Sunday, September 28, 2014

My RUNNING NOTES : Casiopeea Cros 2014


"If you believe in yourself and have the courage, the determination, the dedication, the competitive drive, and if you are willing to sacrifice the little things in life and pay the price for the things that are worthwhile, it can be done."Vince Lombardi 

Mi-a fost greu să mă decid dacă astăzi voi alerga la Casiopeea Cros pentru al treilea an consecutiv. În primul rând pentru că gastrita mea îmi crea ceva probleme de câteva zile şi pentru că de dimineaţă era foarte frig.
Cu toate acestea am zis să risc puţin şi să iau startul în cursa umanitară de 6 KM din acest an, să o termin şi să văd cât de aproape sunt de cursa de 10 KM pe care mi-o doresc.
Am luat startul la 10:31, înaintea cursei băieţilor( schimbare de plan a organizatorilor), dar acest lucru a fost mai mult decât benefic. Traseul a fost liber  fără a mai trebui să-i eviţi pe participanţii la marşul familiei , cum s-a întâmplat anul trecut.
Am terminat cursa la 11:13, o cursă de 42 minute, cu 2 minute mai bine decât anul trecut şi o medie de 7 min/km, deci un PB neaşteptat.
Pentru că startul a fost decalat timpul de hidratare a fost redus, prin urmare am cam resimţit lipsa hidratării pe parcusul celor 6 km, iar voluntarii nu au oferit apă, din păcate...
Nu am resimţit crampe musculare, forma fizică într-adevăr îmbunătăţită prin noile antrenamente( Multumesc, Mădă!), mi-am permis să fac sprinturi de câteva ori de-a lungul traseului, am alergat alături de alte grupuri pentru a menţine un pace constant. A fost o cursă în care m-am distrat, am testat şi de care aveam nevoie în pregătirea viitoare pentru 10 KM.
Atmosfera a fost antrenantă, destul de multă lume venită să susţină această cauză, ceea ce mă bucură. Am alergat pentru cei care nu pot alerga, pentru că îmi place să cred că ar fi făcut acelaşi lucru. 
Datorita celor 2700 de participanti, s-au strans 30.000 euro,echivalentul a 300 proteze mamare. Cred ca este o reusita!
P.S. : Mă apropii uşor de 2 ani de alergare şi 3 de fitness :)

Wednesday, September 10, 2014

My RUNNING Notes : După 100 km alergati in 2014 ...Oricine mi-ar fi spus că anul acesta voi alerga 100 km nu l-aş fi crezut. Până acum aproape 5 luni părea chiar imposibil să sper că voi mai alerga.
Iar dacă ieri nu mi-ar fi spus Runkeeper ca am ajuns la 103.2 km alergaţi în acest an, probabil că nu mi-aş fi dat seama... Dar a fost o surpriză plăcută şi total neaşteptată. :)
Mă bucur în continuare după aproape 2 ani de alergare de fiecare km pe care îl alerg şi aştept cu nerăbdare fiecare nou antrenament.
Per total cred că mă apropii de 300 km alergaţi, nu ştiu dacă e mult sau puţin, nu contează cantitativ, eu îi măsor în momentele frumoase pe care mi le-au oferit. Şi nu e vorba doar de finish-ul unei curse, un PB , o nouă distanţă alergată, mai sunt endorfinele, runner's high şi plăcerea de a fi liber şi a alerga într-o zi normală sau după o zi grea.
În aceşti 100 de km se regăseşte cursa de 3.9 km de la Semi-maratonul din mai, o cursă în care m-am simţit minunat, cu doar 3 săptămâni de antrenament şi 6 luni de pauză....
La sfârşitul lui iunie a fost cursa de 2.5 km de la Renault Days, dar nu m-a motivat deloc o distanţă atât de scurtă...
Peste 2 săptămâni mă pregătesc pentru o nouă cursă, 6 km la Crosul Casiopeea, cursa anuală caritabilă, la care particip de 3 ani încoace.
Din iunie am început o abordare nouă a antrenamentului , deoarece cross-training-ul este important pentru cursele viitoare. 
Cum mă simt după 100 km alergaţi în acest an? Wow, minunat! Because it makes me happy!
P.S.: Şi da, mă gândesc la următorii km care vor urma :)Saturday, September 06, 2014

Concert in memoria unui inger- Eric Emmanuel SchmittEric Emmanuel Schmitt continua sa ma uimeasca cu fiecare noua carte pe care o citesc, iar admiratia mea pentru talentul sau creste.
Concert in memoria unui inger este o colectie de 4 nuvele( Criminala, Intoarcerea, Concert in memoria unui inger, O iubire la Elysee), a caror tema centrala este interogarea cu privire la capacitatea omului de a se schimba in bine sau rau in functie de diverse circumstante.
Vor fi povesti in care personajele vor suferi experiente care le vor schimba in bine ( Chris in Concert in memoria unui inger) sau din contra o experienta nefasta ii va schimba in rau.
Ramane pana la urma o alegere personala , alegem fie ca experientele negative sa ne deschida noi drumuri spre mai bine, sau ramanem prinsi intr-un univers trist, care nu ofera prea multe solutii.
Cel mai mult mi-a placut nuvela O iubire la Elysee,as fi pus titlul romanului in functie de aceasta nuvela.  Henri este presedintele Frantei, un om puternic, preocupat de imaginea sa , dar prea putin de familia sa. Catherine, odata o tanara boema, este sotia lui Henri, pe care insa nu-l mai iubeste, dar refuza sa-l paraseasca.
Viata lor este diferita de imaginea pe care o afiseaza pentru public, situatia se schimba in momentul in care Catherine afla ca este bolnava de cancer si mai are putin timp la dispozitie.
La inceput Henri refuza ceea ce i se intampla, se implica mai mult in viata politica si obtinerea celui de-al doilea mandat al sau, o viziteaza destul de rar pe Catherine internata intr-un centru de ingrijiri paliative. Dupa decesul sotiei sale afla despre existenta unei carti si se sperie ca secretele sale ar putea iesi la iveala. Surpriza este mare cand afla ca de fapt cartea este depre el si dragostea pe care Catherine i-o purta. 
Se va retrage treptat din viata politica pentru a-si trai viata cu senitatate.
Este o poveste minunata despre cum o intamplare vine sa schimbe radical vietile personajelor, o poveste despre dragoste, incredere, suspiciuni, dualitate.
"Sentimentele noastre nu sunt schimbatoare, ci ambigue, negre sau albe, in functie de impact, tensionate de contradictiile lor, ondulate, serpuitoare, capabile de ce-i mai bun si de ce-i mai rau.