Saturday, July 12, 2014

Teatru- Nebun din dragosteCu o seară înainte de cursa alergare de la Semi-maratonul din București, am ales să merg la piesa de teatru - Nebun din Dragoste , la TNB, de care-mi era dor de ceva vreme. 
Începând de la titlul, continuând cu distribuţia(Gavril Pătru, Diana Cavallioti, Mihai Călin) era o piesă de teatru care promitea.
Sam Shepard, dramaturg contemporan, revoltat şi nonconformist, propune  povestea de dragoste bazată pe suferinţă dintre May(Diana Cavallioti) şi Eddie(Gavril Pătru).
Este posibil ca piesă să aibă uneori un limbaj dur, destul de liber, acest lucru nu m-a deranjat, la fel cum nu mă deranjează nici stilul acid şi sarcastic al lui Beigbeder.
Timp de 1 oră şi 30 minute asistăm la povestea furtunoasă de dragoste dintre May, femeia fragilă , sensibilă, care se reîntoarce de mai multe ori la Eddie, bărbatul cuceritor, puternic, dar şi sensibil.
Piesa este dinamică, sunetele sunt puternice, cele două personaje se aprind repede şi ard.
Încă de la început, retras, într-un balansoar, stă Bătrânul ( Mihai Călin), uneori intervine în conversaţia celor doi, însă mereu poveştile lor sunt diferite. Faptele încep să prindă contur, la fel şi poveştile care îi aproprie şi îi despart pe cei doi.
Dacă în final vor rămâne împreună, dacă Eddie va pleca iar, dacă May va mai avea încredere, fiecare va avea propria sa versiune despre dragoste.
O piesă dramatică, care mi-a plăcut mult, transmite la fel de mult şi datorită căreia l-am descoperit pe actorul Gavril Pătru-minunat.
Sunday, July 06, 2014

Maleficent - Un basm modern

La sfârşitul lui mai vedeam în cinema The Neighbours, o comedie cu Zac Efron din care însă singurul lucru care mi-a plăcut a fost prezenţa lui Zac Efron.
Îmi doream să văd Grace sau The fault is in our stars, dar cum Cinema City Piteşti le-a omis şi de această dată, am ales Maleficent.
Eram curioasă să o revăd pe Angelina într-un rol principal, după ceva ani de absenţa după Salt şi Turistul, iar Maleficent chiar mi-a plăcut.
Angelina este foarte potrivită pentru acest rol, strălucește ca de fiecare dată, este minunată , iar mie îmi place de fiecare dată mai mult.
Este interesant cum un basm deja cunoscut este transformat într-o altă poveste captivantă, în care personajul principal nu este Aurora- frumoasă şi mereu fericită, ci Maleficent-zâna întunecată, puternică,dar care nu este totuşi rea.
Filmul atrage prin povestea lui atât copii, care vor fi fascinaţi de povestea cu prinţese şi zâne, dar şi adulţii pentru că propune o reinterpretare şi readuce pe ecran magnetismul Angelinei din Lara Croft.
Adorabilă şi naturală este şi scena dintre Aurora copil(fiica Angelinei) şi Maleficent, frumoase decorurile şi costumele.
La categoria plusuri este şi apariţia lui Sam Riley în rolul lui Diaval, corbul credincios al lui Maleficent şi cel care-i va rămâne alături la final.
Multe simboluri, acţiune, efecte speciale reuşite, o poveste frumoasă, pentru cei ca mine cărora le plac poveştile. Enjoy!