Despre Roderer


Guillermo Martinez este doctor in logica matematica la Universitatea din Buenos Aires, si a debutat la 20 de ani cu un volum de povestiri: Jungla fara animale.
Despre Roderer a aparut initial in anul 1992,dar este tradus la Humanitas in anul 2008.
Roderer este un tanar genial, care incearca sa creeze un sistem filozofic care sa explice inexplicabilul, insa incercarile sale esueaza.
Este prezentat prin ochii singurului sau prieten, care spre deosebire de el reuseste sa termine liceul, sa se inscrie la o facultate de matematica si mai apoi sa plece la un doctorat la Harvard.
Roderer, este in schimb extrem de dificil, plictiseala ii ia de cele mai multe ori elanul, insa citeste cu o mare pasiune teribila .
"Tipul asta de inteligenta difera doar cantitativ de facultatile normale ale unui om obisnuit, este doar o accentuare a inteligentei comune: viteza mai mare, mai mare patrundere, mai multa abilitate in operatiile de analiza si sinteza. Este inteligenta celor talentati sau dotati...Doua pericole o pandesc: plictiseala si pulverizarea.
Celalat tip i se par ostile cele mai obisnuite legaturi ale gandirii."
Asadar, Despre Roderer este o carticica de maxim 150 de pagini, pe care o citesti rapid, dar care are mult substrat,personaje inteligente, o carte care mi-a facut o impresie foarte buna(a smart book).
P.S. : The king Plushenko is back:), what a result! well done:)

Comments

Popular Posts