Tuesday, April 23, 2013

Aprilie altfel...


Aprilie Books:
Milarepa-E.E.Schmitt;
Paula-I.Allende;
Le vule de nuit-A.de Saint-Exupery;
Un an in Provence-Peter Mayle;
Jurnalul unui preot de tara-G.Bernanos;
Aprilie Film:
Olympus has fallen
Aprilie Music:
J.Groban-Brave
Aprilie Words:
"I don't run to add days to my life, I run to add life to my days"(Ronald Rook)

Sunday, April 21, 2013

F1 Bahrain GP 2013
Un nou week-end de F1, cursa din Bahrain i-a adus lui Vettel o altă victorie în acest sezon şi o dublă pe podium pentru piloţii Lotus: Raikkonen si Grosjean.
Rosberg a plecat la start din pole-position, al doilea din cariera sa, fiind urmat de Alonso şi Vettel, însă a fost foarte repede depăşit de Vettel.
Alonso a avut o cursă mai dificilă, probleme cu DRS-ul care l-au obligat să treacă de prea multe ori pe la boxe şi a terminat cursa pe locul 8.
Nici Hamilton nu s-a văzut prea mult pe parcursul celor 57 de tururi, a terminat pe locul 5, urmat de Perez(6), Webber(7), Rosberg(9), Button(10).
Puţin spectacol am avut din partea piloţilor McLaren Perez şi Button care s-au tot întrecut , atins şi depăşit pe parcursul mai multor ture.
Di Resta a reuşit o cursă frumoasă şi a terminat foarte aproape de podium pe locul 4, Massa ,Sutil şi Maldonado nu au reuşit să ajungă în top 10.
O cursă cu un singur abandon, multe schimbări de situaţie, intrări neplanificate la boxe, iar determinarea lui Kimi de a ajunge pe locul 2 plecat de pe 8 chiar mi-a plăcut. Kimi rămâne alegerea mea pentru acest sezon, sper să continue să-şi gestioneze la fel de bine punctele în continuare.
Următoarea cursă va fi în 12 mai în Spania. 

Saturday, April 20, 2013

My RUNNING Notes: Practice makes perfect!


"I run because it's so symbolic of life. You have to drive yourself to overcome the obstacles. You might feel that you can't. But then you find your inner strength, and realize you're capable of so much more than you thought." 

În urmă cu 8 săptămâni am început antrenamentul pentru cursa de 3.5 km din 19 mai Bucharest International Half Marathon, acea cursă pe care mi-o doream la începutul acestui an.
Pe parcursul acestor 8 săptămâni schimbările au fost numeroase, rapide şi neaşteptate, am avut momente fericite, dar şi momente de îndoială.
Am depăşit în final ideea că astmul mă poate împiedica să termin cursa, acum alerg de 3 ori pe săptămână şi probabil voi continua în acelaşi ritm şi după terminarea cursei.
Ce-mi doresc de la acestă cursă? Cel mai realist target este acela de a o termina într-o stare fizică bună, de a mă bucura de alergare şi poate un timp la finish un timp sub 30 minute , dacă sunt suficient de norocoasă :)
Revenind la antrenament , mi-am propus de la început să fac maximul posibil , lucru care s-a dovedit a fi mai dificil decât credeam. Cu toate acestea privind în urmă acum nu găsesc nici un lucru pe care l-aş fi făcut diferit.
Am pornit de la a alerga 3.7 km/antrenament, cele mai dificile momente au fost cele în care am ajuns de la 4.5 km la 5.2 km, apoi 6 km  şi în final 7 km în această săptămână.
Da, au fost momente în care antrenamentele mi s-au părut grele, am crezut că nu le voi finaliza, alergarea nu este numai endorfine, erau momente în care totul durea. Chiar şi aşa nu am abandonat şi nu voi abandona nici pe viitor antrenamentele şi cu siguranţă nu voi renunţa.
Am alergat în aceste săptămâni fericită, tristă, obosită, am depăşit limitele şi acei 6 km de care-mi era atât de frică.
Între timp am început să recitesc What I talk about when I talk about running-H.Murakami pentru a-mi elimina îndoielile din ultimele 2 săptămâni.
La sfârşitul celor în medie 10 km pe care i-am alergat săptămânal rămâne bucuria de a alerga!
Şi pentru că n-am ajuns până aici singură, ci cu susţinerea prietenilor,Multumesc :)Monday, April 15, 2013

Olympus has fallen(2013)


Filmul pe care l-am aşteptat cu nerăbdare să apară în cinema a fost Olympus has fallen, motivul fiind prezenţa lui Gerard Butler şi certitudinea că filmele sale de acţiune sunt destul de reuşite.
Alături de Gerard Butler îi mai regăsim pe Morgan Freeman şi Aaron Eckhart, Gerard Butler este Mike- o fostă gardă de corp a preşedintelui SUA. 
În faţa unui atac terorist asupra Casei Albe din partea unei grupări nord-coreene, Mike este singurul care încearcă şi reuşeşte să-l salveze pe preşedinte şi să-i elimine pe adversari.
Povestea este destul de credibilă, efectele reuşite, actorii sunt talentaţi, un film de acţiune tocmai bun pentru a petrece 2 ore în week-end.
Eram obişnuită de la The Gamer cu un Gerard Butler orientat spre acţiune, motivat şi determinat să salveze lumea , iar în acest film chiar reuşeşte singur, singurel. Ce ţi-ai mai putea dori mai mult? 


Sunday, April 14, 2013

F1 Chinese GP 2013Un week-end destul de interesant pentru F1,care a revenit în China după 3 săptămâni de pauză. Calificările de sâmbătă dimineaţă au adus la start 3 piloţi dornici să lupte pentru podium: Hamilton, Alonso şi Raikkonen.  
La sfârşitul cursei de azi aceiaşi 3 piloţi  se aflau pe podium, ordinea lor era puţin schimbată: Alonso, Raikonnen şi Hamilton.
Alonso a reuşit o cursă frumoasă, după ce l-a întrecut la start pe Hamilton, a reuşit să se menţină. O cursă bună pentru Ferrari!
Nu credeam că Raikonnen va reuşi să revină pe podium, la un moment dat era pe locul 8, însă este un pilot motivat şi doar 3 puncte îl despart de Vettel în clasamentul general.
Hamilton  a pierdut cursa la start, s-a luptat cu Vettel pentru a ajunge pe podium , colegul său Rosberg a fost nevoit să abandoneze din cauza problemelor tehnice.
Un week-end dificil a fost şi pentru Webber, care de asemenea a abandonat; în primii 10 au mai terminat:Vettel(4),Button(5),Massa(6),Ricciardo(7),Di Resta(8),Grosjean(9), Hulkenberg(10).
Următoarea cursă va fi in Bahrain in 19 aprilie :)

Saturday, April 06, 2013

Milarepa-Eric Emmanuel Schmitt


"Înţelesesem că repetarea formulelor nu înseamnă nimic, doar strădania dă roade.Pricepusem că binele cere mai multă voinţă decât răul. 
Dacă visele se repetă în miezul vieţii trăite când eşti treaz, cum să nu crezi că e vorba de o a doua viaţă pe care o trăieşti?"

Eric Emmanuel Schmitt este al doilea scriitor după Haruki Murakami pe care îl admir pentru originalitatea şi sinceritatea scrierilor sale.
Până la Milarepa am mai citit : Pe când eram o operă de artă, Oscar şi tanti Roz, Cea mai frumoasă carte din lume, fiecare din aceste romane foarte diferite şi captivante.
Povestea este scurtă: Simon locuieşte în Paris, întâlneşte într-o cafenea o femeie enigmatică care-i reaminteşte de existenţa sa anterioară-Svastika,  unchiul lui Milarepa- yoghin din Tibet.
Svastika pierde toată averea şi se refugiază cu familia sa în casa lui Milarepa, însă treptat ajunge să-şi dorească bunurile acestuia. Îl alungă pe Milarepa şi familia sa după moartea tatălui acestuia, Milarepa se răzbună, iar Svastika îşi pierde iar familia şi bunurile acumulate.
Milarepa rătăceşte prin lume  în căutarea unui adevăr care să-l absolve de vina celor săvârşite, ajunge la un maestru budist, încearcă să intre în graţiile acestuia, trece diverse încercări.
Cele două personaje se reîntâlnesc în timp: unul este complet schimbat, celălalt are acelaşi comportament, iar Svastika trebuie să se reîntoarcă în timp de foarte multe ori pentru a-şi spune povestea.
Sfârşitul lasă posibilitatea interpretărilor personale, impresia mea a fost că Svastika este doar o altă faţă a lui Milarepa.
Romanul a fost comparat cu cele ale lui Coelho, însă nu am resimţit în nici una din paginile citite această asemănarea, scriitura este simplă, cursivă, dură pe alocuri şi teribil de sinceră.
Problemele şi întrebările ridicate de această carte sunt numeroase şi interesante: putem fi doar buni, fără nici o urmă de răutate?, se pot depăşi greutăţile întâmpinate?, visele sunt aleatoare sau au legătură cu întâmplări anterioare?,etc.
Milarepa este un personaj neliniştit, care caută un adevăr, se teme, are îndoili,dar şi curaj şi perseverenţă. Poate că în final fiecare suntem într-o oarecare măsură acest personaj?