F1 Monaco GP 2011





S-a desfăşurat azi marele premiul de la Monte Carlo, una din cele mai aşteptate curse ale sezonului, o cursă care nu a dezamăgit, din contră ne-a oferit multe suprize...

Vettel pleca în această după-amiază din pole-position, urmat de Button şi Webber, însă la start Alonso se impune din nou şi ajunge pe locul 3, iar Button pe 2.

Schumi, plecat de pe 5 din calificări(cea mai bună clasare în acest sezon) aproape a rămas pe grilă la start şi ajunge pe locul 10 în spatelelui Hamilton, pe care îl depăşeşte în primul tur(da, se poate depăşi la Monaco!).

Îl va ţine în spatele său pe Hamilton pentru mai bine de 9 tururi, iar acest lucru îl enervează pe acesta şi cu prima ocazie îl depăşeşte şi-l loveşte puţin pe Schumi, care nu a avut prea mult noroc şi cam în turul 30 abandonează din cauza unor probleme tehnice.

Dar dorinţa lui Hamilton de a trece de oricine îi stă în faţă nu se opreşte aici, îl loveşte pe Massa la intrarea în tunel, iar acesta este împins în glisiere şi iese foarte avariat din tunel fix în zidul de protecţie, ceea ce va duce la abandonul său şi intrarea SC pe circuit.

Hamilton este penalizat pentru această ieşire cu un drive-through, ceea ce-l aduce iarăşi pe locul 9 , iar în turul 71 are loc un accident în urma căruia maşinile lui Alguersuari şi Petrov sunt avariate grav, intră o ambulanţă, iar cursa se întrerupe sub steag roşu.

Cursa se opreşte pentru mai bine de 15 min., mecanicii îi schimbă nasul avariat al maşinii lui Hamilton, distanţa dintre Vettel, Button şi Alonso se micşorează, pneurile se răcesc, cursa reîncepe sub SC.

În ultimele 5 tururi Hamilton reuşeşte să-l scoată din cursă şi pe Maldonado şi cred că şi-a făcut foarte mulţi prieteni cu ocazia acestei curse, ar merita probabil o suspendare cu o etapă, pentru că a reuşit să incomodeze toţi piloţii, să creeze incidente periculoase pe un circuit foarte îngust.

Ordinea la finish a fost: Vettel, Alonso, Button,Webber, Kobayashi,Hamilton,Sutil, Heidfeld,Barichello şi Buemi.

Ordinea în campionatul piloţilor este:Vettel(143p),Hamilton(85p),Webber(79p).

Următoarea cursă se va desfăşura în Canada pe 12 iunie.









Comments

Popular Posts