The charm of Macao& more











"The Charm of Macao" este expozitia gazduita de Muzeul Judetean Arges in perioada 22 feb-8 martie, expozitie de fotografie realizata de Ambasada Republicii Populare Chineze la Bucuresti.

Macao este un mic teritoriu de pe coasta de est a Chinei, fiind una din cele mai vechi colonii europene din China.

Are o suprafata de 29,2Kmp si o populatie de 541.200 de locuitori, iar in anul 1999 este preluata de R.P.Chineza de la Portugalia(a fost colonia a lor din anul 1887),iar motivul organizarii expozitiei a fost tocmai implinirea a 10 ani de la aceasta preluare.

Economia lor se bazeaza in special pe turism , exportul textilelor sau servicii financiar-bancare. Rata de crestere economica in perioada 2001-2006 a fost de aproximativ 13,1%/an.

In ceea ce priveste turismul, in anul 2000 se inregistrau 9,1 mil.turisti, iar in anul 2008 s-a ajuns la aproape 30 de mil. de turisti, ceea ce reprezinta intr-adevar o crestere spectaculoasa, ceea ce a dus la o crestere destul de mare a hotelurilor si cazinourilor din zona.

Expozitia s-a dovedit a fi foarte interesanta, iar fotografiile cu adevarat spectaculoase, Macao fiind o imbinare foarte reusita si oarecum stranie de asiatic si european.

Ceea ce lipsea totusi erau pliantele de prezentare ale expozitiei:(, insa Macao ramane o destinatie pe care mi-ar placea sa o bifez intr-o zi:)

Deasemenea tot in aceasta saptamana in Bucuresti ramane deschis "Festivalul Primaverii"-Sala Dalles, pe care l-am vizitat oarecum pe fuga , totusi gasiti lucruri interesante cum ar fi : ceai, ciocolata, cafea sau obiecte hand-made:)







Comments

Popular Posts