50 Shades


Aproximativ 1200 de pagini pdf varianta originilă, 14 zile şi curiozitatea iniţială de a descoperi motivul pentru care seria Fifty Shades a reuşit să se vândă atât de bine şi să ajungă una din cele mai bine vândute cărţi.
O recenzie foarte comică veţi găsi aici, eu probabil voi fi destul de subiectivă pe parcursul acestei recenzii...
Fifty Shades este încă o carte comercială, care apelând la câteva elemente la îndemână a reuşit să vândă 65 de milioane de copii în întreaga lume.
Pentru mine această carte este doar un alt basm modern, prea dulce pe alocuri şi destul de lipsit de originalitate.
Povestea nu e deloc complicată, e chiar simplă: Ana Steele - este o studentă de 22 de ani,naivă, care îl cunoaşte pe prosperul om de afaceri Christian Grey. Dintr-o dată acesta devine tot ceea ce tânăra şi-a dorit, doar că pe parcurs descoperă şi câteva detalii ascunse care-i dau de gândit.
Christian este un dominator, jocurile erotice nu-i sunt deloc străine, la început este prezentat ca un personaj cu o personalitate puternică, mai apoi descoperim că tot era o mască şi de fapt suferinţele mai vechi l-au determinat să poate această mască pentru a evita alte decepţii.
Nu lipsesc scenele de gelozie,urmările pentru recompensă, dramatismul din situaţiile familiale, dar cei doi vor trece ca într-un basm peste toate acestea şi vor rămâne împreună.
Primul roman -Fifty Shades of Grey mi-a creat impresia că poate cartea se va dovedi interesantă per ansamblu, că nu a ajuns degeaba la asemenea vânzări.
Nimic mai fals, cele două personaje par foarte diferite la început însă devin din ce în ce mai asemănătoare pe parcurs, acţiunea pare destul de liniară, iar repetiţia este mereu prezentă.
Şi pentru că succesul a fost atât de mare în curând vom avea şi un film bazat pe această carte.
La sfârşitul celor 1200 de pagini am avut impresia unei alte cărţi chick-lit, cu mai multe fantezii.
La finalul seriei Fifty Shadesam înţeles că oamenilor le plac poveştile şi cu cât acestea sunt mai dulci, cu atât mai bine!
Eu îl prefer pe Beigbeder cu a sa Dragostea durează 3 ani- mai realistă, scurtă, concentrată şi originală.
Iar în ceea ce priveşte fanteziile seria celor 3 jurnale ale lui Anais Nin, depăşesc cu mult toate fanteziile autoarei lui Fifty Shades.
P.S.: Voi aţi citit Fifty Shades? Opinii ?


Comments

Unknown said…
Seria Fifty... nu e altceva decat varianta erotica a unei telenovele scrisa pe baza unui principiu de marketing extrem de puternic "SEX SELLS". Trebuie totusi sa recunosc ca pe alocuri te prinde si chiar te poate amuza :))

Popular Posts