J.Edgar






J.Edgar(2011) este unul din filmele pe care imi doream mult sa le vad la cinema in acest an.


Filmul ne propune povestea interesanta a lui J.Edgar Hoover(Leo di Caprio),director al FBI-ului in perioada 1924-1972, un personaj destul de controversat, rigid dar si organizat.


Acesta isi incepe activitatea ca un simplu agent, insa datorita perseverentei si impartialitatii sale, este remarcat de procurorul principal si numit director al FBI-ului.


Acum isi da seama ca informatia este o resursa pretioasa,de care se poate folosi pentru a controla puterea, va incepe sa adune informatii despre cele mai puternice personalitati din SUA.


Apoi va pune bazele unui sistem centralizat al amprentarilor, isi va organiza diverse laboratoare, angajand specialisti din domenii variate.


De-a lungul carierei sale va rezista schimbarii a 8 presedinti si desfasurarii a 3 razboaie, va lupta contra bolsevicilor la inceputul carierei sale, apoi contra inamicilor publici, a jefuitorilor de banci si a rapitorilor de copii.


Este admirat si deopotriva detestat de multi din jurul sau, isi doreste admiratia si puterea, dar totodata se teme pentru siguranta sa si a natiunii pe care o servea.


Di Caprio interpreteaza o personalitate complicata, o persoana foarte organizata, rigida, fara viata sociala, excetric si totodata puternic.


De asemenea roluri reusite au avut si Naomi Watts(Helen Gandy-secretara personala a lui Edgar) si Armmie Hammer(Clyde Tolson- omul cel mai apropiat al lui Edgar, se presupune ca era de asemenea si un prieten mai intim).


Filmul este foarte interesant, eu il recomand, pentru ca veti vedea un Di Caprio intr-un rol total diferit de ceea ce a interpretat pana acum, credibil, dificil.


Acest film a primit doar o nominalizare la Golden Globes 2012, a fost total exclus la Oscar, probabil din motive subiective, insa este unul din cele mai reusite filme pe care le-am vazut de curand in ceea ce priveste jocul actorilor si regia lui Clint Estwood.







Comments

Popular Posts