F1 Brazilian GP 2010


S-a desfăşurat week-endul ce tocmai a trecut penultima etapă din acest sezon al F1 în Brazilia. Ca de obicei fiind vorba de Brazilia , mă aşteptam la ceva surprize, care au şi venit încă din calificări, când debutantul Hulkenberg a reuşit pole-ul devansându-i pe cei de la Red Bull : Vettel şi Webber.
Norocul nu i-a mai surâs atât de mult în cursă şi a terminat pe 8 în spatele lui Schumi, care la un moment dat în timpul calificărilor se afla pe 2:).
Cursa a fost câştigată de Vettel, care mai speră la un titlu mondial în acest sezon, urmat de Webber şi Alonso, iar Hamilton a terminat pe 4 şi se îndepărtează şi mai mult de titlul de campion.
La constructori titlul a fost adjudecat de Red Bull în acest sezon, după dubla din acest week-end, fiind urmaţi în clasament de : McLaren şi Ferrari.
S-au mai înregistrat destule greşeli la boxe, mai ales în cazul lui Massa , abandonul furtunos al lui Liuzzi , cam astea au fost surprizele pe care cursa din Brazilia ni le-a rezervat.
Se zboneşte adăugarea unei curse în plus în cadrul noului sezon ce va debuta pe 13 martie 2011 în India, şi astfel piloţii vor fi nevoiţi să ia startul în 20 de curse anul viitor.
Următoarea cursă se va desfăşura în acestă săptămână la Abu Dhabi.

Comments

Popular Posts