Changeling


Changeling e o poveste adevarată, destul de incitantă, în care o mama îşi pierde copilul , politia îi aduce după 5 luni un alt băiat care susţinea că este cel căutat.
Cu toate acestea mama copilului recunoaşte de la început că nu era copilul ei pierdut, desigur poliţia nu doreşte să admită greşeala săvârşită şi de aici se ajunge la un lung şir de întâmplări tragice printre care şi o internare fortaţă a mamei la spitalul de boli mentale.
Adevărul începe să iasă la iveală în momentul în care un băieţel este prins de poliţie şi se doreşte a fi deportat în Canada, acesta mărturiseşte că împreună cu unchiul său au răpit şi omorât în jur de 20 de copii, majoritate declaraţi dispăruţi de către părinţii lor.
Anchetatorul copilului va găsi în final rămăşiţele copiilor, asasinul este prins şi judecat, condamnat la 2 ani de închisoare şi apoi pedeapsa cu moartea prin spânzurare.
Între timp se dovedeşte că mama avea dreptate când susţinea că copilul găsit nu era al ei, ajunge să se judece cu poliţia pentru nedreptăţile care i-au fost săvârşite într-un proces civil, pe care îl câştigă.
În urma acestui proces şeful poliţiei şi agentul care a ordonat internarea forţată sunt îndepărtaţi de la putere.
După 7 ani este găsit fiul unei prietene a eroinei principale , care mărturiseşte că l-a cunoscut pe băiatul de la care a plecat totul însă nu este convins că mai este în viaţă.
După cum se vede povestea este captivantă, interesantă, perioada anilor 1929 este redată foarte bine, rolurile actorilor sunt bine studiate, toţi sunt extrem de expresivi : de la Angelina Jolie ( superba interpretare), la băiatul care să căieşte pentru crimele sale şi ucigaşul ( Jason Harmer ) şi John Malkovich.
Daca reuşiţi să-l vedeţi veţi observa că este regizat de Clint Eastwood, iar mie mi s-a părut un film reuşit, pe care l-am văzut la cinema , destul de dimineaţa( 10) , dar cu public, un public care a rămas captivat de acest film.

Comments

Popular Posts