Red&tasty
Ingredientele pentru roşiile umplute cu carne din poza de mai sus ar fi următoarele:
- 12 roşii(cam 3 kg.)
- 1,2 kg. carne de pui/vită/porc
- 200 gr. orez
- 2 cepe
- 2 ouă
- 1 legătură mărar
- sare,piper
Se taie un căpăcel la roşii după care se curăţă de miez, se toacă carnea(dacă nu aţi luat-o deja tocată), orezul fie e prefiert , fie se fierbe, iar apoi se undeşte împreună cu cele 2 cepe tocate.
Roşiile vor fi umplute cu amestecul de mai sus, se face un sos din apă, miezul de la roşii şi ulei, asezonat după gust. După preparare sosul se adaugă în tava în care sunt aşezate roşiile umplute, iar preparatul ajunge la cuptor cam pentru 2 ore.
În curând voi încerca şi reţeta de post, roşiile fiind umplute cu orez şi ciuperci.
P.S. : Bon appetit!
Comments