Alonso, Massa, cu Schumi plecat de pe 10. Imediat după start Hamilton s-a instalat pe prima poziţie,Alonso a încercat să-l depăşească pe Webber, dar în primă etapă nu a reuşit, iar Massa a plecat cel mai bine la start.

Pe parcursul cursei au fost multe depăşiri interesante, multe dueluri, unele s-au prelungit până la sfârşit, au fost şi greşeli din partea lui Vettel, o cursă cu multe evenimente.

Ordinea la sosire a fost:Hamilton,Alonso,Webber,dar pe parcursul cursei ordinea s-a schimbat de mai multe ori, cele mai mari pierderi s-au realizat la opririle la boxe. După trecerea liniei de sosire,Alonso rămâne fără combustibil şi este dus la podiumul de premiere pe maşina lui Webber:)

Vettel s-a aflat în spatele lui Massa pe parcursul întregii curse, iar în ultimul tur au intrat amândoi în acelaşi timp la boxe pentru a schimba pneurile pe intermediare(obligatoriu conform regulamentului actual!).Vettel l-a întrecut pe Massa în urma acestei opriri, mi-a părut rău de efortul lui Massa pe parcursul întregii curse.

Schumi a terminat cursa pe 8, a greşit la un moment dat când se afla pe 9 şi a ieşit puţin de pe circuit, în rest o cursă ok pentru el.

La piloţi situaţia este:Vettel-216 p,Webber-139 p,Hamilton-134p,Alonso-130p, să sperăm că lupta va continua şi peste o săptămână în Ungaria.

Comments

Popular Posts