Sherlock Holmes-A Game of Shadows





Am văzut ieri la Cinema City un film pe care îl aştept încă din momentul în care cu un an şi ceva în urmă am ieşit de la sala de cinema Patria după ce văzusem Sherlock Holmes 1.

Povestea e frumoasă şi captivantă, Sherlock Holmes(Robert Downey Jr.) şi prietenul său doctorul Watson(Jude Law) se află pe urmele profesorului Moriarty,cel cu care se sfârşea prima parte a filmului.

Desigur că şi de această dată cei doi foarte buni prieteni trec prin multe peripeţii, unele foarte comice(nunta lui Watson), altele destul de periculoase.

În călătoria lor de a-l demasca pe profesorul Moriarty , cei doi o întânesc pe Simza(Noomi Rapace) o ţigancă ghicitoare, frumoasă şi inteligentă, care vine s-o înlocuiască pe Adler(pasiunea lui Sherlock Holmes), despre care ni se sugerează că ar fi fost ucisă de profesor. E totuşi posibil s-o revedem într-o viitoare continuare.....

De acestă dată povestea îmbracă şi o tentă politică, se face reverire la lupta pentru putere, armanent şi o eventuală izbucnire a primului război mondial, iar acest lucru creează o imagine mai întunecată a filmului faţă de prima parte.

Desigur îmi e destul de dificil să spun dacă prima parte sau aceast e mai reuşită, pentru mine a fost o continuare bună, cu aceleaşi personaje pline de umor şi inteligenţă, cu o tehnică foarte bună de filmare şi un simţ ascuţit pentru detalii, jocuri şi enigme.

Jude Law şi Robert Downey Jr. au reuşit roluri frumoase, care li se potrivesc foarte bine, iar acest film e cu siguranţă o alegere bună în această perioadă, iar acest lucru o arată şi cifrele:23.400 spectatori în sălile de cinema din ţară în acest week-end!

La final ni s-a sugerat(iar!) că probabil va exista o continuare, pe care sigur nu o voi rata pentru că seria Sherlock Holmes este una din poveştile reuşite care trebuiau ecranizate!

Comments

Popular Posts