Korean Drama: 49 Days & Chuno




49 Days (2011)




Incă două seriale coreene foarte interesante s-au terminat iîn această săptămână, aşa că e timpul pentru un review.


49 Days este un serial foarte frumos şi emoţionant, care însă are numai 20 de episoade. În rolurile principale regăsim mulţi actori care îmi plac:Lee Yo Won(Song Yi Kiung-a jucat rolul lui Deokman),Nam Gyu Ri(Shin Ji Hyun),Jo Hyeon Jae(Han Kang),Bae Su-bin(Min-ho, a mai apărut în Jumong, Dong Yi) şi Jung Il Woo(programatorul).

Viaţa lui Shin Ji Hyun pare perfectă: are un iubit frumos(Min-ho), o slujbă la compania tatălui său, prieteni şi o familie care o iubeşte. Totul se năruie în momentul în care are un accident de maşină, ajunge în comă la spital şi îl întâlneşte pe programator.

Programatorul este cel care trebuia să însoţească sufletele în lumea de dincolo, însă deoarece ea nu doreşte să moară i se mai acordă o şansă: poate împrumuta trupul altei tinere(care generase accidentul) pentru o jumătate de zi şi trebuie să străngă 3 lacrimi sincere de iubire în numai 49 de zile pentru a-şi recăpăta viaţa.

Povestea este foarte alertă, frumos construită, Shin Ji ajunge să descopere că cea mai bună prietenă împreaună cu Min-ho, logodnicul său,doreau să falimenteze compania tatălui ei, reuseşte să-i împiedice pe aceştia, îşi convinge tatăl să se opereze de o tumoră la cap şi schimbă în bine vieţile tuturor celor pe are îi cunoscuse.
Mai greu este însă să găsească 3 persoane care o iubeau cu adevărat(care să nu fie parinţii sau fraţii) şi care să plângă pentru ea. Tot acum se apropie mai mult de amicul ei Kang, un arhitect foarte talentat, uşor introvertit, dar care-şi dă seama de identitatea ei şi o va ajuta pe parcursul călătoriei sale de 49 de zile.

Finalul este trist, chiar dacă aparent reuşise să strângă cele 3 lacrimi,lui Shin Ji i se mai oferă 5 zile pe care să le petreacă pe Pământ înainte de a muri şi astfel reuşeşte să-şi ia la revedere de la toţi cei pe care-i iubea.




2.Vanatorii de sclavi-Chuno(2010)

Chuno
prezintă pe parcursul a 24 de episoade povestea lui Dae Gil, un vânător de sclavi din dinastia Joseon.

Dae Gil(Jang Hyuk)era un tânăr nobil, a cărui familie a fost distrusă de un sclav şi pe care din acel moment îl caută pentru a-l preda autorităţilor.

Alături de Dae Gil se mai află generalul Choi si Wang Son, nişte personaje foarte comice,iar în drumul lor de găsire a sclavilor fugari, cei 3 trebuie să-l găsească pe Song Tae ha(Oh ji Ho).

Song Tae Ha este fostul general al prinţului, care trebuie să-l păzească pe fiul cel mic al acestuia de oamenii regelui. Acesta o întâlneşte pe Hyewon(Lee Da Hae),în trecut sclavă în casa lui Dae Gil, pe care acesta o iubea sincer şi o căutase fără încetare în ultimii 10 ani.

Hyewon îl admira pe Song Tae ha, chiar dacă iniţial nu-i ştia povestea, îl urmează în călătoria sa şi este foarte uimită când îl reîntâlneşte pe Dae Gil.

Sfârşitul poveştii este oarecum ciudat:Dae Gil moare pentru a-l apăra pe micul prinş, pe Song Tae-Ha şi pe Hyewon, iar peste ani vânătoare de sclavi este abolită, iar micul prinţ este iertat de noul rege, şi-şi recapătă locul în familia regală.







Comments

Popular Posts