Hur Jun(2007)




S-a mai terminat ieri un serial coreean difuzat de TVR, Hur Jun, o poveste foarte interesantă şi mult prea tristă.
Se pare că Hur Jun a trăit în secolul al XVI-lea şi a fost un medic excepţional care datorită devotamentului său pentru bolnavi a reuşit să facă descoperiri remarcabile pentru acea perioadă, reuşind în cele din urmă să-şi depăşească statutul social.
La începutul serialului, Hur Jun , este fiul unei concubine şi al administratorului unei provincii, care se simte în permanenţă ruşinat de condiţia sa socială şi face contrabandă cu diverse ierburi medicinale.
Totul se schimbă când o întâlneşte pe viitoarea sa soţie, Da-hee, pe atunci fugară şi exilată împreună cu tatăl său bolnav, fost nobil. Chiar dacă tatăl lui Da-hee moare, Hur Jun rămâne alături de Da-hee şi o ajută în nemunărate rânduri până când se va face dreptate, iar toată averea tatălui său îi este restituită.
Împreună cu mama sa, Hur Jun , părăseşte satul natal şi se stabilesc în Saneum , unde îşi vor face mulţi prieteni ce vor dăinui în timp şi tot aici ajunge la clinica doctorului Yoo, care va deveni maestrul său.
Desigur, la început lucrurile merg greu, însă Hur Jun este ambiţios şi constant, învaţă repede şi manifestă o mare compasiune pentru bolnavi, mai ales pentru cei săraci , pe care-i va ajuta cu fiecare ocazie ce se va ivi.
Cu timpul este remarcat de doctorul Yoo, va ajunge să dea examenul pentru a deveni medic regal, greutăţile apar şi de această dată, dar datorită priceperii şi modestiei sale devine medicul concubinei regale Kong-bin şi a copiilor săi.
Spre finalul serialului, Hur Jun , devine medic regal şef, foarte apreciat de mai toţi doctorii din biroul medical, dar şi de rege,pe care-l convinge să fie de acord cu scrierea unei cărţi de medicină tradiţională care să cuprindă plantele, bolile şi remediile specifice Coreei.
Rege fiind foarte bolnav va muri , iar Hur Jun este exilat de prinţul moştenitor, dar va lucra pe ascuns împreună cu medicii şi pritenii săi la marea carte de medicină pentru mai bine de 20 de ani.
La final, după ani petrecuţi în exil, tânărul rege îl eliberează din exil, însă dorinţa lui Hur Jun este să se reîntoarcă în satul maestului său şi va preveni izbucnirea unei epidemii, chiar înainte de a muri.
După cum spuneam la început, povestea este frumoasă, dar foarte tristă, Hur Jun s-a zbătut toată viaţa cu greutăţile şi neajunsurile, a trecut de nenumărate piedici, şi totuşi caracterul său deosebit, compasiunea pentru bolnavi, dorinţa de a evolua şi vindeca cât mai mulţi oameni s-au situat deasupra tuturor greutăţilor.
De luni, TVR difuzează un nou serial Junmong....

Comments

Popular Posts