F1 Australian GP 2010


În acest week-end s-a desfăşurat cursa din Australia, o cursa care la sfârşitul calificărilor de sâmbătă dimineaţa nu promitea foarte mari surprize. Vettel pleca din pole-position, Schumi de pe locul 7, iar Hamilton de pe 11.
Ei bine, în această dimineaţă lucrurile au stat mult altfel, mai ales că încă de la start s-au înregistrat două incidente, în primul fiind implicaţi: Alonso, Schumi şi Webber. Apoi safety-car-ul a stat pe pista cam 4 tururi , a urmat ploia care a udat pista, iar planurile piloţilor şi ale echipelor s-au schimbat brusc.
La un moment dat, spre mijlocul cursei Vettel a abandonat cu probleme de frânare când se afla pe primul loc, pentru a doua oară în acest sezon, mare ghinion:(
Spre sfârşitul cursei Hamilton se ciocneşte de Webber pe care îl aruncă pe locul 9, iar pentru Schumi cursa s-a dovedit a fi tare aglomerată, complicată, un mare coşmar. A plecat după locul 7, ajunge pe 20 după incidentul din primul tur, intră de vreo 3 ori la boxe să schimbe pneurile, iar în final termină pe 10 şi pleacă acasă cu 1 punct pentru care a muncit din greu:).
Button termină pe 1, Kubica pe 2, iar Massa pe 3(:)),Liuzzi pe 7 , iar Barichello pe 8, multe surprize:)
Cursa următoare se va desfăşura peste numai o săptămână în Malaysia:) , să sperăm la o cursă măcar la fel de antrenantă, dar cu mai puţine surprize nedorite pentru Schumi:)

Comments

Popular Posts