Teatru: Cafeneua


Din decembrie anul trecut nu am mai reuşit să văd o piesă de teatru şi mi-e dor de sentimentul, pe care doar într-o sală de teatru îl regăseşti.
Prin urmare, luni am văzut piesa de teatru-Cafeneaua, cu o distribuţie foarte bună: Horaţiu Mălăele, Emilia Popescu şi Dana Dogaru.
Povestea este împărţită în 3 acte, durează 1 oră şi 45 de minute şi prezintă povestea unui cuplu : Louise şi Wally Murdock şi a cafenelei lor din Nevada.
În primul act, cei doi soţi sunt proaspeţii proprietari ai unei cafenele din deşertul Nevada, iar într-o seară aici soseşte Janet(Emilia Popescu) o aspirantă la titlul de vedetă , întoarsă de la Hollywood.
În actul doi personajele sunt în acelaşi loc, mai puţine speranţe, mai multă dezamăgire, câteva infidelităţi.
Iar actul final ne prezintă pe Louise(Dana Dogaru) şi Wally (Horaţiu Mălăele) ajunşi la bătrâneţe, sperând să plece din cafeneau care nu s-a dovedit a fi ceea ce sperau. Se reîntoarce şi Janet, însă de această dată poveştile ei nu mai sunt doar naive, ci de-a dreptul rodul unei minţi zdruncinate.
Decorul şi muzica au fost foarte bine alese, personajele interesante, iar prestaţia actorilor foarte bună. 
A fost o piesă cu umor, dar şi cu o mare doză de sarcasm. Un spectacol despre toate acele lucruri importante din viaţă, privite fie realist,fie cu umor sau cu sarcasm.
Nu a fost un spectacol comic precum Dineu cu proşti, mai mult mi-a reamintit de În Piaţa Vladimir, un spectacol incredibil cu Emil Hossu şi Luminiţa Gheorghiu.

Comments

Popular Posts