F1 Hungary GP 2011


Ieri după-amiază s-a desfăşurat o nouă etapă de F1, o cursă palpitantă, cu multe schimbări, o cursă care a însemnat startul în 200 de grand-prix-uri pentru Button.
Primii trei piloţi la start erau:Vettel, Hamilton şi Button,iar Schumi pleca la start de pe locul 9, un start ce s-a dat pe ploaie.
Cel mai bun start a fost cel al lui Rosberg , care urca pe locul 4 ,iar Schumi se afla imediat în spatele lui pe locul 5.
La conducerea cursei s-au aflat de-a lungul celor 70 de tururi:Hamilton,Alonso, Button şi Vettel, la un moment dat lucrurile se schimbau atât de repede încât nu mai ştiai cine se afla în frunte în momentul respectiv.
Schumi promitea o cursă bună, se afla pe locul 8, când maşina nu a mai mers şi a trebuit să abandoneze, cam după 20 de tururi de la start, iar supriza a fost că la un moment dat a condus cursa pentru 2 tururi!
Nici Rosberg nu promitea mare lucru până în ultimele tururi când a depăşit câţiva piloţi şi a terminat pe 9, la un tur de câştigător. Rămân la impresia că Rosberg nu este un pilot consecvent, dacă ajunge sus pe grilă nu confirmă,nu se bate pentru un loc mai bun.
Hamilton a făcut o oprire suplimentară la boxe pentru a ieşi pe intermediare, strategie care nu i-a folosit, ci l-a îndepărtat de podium, chiar dacă a condus cursa şi putea face un rezultat mai bun, a trebuit să se mulţumească cu locul 4.
Webber dădea şi el semne că doreşte să lupte pentru un loc pe podium, dar a termiant cursa pe 5,în primii 10 se mai aflau:Massa, Di Resta, Buemi şi Alguersuari.
Deci în Ungaria podiumul a fost:Button,Vettel,Alonso, o cursă grea şi frumoasă pentru Button, care a sărbătorit cum se cuvine al 200-lea start în F1.
În clasamentul piloţilor, după această cursă :Vettel-234p, Webber-149p,Hamilton-146p,Alonso-145 p,Button-134p.
În clasamentul constructorilor:Red Bull-383p,McLaren-280p,Ferrari-215p,Mercedes-80p.
Următoarea cursă se va desfăşura peste 4 săptămâni, pe 28 august în Belgia!

Comments

Popular Posts