Spa GP 2010


S-a desfăşurat în week-end-ul trecut marele premiul al Belgiei de la Spa, o cursă de 44 de tururi foarte antrenantă şi cu destule schimbări.
Week-end-ul a început în condiţiile în care mai mulţi piloţi au fost retrogradaţi de pe grila de start din cauza unor schimbări de motor, cutii de viteză, etc., dar mai era şi cazul lui Schumi care pleca cu o retrogradare de 10 poziţii după ce în urmă cu 3 săptămâni avusese loc un incident cu Barichello.
Oricum, Schumi a plecat din calificări de pe 21 şi a reuşit o cursă bună, terminând în final pe 7, iar primele locuri au fost ocupate de: Hamilton, Webber şi Kubica.
Massa a terminat pe 4, iar Rosberg pe 6, primele surprize au venit încă de la start, când Barichello s-a ciocnit de Alonso şi a ieşit din cursă, a urmat mai tâtziu incidentul dintre Vettel şi Button, care a dus la abandonul lui Button pentru a 6-a oară pe acest circuit.
După această cursă , Hamilton a revenit pe primul loc în clasamentul piloţilor cu 182p., urmat de Webber-179 p şi Vettel-151p.
Reb Bull rămâne pe primul loc la constructori cu 330 p., urmaţi de Mc.Laren cu 329p şi Ferrari 250 p.
Următoarea cursă se va desfăşura pe 12 septembrie la Monza.

Comments

Popular Posts