F1 Singapore GP 2011



Încă o etapă din campionatul de F1 s-a încheiat azi şi ne apropiem rapid de sfârşitul acestui sezon, pentru care deja avem o certitudine în ceea ce-l priveşte pe campionul mondial:Vettel(în cazul în care cineva mai este surprins).

Cursa de la Singapore mi-a plăcut încă de la debutul ei, îmi place oraşul, circuitul este interesant, deşi destul de îngust.

Vettel a plecat din pole-position(iar!), urmat de Webber şi Button, iar Schumi pleca de pe locul 8, cu care deja ne-a obişnuit de câteva curse.

Cursa nu s-a dovedit a fi plină de evenimente sau surprize, destul de lipsită de spectacol, prea lungă cu cele 61 de tururi, iar la sfârşit victoria i-a revenit lui Vettel, urmat de Button şi Webber.

Acum să reamintesc şi cele câteva elemente care au mai creat spectacol: ieşirea lui Schumi din cursă în turul 29, a anticipat greşit că va avea loc să-l depăşească pe Perez, încă acesta a închis repede, circuitul foarte îngust, iar maşina lui Schumi a zburat peste vibratoare şi a ajuns în parapet.

Desigur acest incident i-a neliniştit pe membrii echipei Mercedes, dar totul s-a terminat cu bine, Schumi nu a fost rănit, iar acest incident a condus la intrarea SC pe circuit.

Mai la începutul cursei Hamilton o comite(iar!) şi dintr-un foarte mare egal intră în spatele maşinii lui Massa, care deja suferea de o pană şi se îndrepta spre boxe, dar egalul lui Hamilton este mare....!

Alonso a făcut o cursă destul de bună, era chiar pe podium la un moment dat, dar a terminat pe locul 4, iar Button a fost o surpriză plăcută. Dacă nu l-ar fi împiedicat Barichello(pilot întârziat) în lupta lui pentru un loc fără puncte, Button s-ar fi putut apropia foarte repede de Vettel şi am fi urmărit o luptă pentru locul 1 în ultimele 3 tururi.

În primii 10 s-au mai clasat următorii:Hamilton(5), Di Resta(6),Rosberg(7),Sutil(8),Massa(9) şi Perez(10).

Următoarea cursă, mai spectaculoasă sper va fi pe 9 octombrie în Japonia.

Comments

Popular Posts