F1 Japanese GP 2011



O nouă cursă din F1 care s-a încheiat astăzi ne aduce mai aproape de sfârşitul sezonului şi de asemenea ne oferă numele campionului mondial din acest an:Sebastian Vettel.

Vettel a plecat în acestă dimineaţă din pole-position,urmat de Button şi Hamilton, dar a terminat cursa pe locul 3, mai mult decât suficient pentru a-şi adjudeca titlul de campion mondial.

Momentul finish-ului a fost emoţionant, Vettel era felicitat de echipă şi de toată lumea şi poate că acum că are deja certitudinea titlului mondial pentru acest sezon îi va mai lăsa şi pe alţii să câştige pole-position-uri şi curse.

Până la urmă performanţa lui Vettel de a fi dublu campion mondial la numai 24 de ani, de a câştiga 9 curse în acest sezon este remarcabilă şi de apreciat, chiar dacă în acest moment eu nu cred că maşina Red Bull este la fel de regulamentară ca a tuturor celorlalţi piloţi, iar acest lucru se vede în timpii din cursă şi în rezultatele din clasamentul piloţilor.

Revenind la cursă, Button a reuşit să câştige pentru prima dată GP-ul Japoniei, o cursă frumoasă, cu depăşiri, cu suspans, o cursă rapidă şi dificilă pentru mulţi piloţi.

De câteva curse, Button reuşeşte să demonstreze că-i poate face faţă lui Vettel, este un pilot calculat, care menajează bine pneurile, care nu-şi ia riscuri inutile(precum colegul de echipă Hamilton).

Alonso a reuşit de asemenea o cursă bună, terminând pe locul 2, iar la sfârşit chiar reuşea să ameninţe poziţia 1 a lui Button.

Se pare că în ultimele 4 etape din acest sezon bătaia pentru locul 2 în campionatul piloţilor se va da între:Button, Alonso şi Webber.

Mi-a mai plăcut prestaţia lui Schumi din această cursă, a plecat de pe locul 8, recupera o poziţie la start, iar pentru 5 tururi la jumătatea cursei s-a aflat la conducere!!!

A încheiat cursa pe locul 6 şi se află la doar 3 puncte diferenţă în campionat de colegul său Rosberg, care a terminat pe 10 după ce în cursă a plecat de pe locul 23.

Desigur că Hamilton nu a stat nici de această dată liniştit, s-a lovit(iar!) de Massa, care a terminat pe locul 7 în spatele lui Schumi.

În primii 10 au mai terminat:Webber(4),Hamilton(5),Perez(8) şi Petrov(9).

Nu mai sunt multe surprize pentru acest sezon, ştim deja că Vettel este campion, că Red Bull va deveni de asemenea campioană la constructori, doar locurile 2 şi 3 la piloţi sunt încă necunoscute.

Următoarea cursă se va desfăşura pe 16 octombrie în Coreea de Sud.

Comments

Popular Posts