F1 Valencia 2010





Astăzi s-a desfăşurat la Valencia grand-prix-ul Europei,un mare premiu care ne-a adus multe evenimente neaşteptate.

Desigur,cel mai neaşteptat a fost accidentul survenit între Webber şi Kovalainen în turul 12, care a fost sigur cel mai spectaculos din întreg sezonul ,din fericire încheiat fără urmări dramatice.

Mai apoi a fost Schumi, care a terminat pe 15,după ce a plecat din calificări pe acelaşi loc, la un moment dat după accidentul menţionat mai sus ocupa locul 3, dar din cauza unei greşeli de la boxe intră la un schimb iar prezenţa SFC pe pistă îl obligă să aştepte trecerea tuturor piloţilor înainte de a reintra pe pistă:(.

Massa nu a făcut nici el o cursă reuşită, terminând pe 11, plecat însă pe 5, iar Rosberg a reuşit să ia 1 punct şi să termine pe 10.

Podiumul a fost:Vettel, Hamilton, Button, urmaţi pe 4 de Barichello care reuşeşte cea mai bună clasare în acest sezon, care i-ar putea da speranţe?

Surpriza plăcută a fost Kobayashi, care s-a aflat mai bine de jumătate de cursă pe locul 3 şi în ultimele 4 tururi a intrat la boxe pentru primul schimb , frumoasă performanţă.

Cursa a fost interesantă, chiar dacă nu este printre preferatele mele, spectacolul a existat , să sperăm că situaţia se menţine cel puţin la fel de palpitantă pe 11 iulie la Silverstone.

Comments

Popular Posts