Friday, May 31, 2013

Mai altfel...


Mai Books:
Chitaristul-Luis Landero
Soni-Andrei Ruse
Exercitii de echilibru-Tudor Chirilă
Sunt Nujood-10 ani , divorţată
Globalizarea nimicului-G.Ritzer
Mai Film:
Grey's Anatomy, season 9 
Mai Music:
Depeche Mode- Live in Bucharest
Andrea Bocceli
Alexandru Tomescu-Bach to Bach
Mai Words:
"To keep on going, you have to keep up the rhythm."(H.Murakami)

The Human Body & Comorile Chinei


Week-end-ul trecut, după concertul Andrea Bocelli, a venit vremea să ajung la  2 expoziţii pe care îmi doream de ceva vreme să le văd.
Încep cu oarecum controversta The Human Body de la Antipa, expoziţie deschisă pe 22 martie şi care se va încheia pe 30 iunie, marti-duminică, orele 10-20.
Controversa provine de la originea corpurilor expuse în această expoziţie, organizatorii susţin că acestea au fost donate, nerevendicate şi moartea a survenit din cauze naturale. Cei care contestă această expoziţie susţin că de fapt corpurile provin de la oameni închişi în lagărele chineze...
Corpurile umane au fost conservate prin tehnica plastinaţiei, prin care ţesutul uman este conservat definitiv prin tratarea cu cauciuc siliconic lichid.
Expoziţia curpinde 9 galerii , care prezintă: sistemul osos, nervos, muscular, respirator, etc. Am petrecut aproximativ o oră şi jumătate la această expoziţie, excluzând provenienţa corpurilor şi implicaţiile sale morale, poate fi o experienţă educativă şi diferită.
Tariful-60 de lei este destul de ridicat, interesante mi s-au părut: sistemul osos, nervos şi muscular, dar şi plămânii unui fumător. Ar trebui să vă aşteptaţi la o expoziţie cu un grad ridicat de real, vizual este incredibilă.

A urmat apoi Comorile Chinei -Muzeul Naţional de Istorie a României(Victoriei 12), deschisă în perioada 30 aprilie- 1 august 2013, marţi-duminică,orele 10-18.
Pasiunea şi legătura mea trecută cu civilizaţia chineză au fost motivaţia pentru a nu rata această expoziţie.
Organizatorii susţin că este cel mai amplu demers cultural şi cea mai mare expoziţie organizată de China într-un muzeu din România.
Elementul central îl reprezintă cei 4 soldaţi chinezi de teracotă, sincer mă aşteptam să aducă un număr mai mare.
Veţi mai vedea lănci, săbii, discuri de jad, animale din teracotă, vase din diverse perioade, vaze, obiecte de podoabă.
Preţul de 25 de lei pentru această expoziţie include şi vizitarea altor expoziţii temporare sau Tezaurul istoric.
Dintre cele două expoziţii am fost mai încântată de Comorile Chinei, însă aceasta este o alegere pur subiectivă.
Thursday, May 30, 2013

Bach to Basics-Pitesti , 27 mai


Luni, 27 mai, m-am bucurat de concertul Bach to Basics al lui Alexandru Tomescu în Piteşti, a fost al doilea concert după cel de anul trecut.
Turneul a debutat în 10 mai la Braşov, a cuprins 12 oraşe din România,toate concertele fiind organizate în biserici catolice.
Alexandru Tomescu a interpretat 3 sonate si 3 partite ale lui Johann Sebastian Bach, muzica fiind însoţită de un spectacol deosebit de lumini, care a completat perfect atmosfera.
Perfect este adjectivul care descrie cel mai bine acest concert minunat: muzica părea perfectă, lumina potrivită,linişte,echilibru şi armonie.
A fost un cu totul alt sentiment faţă de cel pe care l-am resimţit anul trecut la Concertul Obsesii şi în continuare nu mi-am putut lua ochii de la vioara Stradivarius pe parcursul celor 2 ore şi jumătate de spectacol.
Pe lângă şansa de a ne bucura de muzica perfectă, Alexandru Tomescu a realizat acest spectacol în scop caritabil, intrarea fiind liberă,spectatorii putând alege să ajute printr-o donaţie pe cei de la HHC Romania.
La finalul celor 12 spectacole s-au strând aproape 58.000 lei , Felicitări pentru această iniţiativă!
După concertul Depeche care m-a impresionat în 15 mai, ghidaţi de Alexandru Tomescu l-am descoperit pe Bach, a cărui muzică m-a impresionat.
De asemenea mi-a plăcut căldura şi deschiderea cu care Alexandru Tomescu s-a adresat publicului, introducerile sale pentru fiecare sonată şi partită.
Concertul s-a dovedit a fi un moment perfect pentru relaxare,am regăsit echilibrul pe care îl căutam , iar timpul părea a sta în loc pe parcursul celor 2 ore şi jumătate.
Este un concert care trebuie trăit de fiecare în parte pentru a descoperi ceea ce vibrează cu muzica şi cu siguranţă în final veţi fi surprinşi de rezultat.
Multumţesc ,Alexandru Tomescu, pentru un concert perfect!


Sunday, May 26, 2013

Andrea Bocelli Bucuresti 2013


Ieri seară m-am bucurat de concertul lui Andrea Bocelli de la Romexpo, un concert care s-a dovedit a fi diferit de ceea ce mă aşteptam în momentul în care achiziţionasem biletul.
Pentru început nu am ştiut că va trebui să stăm afară la Romexpo şi nu în interior, după ce în momentul anunţării concertului locaţia era Piaţa Constituţiei.Din această cauză concertul a avut un minus în ceea ce priveşte organizarea şi faptul că a fost foarte frig.
Mă aşteptam ca Andrea Bocelli să fie mai comunicativ cu publicul, să interpereteze mai multe melodii care să-i poarte amprenta ca şi muzician, în schimb a fost un concert mai mult Andrea Bocelli & Friends.
Astfel alături de tenor pe scenă au mai urcat: Angela Gheroghiu, Paola Sanguinetti, grupul Div4S, concertul a fost acompaniat de Orchestra Naţională de Radio şi Corul Radio, dirijorul fiind Marcello Rota.
Concertul a început cu întârziere la 20:30, am ascultat fragmente din : Nabucco, Carmen, Romeo si Julieta, Boema, La Donna E Mobile, Rigoletto.
Mi-a plăcut mult grupul CARisMA Crossover Guitar Duo, care au interpretat piese de origine spaniolă, unul din momentele foarte frumoase de seara trecută.
Deosebită a fost şi intrepretarea la pian de către Andrea Bocelli a piesei La Vie en Rose, dar şi a unei piese de pe albumul său Passione.
Minusurile au fost : organizarea( la Depeche a fost impecabil), mi-ar fi plăcut să fie organizat într-un spaţiu închis, acustica ar fi fost mai bună, vremea rece, piesele alese prea comerciale.
Plusurile: orchestra , grupul Guitar Duo, La vie en Rose şi interpretarea la pian, ecranele.
Un concert minunat, o seară pe care mi-o voi reaminti cu drag , la fel cum mi-am reamintit de spectacolul Turandot de la Opera din Praga din aprilie.
Monday, May 20, 2013

My RUNNING Notes : Bucharest International Half Marathon 2013"We all have dreams. But in order to make dreams come into reality, it takes an awful lot of determination, dedication, self-discipline, and effort." 

Ieri , 19 mai, s-a desfăşurat a doua ediţie a Bucharest International Half Marathon, iar eu am participat la prima mea cursă de alergare- cursa populară -3.8 Km.
Era acea cursă pentru care am început să mă pregătesc serios în urmă cu 11 săptămâni şi cursa pe care mi-o doream la începutul acestui an, când am decis să încep postările despre alergare.
Am avut emoţii cu o săptămână înainte de cursă, tot atunci am început să alerg pe asfalt(mare parte a antrenamentelor am realizat-o la sală), continuam să fac tot 29 min la antrenamente cu un average pace de 7 min/km.
Însă ieri dimineaţă am avut o surpriză, iar cursa s-a dovedit a fi mai bună decât mă aşteptam iniţial. Până la urmă am început să alerg în noiembrie 2012 şi pregătirea pentru cursă a durat doar 11 săptămâni....
La această probă cred că au fost înscrise aproximativ 1200 de persoane, eu am terminat pe locul 534, cu un timp de 22:32:90 si un timp real de 21:56:10, average pace-ul fiind de 5.46 min/km.
A fost o dimineaţă foarte călduroasă, cele mai multe inconveniente în acest sens au avut-o alergătorii de la proba de semi-maraton. Spre sfârşitul cursei am resimţit şi eu căldura, hidratarea a fost ok, probabil că reuşeam un timp şi mai bun dacă era puţin mai răcoare.
Mi-a plăcut mult această cursă, a depăşit toate aşteptările mele iniţiale şi, cam după 2 ani de când îi îndrăgeam pe alergătorii pe care i-am văzut  concurând într-o zi de toamnă în Bucureşti, am alergat alături de ei.Wow !
Cred că au alergat mai bine de 4000 de persoane în 4 probe la BIHM: semi-maraton, stafeta, 10.5 km si 3.8 Km. Felicitari tuturor!:)
După această cursă am destule idei de îmbunătăţiri pentru antrenamentele viitoare, imi doresc măcar o cursă de 5 sau 6 km în toamnă şi poate 10.5 Km la ediţia de semi-maraton de anul viitor :)
Am ajuns şi la partea cu mulţumiri: Mulţumesc- Maria pentru încurajarea la faţa locului şi Mulţumesc-Madă, pentru antrenament şi sfaturi.
La finalul antrenamentelor sau concursurilor rămâne pentru mine plăcerea de a alerga. Because it makes me happy!

Thursday, May 16, 2013

Depeche Mode @Bucharest 2013- Delta Machine TourO să fie destul de dificil să fac recenzia concertului de aseară Depeche Mode de pe Arena Naţională...
În primul rând este concertul pe care l-am aşteptat de 7 ani,din 2006, după ce a fost anulat cel din 2009, acesta a fost şi singurul moment în care pentru 2 săptămâni nu am mai ascultat Depeche.
Aşteptarea a meritat, mi-am dorit mult să-l văd pe Dave live, e incredibil câtă energie emană pe scenă, iar concertul de seara trecută i-a plăcut mult, a fost foarte energic şi entuziast. Iar publicul s-a bucurat şi l-a răsplătit!
La 19:45 au cântat în deschidere FOX, aleşi de managementul Depeche Mode, urmând ca la 21:00 Dave, Martin şi Andy să înceapă show-ul pe care-l aşteptam cu nerăbdare.
Playlist-ul a fost interesant,mai bun decât aşteptările mele:
  • Pentru prima dată după mult timp a revenit Black Celebration, piesa din 1986, care încă sună foarte bine!
  • M-am bucurat mult de Barrel of a gun, dark ,nu a mai fost live în concerte din 1997, era nevoie de puţin Ultra.
  • Martin a cântat When the body speaks, una din preferatele mele(varianta lui Dave desigur e diferită)
  • Halo a readus atmosfera din Violator, rar introdusă în playlist, încă una din preferatele mele.
  • Martin a mai cântat Home, moment foarte bun al serii.
Timp de 2 ore şi 10 minute, m-am bucurat de 23 de piese Depeche, care includeau cele 5 bis-uri. 
Delta Machine a contribuit cu : Welcome to my world, Angel, Should be Higher, Heaven şi Soothe my Soul, Good-bye,pe care publicul a apreciat-o foarte mult.
Nu au lipsit nici: Precious, Walking in my shoes, Policy of Truth, A question of Time, Enjoy the silence, Personal Jesus, Just can't get enough, I feel you şi Never let me down again.
Proiectiile video au fost interesante , realizate de Corbijn, sonorizarea a fost bună, publicul entuziast, iar atmosfera -wow!
A fost o seară minunată, Dave s-a dezlănţuit pe Soothe my soul,Personal Jesus, I feel you sau Just can't get enough.
Cuvintele par insuficiente pentru a descrie concertul Depeche, e un moment care trebuie trăit măcar o dată în viaţă de oricine, iar eu nu voi rata niciunul din concertele viitoare!
Multumesc Depeche pentru o seară minunată! Long live the Mode!


Sunday, May 12, 2013

F1 Spain GP 2013


După o pauză puţin cam lungă, F1 a revenit în acest week-end în Spania pentru o nouă etapă din acest sezon.
Câştigătorul  cursei a fost oarecum previzibil-Alonso, fanii Ferrari îşi doreau o victorie în Spania, probabil şi Alonso pentru a nu pierde puncte faţă de primii clasaţi Vettel şi Raikkonen.
Rosberg a plecat din pole-position, urmat de Hamilton, Vettel şi Raikkonen, piloţii Ferrari se aflau pe locurile 5 şi 6. Startul foarte bun l-a ajutat pe Alonso să ajungă pe locul 2 , iar mai apoi să conducă cursa.
Massa a terminat pe locul 3 şi a adus o dublă pe podium pentru Ferrari şi mai multe puncte pentru echipă, care se află pe locul 2.
Raikkonen s-a apropiat mai mult de Vettel , chiar dacă a declarat că locul 2 nu-l încântă la fel de mult ca o victorie, poate cursa viitoare va fi mai bună.
După cum stau lucrurile în acest moment, Raikkonen pare singurul pilot care poate ameninta pozitia de lider a lui Vettel, sper doar să-şi păstreze acelaşi mod de management al curselor.
În primii 10 au mai terminat: Webber, Rosberg, Di Resta, Button, Perez şi Ricciardo.
Următoarea cursă se va desfăşura la Monaco, pe 26 mai, fiind una din preferatele mele:)