Singurătatea alergătorului de cursă lungă



Singurătatea alergătorului de cursă lungă este una din lecturile pe care orice alergător ar trebui o încerce.
Povestea este destul de simplă: un tânăr este închis pentru furt la o şcoală de corecţie din Borstal, se antrenează în fiecare dimineaţă cel puţin 8 km pentru a câştiga o cursă , condiţie impusă de directorul şcolii de corecţie.
Treptat alergarea nu mai este doar un lucru impus,devine un mod de viaţă, tânărul îşi recapătă liniştea, rememorează evenimentele care au dus la închiderea sa şi în final decide că scopul final nu este să câştige cursa.
Problemele familiale şi mediul din care provenea l-au determinat pe tânăr să înceapă să fure, iar constanţa sau determinarea nu apăreau prea des în viaţa sa înainte de a începe să alerge.
Într-un fel alergarea a reuşit să-i readucă libertatea personală într-un spaţiu închis, să-l determine să muncească mai mult,să-şi testeze limitele.
În final alegerea este simplă, nu doreşte să câştige cursa pentru directorul închisorii şi renunţă.
Modul în care alergarea îi schimbă existenţa este incredibil şi fiecare alergător care citeşte această carte va recunoaşte propriile transformări. Este o poveste incredibil de sinceră şi tristă, dar care oferă una din cele mai interesante lecţii de viaţă.
În final fie vorba de alergare sau propria viaţă contează să-ţi doreşti , să-ţi depăşeşi limitele , chiar dacă cel mai adesea nimic nu este uşor iar obstacolele pot fi numeroase.
"E o desfătare să fii alergător de cursă lungă,să fii singur pe lume, fără nimeni care să te enerveze, să îţi spună ce să faci ....Uneori mă gândesc că nu am fost niciodată atât de liber ca în timpul celor câtorva ore în care alerg pe drum..."




Comments

Popular Posts