Monday, December 31, 2012

Decembrie altfel


Decembrie Books:
Ti-am platit-o - Jane Fallon
Cea mai frumoasa carte din lume-Eric Emmanuel Schimitt
Viata mea-Sofia Tolstaia
Mic Dejun la Tifany-Truman Capote
Estul naivitatilor noastre-G.Liiceanu
Decembrie Film:
Playing for Keeps
Chasing Mavericks
Decembrie Music:
Alegria-Cirque du Soleil
Decembrie Words:
"Around here, however, we don't look backwards for very long. We keep moving forward, opening up new doors and doing new things, because we're curious...and curiosity keeps leading us down new paths.”(Walt Disney Company)

LA MULTI ANI ! Un Nou An 2013 plin de bucurii, fericire si dorinte implinite!

Sunday, December 30, 2012

2012: Carti, Teatru, Calatorii, Experiente

Anul 2012 nu a fost un an uşor, cu toate acestea pentru mine a fost un an încărcat de experienţe , iar acest lucru contează foarte mult.
Lunile ianuarie şi februarie au trecut fără a aduce schimbări semnificative, în martie cititorul din mine s-a bucurat de una din cele mai bune cărţi de anul acesta IQ84.De asemenea tot anul acesta mi-am achiziţionat din călătoriile mele 2 titluri ale lui Murakami care-mi lipseau din bibliotecă: Birthday Stories şi Blind Wilow,Sleeping Woman.
În aprilie am fost ca în fiecare an la Simfonia Lalelelor- este momentul în care simt că primăvara vine cu adevărat.
A urmat una din piese de teatru foarte bune pe care le-am văzut în acest an-Confesiuni despre viaţă şi artă şi m-am bucurat de talentul de povestitor al actorului Radu Beligan.
Aprilie a adus şi primul spectacol de patinaj artistic urmărit live, Kings on Ice , mi-a plăcut foarte mult să-i văd pe Plushenko,Joubert, Lambiel.
Luna mai mi-a adus o nouă premieră, spectacolul de vioară al lui Alexandru Tomescu-Obsesii, un muzician pe care îl admir foarte mult pentru talentul şi caracterul său. O adevărată încântare acest spectacol!

În iunie am petrecut 5 zile minunate în Budapesta, a fost prima ieşire în afara ţării, tot acum am început şi jurnalul acestei călătorii.
Iniţial trebuia să fie o călătorie în Paris, apoi lucrurile s-au aranjat în aşa fel încât am ajuns în Budapesta şi m-am îndrăgostit de acest oraş, care are atâtea de oferit!
Tot în Budapesta i-am invidiat pe alergătorii la maraton şi mi-am propus să încerc să mă antrenez să devin şi eu unul.
În iulie m-am bucurat de Centrul Vechi, de străduţele sale pavate, de Carul cu Bere,de Cişmigiu, de Bucureştiul de care mi-e dor cel puţin o dată pe lună....
August a început cu primul concert live-Placebo, ştiu acum 2 ani trebuia să fie Depeche Mode, însă Placebo a fost exact ce trebuia şi cât de mult mi-au plăcut!
Imediat după concertul Placebo am petrecut câteva zile la munte la Olăneşti, locul în care am fost de foarte multe ori, dar a cărui linişte mă atrage de fiecare dată.
Tot în august am descoperit What I talk about when I talk about running-H.Murakami, o carte din care am învăţat multe lucruri despre alergare şi l-am apreciat şi mai mult pe Murakami!
În septembrie am participat la primul cros-Crosul Casiopeea, o cursă de 3,5 km , care mi-a demonstrat că e suficient să-ţi doreşti ca un lucru să se întâmple, să munceşti pentru el, iar rezultatul nu va întârzia să apară.  Obiectivul pentru anul viitor o cursă de alergare de măcar 5 km.
La sfârşitul lui octombrie am vizitat 8 oraşe de pe Coasta de Azur în 7 zile şi mi-am petrecut cea mai reuşită zi de naştere la Nisa.  
Nu-mi plac zilele mele de naştere, însă de această dată, nimeni din grupul nostru nu a ştiut de ea, iar eu m-am bucurat de o zi obişnuită, de plajă şi apa turcoaz.
În noiembrie am fost la Târgul de Carte-Gaudeamus, am început rubrica interviurilor şi jurnalul de călătorie despre Coasta de Azur.
În decembrie am urmărit cea mai bună comedie -Dineu cu proşti ,am revenit în Bucureşti pentru târgurile de Crăciun.

:
Am realizat şi topul filmelor care mi-au plăcut cel mai mult în 2012 şi sper ca anul viitor să fie măcar la fel de bogat în experienţe ca acest an. 
2012 rămâne anul în care am cunoscut oameni minunaţi, unii dintre ei mi-au devenit prieteni! 
Desigur vă pregătesc câteva surprize pentru 2013...:)
Vă doresc un Nou An mai bun, plin de bucurii si dorinte implinite! La multi ani!
P.S.: Voi ce planuri aveţi pentru anul viitor?

Wednesday, December 26, 2012

Miercurea fara cuvinte:Craciun(102)


Mai multe gasiti pe blogul lui Carmen. Craciun Fericit!:)

Film: My Top 10 2012

Aşa cum obişnuiesc în fiecare an, încă din 2009,spre sfârşitul anului  realizez un top al filmelor care mi-au plăcut în anul respectiv. A venit momentul pentru topul 2012. Enjoy!


Una din animaţiile mult aşteptate ale acestui an, replici comici, o poveste care aducea cu Piraţii din Caraibe, o alegere bună pentru o zi de vară călduroasă.

Un film interesant, o poveste dinamică, un Leo Di Caprio foarte diferit de tot ceea ce am văzut anterior. Trebuie văzut!

Mi-am dorit să văd această comedie, e foarte diferită de toate filmele pe care le-am văzut în acest an. Regia îi aparţine lui Tim Burton, Johnny Depp este în rolul principal, vampiri, vrăjitoare şi o familie trăsnită, o comedie minunată.


O altă comedie care mi-a plăcut în acest an, Gerard Butler în rolul de tată şi al doilea film care îl are în distribuţie în acest an. 


A fost animaţia care mi-a plăcut cel mai mult în acest an, o poveste dinamică, efecte speciale deosebite, m-am distrat!The Bourne Legacuy a fost filmul plin de acţiune, suspans, o poveste interesantă, dar şi o nouă prezenţă masculină de urmărit: Jeremy Renner. Şi desigur, să nu-l uităm pe Edward Norton:)Una din poveştile clasice ale acestui an, o distribuţie foarte bună: Uma Thurman, Christina Ricci, Kirstin Scott Thomas,Robert Pattison. Costumele şi decorurile reuşite, interpretarea mi-a plăcut, sala de cinema aproape plină, totuşi regret că nu au încercat o distribuţie franceză, mi se părea mai inspirată!O dramă interesantă cu Rachel Mc Adams şi Channing Tatum, un subiect delicat şi tulburător, poveste, sentimente, v-o recomand!Au fost atâtea filme bune în acest an încât îmi pare rău că trebuie să acord locul 3 acestui film. Mi-a plăcut povestea, dinamismul, nonconformismul şi Joseph Gordon-Levitt. 


Am râs mult la acest film, m-am bucurat de o altfel de poveste, de viziunea originală a lui Woody Allen. Este unul din filmele cele mai reuşite ale acestui an! 

Am început anul cu Gerard Butler şi mă gândesc să-l sfârşesc la fel .... O poveste minunată, tristă dar în acelaşi timp şi optimistă, care vorbeşte despre curaj, determinare, motivaţie. Iar Gerard Butler a fost o alegere bună pentru acest rol şi nu sunt deloc subiectivă!:)


A fost filmul perfect pentru acest an, povestea foarte bună, distribuţia bine aleasă,umor de calitate, replici inspirate, filmul pe care avea nevoie să-l văd într-o perioadă în care avea nevoie de răspunsuri.

P.S.: 2012 a fost pentru mine un an al dramelor şi al comediilor, au fost multe filme frumoase pe care le-am văzut şi care nu au mai avut loc în acest top, unele poziţii au primit mai mult de un film pentru că nu mă puteam hotărâ să omit ceva. 
Pentru voi care au fost cele mai bune filme din 2012?

Sunday, December 23, 2012

My Cote D'Azur Diary: Grădinile Exotice din Eze(6)

 În cea mai recentă postare despre călătoria pe Coasta de Azur vă povesteam despre cât de mult mi-a plăcut în Cap Ferrat.
Cealaltă jumătate din această zi am petrecut-o în Eze, am ajuns din Nisa în Eze utilizând aceeaşi Ligne D'Azur pentru numai 1 euro şi 40 de minute.
Localitatea are numai 9.47 km pătraţi, o populaţie de aproape 3000 de locuitori şi se află la aproximativ 700 de metrii de nivelul mării.
Am ales să includem Eze în itinerariul nostru deoarece este un loc foarte diferit de tot ceea ce vizitasem anterior şi avem să vizităm după aceea.
Alături de Grasse este o localitate situată la înălţime şi găzduieşte muzeul unei fabrici de parfum celebre în zonă.
Aici a fost şi prima noastră oprire-Muzeul  Parfumerie Galimard. Cred că am petrecut mai bine de o oră şi jumătate , am avut un ghid foarte entuziast, care ne-a prezentat în mare etapele obţinerii unui parfum: de la culegerea florilor, extragerea esenţelor, distilare,etc.
Dar adevărata aventură începe în magazinul Parfumeriei Galimard, de unde în special turiştii îşi pot achiziţiona suveniruri, pe care , spun ei, le găseşti doar în două locuri: Grasse şi Eze.

Când ne-am procurat biletele pentru Villa Ephrussi în acea dimineaţă am avut ca şi opţiune un bilet mixt care includea şi Grădinile suspendate din Eze.
Grădinile se află la o altitudine diferită de restul oraşului, se trece prin vechiul Eze, un oraş medieval minunat, cu străzi înguste, clădiri vechi, turişti şi un aer curat.
Grădinile au fost construite după al Doilea Război mondial , pe ruinele unui castel , la 400 de metrii de nivelul mării şi oferă o panoramă impresionantă asupra regiunii.
Este un loc cunoscut pentru diversitatea de  specii de cactus din regiunile : Mediterană, Africa şi America.
O dată ajuns aici turistul este cuprins de o linişte deplină , de un sentiment de libertate, soarele îţi este aproape, marea e minuntată , iar vegetaţia luxuriantă. 


Aici veţi regăsi sclupturile Les Deesses de Terre ale lui Jean Philipe Richard, fiecare dintre acestea având o altă înfăţişare şi un nume: Margot, Isabeau, Anais, Rose, Melissarde, Chloe, Charlotte, Marina...
Sculpturile sale reprezintă un ideal feminin cu trăsături regulate, armonioase, sunt cele care veghează plantele din grădină şi pe turişti, au parte mereu de cea mai frumoasă panoramă.
Tot aici veţi găsi un spaţiul de contemplare, cu sezlonguri de lemn, un platou mic, unul din cele mai minunate locuri pe care le-am găsit în această călătorie. Este un loc în care eşti singur cu gândurile tale, soarele şi marea.....
Ne-a fost greu să ne desprindem de acest loc minunat şi unic, încât am uitat că ora de închidere era la 6, dar din fericire mai erau turişti, iar paznicul a aşteptat să coborâm toţi înainte de a închide.
Mi-ar fi plăcut să petrec mai mult timp în Eze, este un loc liniştit, cu un centru vechi foarte pitoresc, după o vizită aici veţi avea o altă impresie asupra opţiunilor pe care Coasta de Azur vi le poate oferi.


Friday, December 21, 2012

2012: The Reader loves statistics

Mai sunt cateva zile din acest an şi m-am gândit să încep retrospectiva anului 2012 printr-o postare referitoare la lecturile din acest an. Şi au fost multe şi minunate...

1.Cate carti ai citit pana acum in 2012? 
40 de cărti
2.Cate erau fictiune si cate non-fictiune? 
10% non-fictiune, restul fictiune.... 
3.Scriitori femei vs. scriitori barbati? 
20 barbati si 20 femei 
4.Carti preferate in 2012? 
IQ84, Istoria romanţată a unui safari,
What I talk about when I talk about running,Pe când eram o operă de artă,Povestile unei inimi,Concubina din Shanghai,
5.Carti care ti-au placut cel mai putin in 2012?

Brocart de toamnă- mă aşteptam la mai mult de la subiectul acestei cărţi
6.Ai recitit vreo carte? 
Nu, poate anul viitor. 
7.Ce tari ai vizitat prin cartile citite? 
Japonia, Franta, Rusia, America, Chile, Argentina, Egipt, Anglia,China,India,SUA 
8.Ce scriitori ai descoperit in 2012 si ai vrea sa citesti mai mult? 
Eric Emmanuel-Schmitt(m-a impresionat cel mai mult în acest an), D.Zeca(voi începe anul viitor un alt roman al trilogiei sale).

Thursday, December 20, 2012

Dineu cu proşti & Cea mai frumoasă carte din lume

Luni , 17 decembrie, am început această săptămână minunat cu o piesă de teatru plină de umor-Dineu cu proşti.
Nici acum nu ştiu cât de repede a trecut 1 oră şi 40 de minunte, timp în care povestea, personajele şi talentul actorilor au reuşit să ne binedispună.
Piesa îi aparţine lui Francis Veber, se bucură de succes încă din 1998, iar Veber a primit premiul Cesar la categoria cel mai bun scenariu.
Pierre(Ion Caramitru) este scriitor şi patron al unei edituri din Paris, iar marea sa încântare este ca săptămânal în zilele de miercuri să organizeze un dineu cu proşti.
Dar de această dată soarta îi joacă o festă, se îmbolnăveşte şi se trezeşte în casa sa cu cel pe care îl avea invitat la dineu său-Francois(Horaţiu Mălăele).
Francois lucrează la fisc, a fost părăsit de nevastă pentru cel mai bun prieten, iar în timpul liber realizează machete din beţe de chibrit.
Francois reuşeşte să o facă pe soţia lui Pierre-Cristine(Costina Ciuculică) să-l părăsească, să afle de amanta sa Marlene(Medeea Marinescu),îi aduce un prieten de la fisc în control, îl împacă cu un prieten mai vechi Cheval(Alexandru Bindea).
În final viaţa lui Pierre este total schimbată  şi este momentul să regrete că pentru atât de mult timp a luat în râs existenţa unor oameni pe care îi considera - proşti.
Replicile sunt comice şi foarte inspirate, povestea e frumoasă, decorul mi-a plăcut foarte mult.
A fost cu siguranţă una din cele mai bune comedii pe care le-am văzut până acum, una din cele mai bune piese de teatru din acest an, o adevărată încântare pentru iubitorul de teatru din mine.
Dacă vreţi să râdeţi, iar şi iar, nu veţi regreta nici un moment prezenţa la această piesă de teatru. Iar talentul actorilor este ... priceless!Eric-Emmanule Schmitt este scriitorul francez pe care l-am descoperit în acest an şi care m-a impresionant încă de la început prin stilul său firesc şi emoţionant.
Oscar şi tanti Roz nu m-a uimit ca pe mulţi alţi cititori, poate din cauza faptului că subiectul şi toate schimbările pe care Oscar le trece îmi sunt cunoscute din experienţă personală.
Dar Pe când eram o operă de artă a fost o revelaţie, una din cărţile cele mai bune pe care le-am citit în acest an.
Cea mai frumoasă carte din lume este o colecţie de 8 povestiri scurte, despre vieţile, împlinirile, dorinţele unor femei foarte diferite.
Din cele 8 povestiri preferatele mele rămân: Wanda Winniepeg şi E o frumoasă zi cu ploaie.
Wanda Winniepeg este o femeie frumoasă şi bogată, care a cunoscut celebritatea, are un amant tânăr care o adoră, se reîntoarce în oraşul natal şi îl redescoperă pe cel care în tinereţe a fost marea sa pasiune. Şi toată lumea ei e schimbată.....
E o zi frumoasă cu ploaie-Helene este o persoană greu de mulţumit, nimic nu este suficient de bun, iar Antoine o convinge că este cea mai bună opţiune pentru un viitor mariaj. Cum se va schimba lumea sa după decesul lui Antoine, cum va fi schimbată de viziunea lui optimistă şi îşi va găsi o nouă pereche?
"Se ştia în continuare incapabilă de percepţii pozitive, continua să vadă pe un chip, pe o masă, într-un apartament, într-un spectacol, defectul de neiertat care o împiedica să aprecieze.
-Of ce vreme nesuferită! exclamă bărbatul de alături.
Ea se miră singură când se pomeni rostind:
-Nu, vă înşelaţi. Nu trebuie să spuneţi Ce vreme nesuferită, ci E o frumoasă zi cu ploaie!
În clipa aceea, el dobândi două certitudini definitive: o dorea profund pe acea femeie, şi, dacă va putea, n-o va părăsi niciodată."Tuesday, December 11, 2012

Interviu: Alice-Fiecare calatorie a fost o lectie de viataEnciclopediaCălătorului independent este unul din blogurile  mele preferate de travel, motiv pentru care am invitat-o pe Alice, autoarea blogului la un dialog despre călătorii, destinaţii, vise şi idei.
P.S.: Blogul ei a fost sursa mea de documentare pentru vacanţa din Budapesta din iunie anul acesta( un real ajutor).

Q1: Spune-ne câteva lucruri despre tine.

In primul rând mulţumesc că te-ai gândit la mine şi bine i-am găsit pe cititorii tăi. Sunt Alice din Cluj, am 25 de ani şi sunt mega pasionată de călătorii şi tot ce ţine de turism şi vacanţe :)

Q2:Am citit pe blogul tău jurnalele de călătorie din Italia, Anglia, Franţa, Maroc, Spania, Portugalia, Ungaria. Descrie-ne printr-un cuvânt sentimentul pe care îl ai când te gândeşti la aceste destinaţii.

Eh si tu acum, un cuvant. Cum as putea sa-ti descriu calatoriile mele de cateva luni de zile intr-un cuvant nu stiu. Dar in cateva am sa incerc ...

-Italia e tara mea preferata (din cele vazute pana acum), tara in care revin cu drag de fiecare data. Cand merg in Italia sunt fericita fiindca stiu ca de fiecare data ma surprinde cu ceva! In totdeauna in mod placut! Nu degeaba orasele din Italia au reusit sa se faca cunoscute in toata lumea! Fiindca sunt diferite! Venetia, Roma, Florenta, Pisa, Sicilia ... sunt doar cateva

-Anglia a fost o surpriza! Am mers ca si emigrant si nu am avut prea multe sperante de la aceasta tara. Nu din punct de vedere turistic! Dar frumusetea ei a fost cu mult peste asteptarile mele! Iar Londra e un New York european! 1000 de posibilitati si locuri de vazut in fiecare zi!

-Franta nu m-a impresionat de la prima vizita! Din contra pot sa spun ca a fost o relatie mai speciala... Parisul m-a dezamagit initial! Insa la a doua vizita am inteles ca de vina fusesem eu! Parisul e un oras extraordinar daca reusesti sa vezi detaliile si acele caracteristici care impresioneaza doar un „cunoscator”!

-Maroc pentru mine inseamana acasa! Tara pe care am reusit sa o cunosc si sa o vad cu ochi de localnic. Fiindca sotul meu e marocan ajung aproape anual in Maroc. Iubesc Marocul pentru traditiile pe care reuseste sa le pastreze vii si acum cand modernismul si tehnologiile se misca cu viteaza luminii!

-Spania pentru mine se rezuma la Barcelona (pe care am vazut-o) si toate locurile la care visez! Doresc sa fac o parte din Camino, doresc sa vad Andaluzia, Madridul, Toledo, festivalul las Fallas de la Valencia! Iubesc spaniola, iubesc caracterul oamenilor spanioli: temperamental!
Barcelona e orasul lui Gaudi, si mai departe de asta, e un oras al vietii de noapte! Pentru distractie m-as intoarce oricand acolo :)

-Portugalia e tara la care ma gandesc saptamanal! E tara care m-a impresionat cel mai mult dintre toate! Am stat doar 5 zile dar aici m-am simtit de-a locului! Cand vad Lisabona in poze imi sare inima in piept! Si daca ma intrebi unde vreau maine in vacanta voi zice: Portugalia, Portugalia, deci ramane Portugalia? Din pacate de atunci niciodata fiindca e departe si conexiunile din Cluj sunt dificile :)


Q3: Care este destinaţia preferată, locul în care şi-ar plăcea să trăieşti?

Partea cu traitul am incercat-o! Atat la Londra cat si in Maroc. Diferenta intre a face turism si a locui acolo e imensa! Cand esti turist esti incantat de tot ce vezi, absorbi totul ca un burete fiindca stii ca urmeaza sa pleci. Cand esti localnic, toate acele locuri minunate, cladiri frumoase ... ajungi sa te obisnuiesti cu ele si in timp sa le ignori. Apoi observi partile negative pe care nu le vezi in cateva zile in care faci turism sau pur si simplu nu le dai atat de multa importanta. Cat am stat la Londra am fost un vesnic calator. Cutreieram orasul saptamanal dar nu-mi placea sa ma intorc in acelasi loc si a doua si a cincia oara! Nu ii vedeam rostul ...
De aceea revin mereu in Cluj! Orasul unde imi sunt prietenii, familia, obiceiurile, originile! Aici inteleg mersul lucrurilor si imi place!

Q4: Care sunt locurile in care îşi doreşti sa ajungi în următorii 3 ani?

Tot ce zic acum nu are nici o valabilitate. Fiindca de cele mai multe ori destinatiile nu le aleg eu ci „ma aleg ele pe mine”. Incerc sa profit de oferte si le iau fara sa stau pe ganduri! Deci toate destinatiile ce urmaza sa le zic, pot fi inlocuite usor cu o oferta buna! Fiindca nu zic NU la nimic! :)
Doresc sa vad (intr-o ordine oarecare) Sudul Frantei, Germania, Tarile Nordice, Grecia, Malta, regiunile de care iti vorbeam din Spania si apoi peste 2 ani poate sa-mi iau zborul spre Asia (Japonia sta in cap de lista) :)

Q5: Povesteşte-ne despre oamenii pe care i-ai întâlnit în călătoriile tale.

Am intalnit foarte multi oameni! Am cunoscut localnici, calatori, povesti de viata, povesti de calatorie! Toate au fost foarte interesante! Am cunoscut persoane mai tinere decat mine care au calatorit in toata lumea! Si a caror scop e sa-si faca Lumea asta Acasa! Nu vad calatoriile vacante ci pur si simplu un mod de viata! Nu au casa! Sunt nomazi si merg in jurul lumii! La intamplare :)
Foarte multa lume am cunoscut in trenuri, in aeroport, acolo in cateva ore se poveseste o viata intreaga :)

Q6:Ce destinaţii de iarnă ne recomanzi? Dar de vară?

Iarna cu buget redus se pot vedea Targurile de Craciun! Budapesta, Viena, Praga si cele din Germania sunt doar cateva exemple! Cu un buget mediu se poate merge in Turcia (Istanbul) Maroc si Egipt ! Cu un buget mare e perioada propice pentru Maldive, Cancun, Caraibe J si Asia in general
Vara recomand tarile litoral: Grecia, Malta, Cipru! Si tarile in care iarna e prea frig pentru hoinarit: Tarile Nordice, Islanda, Germania, Rusia ...

Q7:Este echilibrul dificil de atins ? Care sunt micile detalii care te ajuta sa-ti redobandesti echilibrul?

Eu sunt o persoana destul de echilibrata! Cred ca tine doar de disciplina si ordinea din viata ta! Cand vine vorba de calatorii, doar o vacanta ma poate echilibra si face fericita! Uneori cand ma prinde rau de tot dorul, imi pun un film (cu calatorii) :)

Q8: Ca şi literatură de travel ce titluri ne recomanzi?

Citesc mai mult carti pe engleza, din Anglia mi-am adus o intreaga colectie :)
Din cele pe romana imi vine in minte seria lui Corinne Hofmann despre Africa, o introducere in viata din Kenia. Are 4 volume insa cel mai mult mi-a placut prima, „Indragostita de un Masai”!  „In Salbaticie” sau „Memoriile unei Gheise” sunt de asemenea carti foarte bune care au ajuns sa fie ecranizate!

Q9: Care sunt piesele muzicale pe care le iei cu tine în călătoriile tale?

Nu stiu daca ma crezi dar nu ascult prea des muzica! Nu sunt in nici un caz genul care sa mearga cu castile pe urechi, eventual doar la plaja:) Nu imi duc muzica in vacante dar sunt melodii de care ma leaga amintiri din vacante:

Paris: Wax Tailor – Seize the day

         Zaz - Les passants

Londra: Nina Simone - Don't Let Me Be Misunderstood
             Sharon Jones - This land is your land
             Oliver Twist: D’banj
Barcelona: Shakira-Loca
Portugalia: Tanya Stephens - It's A Pity

Maroc: Natasha Atlas - Maktub


Q10:Care sunt 5 lucruri pe care încă nu le-ai realizat încă dar îţi doreşti?

In materie de calatorii multe. Am peste 120 de vise trecute in Buket list. Asa in mare vreau sa ajung in Asia, vreau sa fac baie si plaja pe o Insula Exotica, vreau sa ajung intr-un Disneyland (nu ma refer la cel din Franta la care am fost deja) vreau sa ma duc intr-o zi in Croaziera ...

Q11:Care crezi că este fotografia pe care n-ai reuşit s-o faci încă? Care îţi este cea mai dragă din toate de până acum?

In totdeauna mi-am dorit o familie multiculturala. Eu alba, sot de culoare, copil creol, copil asiatic.  Mi-am implinit dorintele mai putin copilul asiatic ... Intr-o zi imi doresc o fotografie cu un astfel de potret de familie.

Nu as putea sa iti spun una ...

Q12:Ai un bucket-list impresionant. Ce ai planificat pentru anul viitor?

Nu am planificat nimic. Nu sunt genul care sa-mi planific vacantele cu 6 luni in avans. Nici macar cu 2! In general in ultima luna pun totul la cale. Uneori se intampla sa aflu ca plec de azi pe maine! Si asa e ok J

Cele care mi-ar placea sa le implinesc anul viitor:

43. Sa fac shopping in marele bazar din Istanbul
49. Sa dorm intr-un hotel neobisnuit
55. Sa vad Castelul Neuschwanstein in Germania
92. Sa dorm o noapte in Santorini
116. Sa ma rostogolesc prin graul auriu din Provence, sa ma imbat de miros de lavanda in Provence, sa ajung sa vizitez cat mai mult din Provence 
  
Q13: Care este cel mai important lucru pe care l-ai învăţat dintr-o călătorie?

Fiecare calatorie a fost o lectie de viata! Din toate am invatat cate ceva si cel mai mult am invatat despre mine. :) Ultima realizare e ca Lumea toata este un sat! Depinde cu ce ochi o privesti. In copilarie New York si Japonia mi se pareau ca sunt celalalt capat a lumii! Locuri pe care sa le vezi la Tv si in reviste! astazi stiu ca e doar o notiune de timp pana voi ajunge acolo!

Q14:Cum vor fi pentru tine Crăciunul şi Revelionul anul acesta?

Vor fi frumoase! Vor fi in familie si asta e tot ce conteaza!

Multumesc:)

Multumesc mult, Alice! Recomand tuturor celor pasionaţi de călătorii blogul tău şi promit să mă inspir în continuare din sfaturile tale în călătoriile mele viitoare. 

Monday, December 10, 2012

Playing for Keeps(2012)

Printre primele filme pe care le vedeam la începutul acestui an se număra şi Machine Gun Preacher, iar acum aproape de sfârşitul anului 2012 am revenit în cinema pentru un nou film care îl are în rolul principal pe Gerard Butler-Playing for Keeps.
Probabil că pe alocuri nu voi obiectivă, nu prea am cum, deoarece Gerard Butler este unul din actorii mei preferaţi şi chiar îi admir talentul şi naturaleţea.
Dacă în Machine Gun Preacher, Butler era un justiţiar, în Playing for Keeps alege rolul unui fost fotbalist,care se reîntoarce în oraşul natal pentru a fi alături de fiul său de 9 ani.
O dată retras din activitatea sportivă, cu greu îşi găseşte locul în societatea americană aflată în criză şi ajunge datorită carismei sale să antreneze echipa de fotbal a şcolii la care învăţa fiul său.
George Dryer(Gerard Butler) este asaltat în permanenţă de femei frumoase, divorţate sau nu şi datorită firii sale naive reuşeşte cel mai adesea să intre în diverse situaţii comice.
Cel mai greu este în schimb să recâştige încrederea fiului său şi a mamei acestuia, Stacie(Jessica Biel), însă după cum era de aşteptat finalul îi va readuce pe toţi împreună.
Povestea nu este nemaiîntâlnită, o familie normală din societatea actuală, probleme, bucuriile şi angoasele pe care mai toţi le-am experimentat.
Personal mi-a plăcut în acest film personajul interpretat de Butler, o combinaţie între o persoană corectă, uşor naivă, talentată, un tată care încearcă să se apropie treptat de copilul său.
Nu ştiu ce i-a reuşit mai bine în acest film lui Butler, rolul de tată sau cel de bărbat fatal după la care visează toate femeile din preajma lui? Vă las să descoperiţi singuri....
Din distribuţie mai fac parte alte nume importante: Catherine Zeta-Jones, Uma Thurman, Dennis Quaid.
Tot acum am revăzut şi trailer-ul unui alt film interesant cu Gerard Butler, Chasing Mavericks, un film despre curaj, ambiţie şi puţină nebunie!Friday, December 07, 2012

Poveştile unui inimi

Când am răsfoit pentru prima dată cartea Dianei-Florina Cosmin-Poveştile unei inimi, am crezut pentru o clipă că am în faţa ochilor încă o carte din categoria chic & cool, de povestioare uşoare, relaxante, fără prea mult substrat.
Şi mi-a părut bine că m-am înşelat,că am judecat prea devreme, o carte care mi-a plăcut mult, am citit-o repede şi cu plăcere, mi-a reamintit lucruri pe care le ştiam, dar le uitasem într-un colţ al minţii.
Pe parcursul a 44 de poveşti, veţi descoperi încă o dată că dragostea e complicată, imprevizibilă, iar întrebările şi răspunsurile sunt foarte interesante.
Am descoperit după lectura acestei cărţi şi blogul autoarei, iar postarea despre antrenamentul pentru alergarea unui semi-maraton mi-a plăcut mult.
Mi-am reamintit de toate tranformările prin care am trecut în ultimele 5 luni de când am decis să particip la  un cross anul viitor. 
Vă las să descoperiţi această carte, pe care v-o recomand cu drag!
"Am învăţat că alergarea căleşte spiritul şi destupă simţurile:odată trecut pragul de durere şi epuizare, descoperi că mai poţi alerga încă 5 kilometri,apoi încă zece, până la linia de sosire."
"Chit că mai scapi farfuriile din mână din când în când şi părul nu-ţi luceşte chiar ca-n reviste, ..., ajungi să înţelegi un lucru absolut minunat:pentru a fi iubită, admirată şi fericită, tot ceea ce eşti acum este mai mult decât de-ajuns."
"Pentru un respect de sine sănătos, minciunile şi vorbele goale au....mult prea multe calorii."
"Uneori e mai greu să înveţi să fii fericit după ce ai învăţat să fii puternic."
"Se spune că sportul ne învaţă multe despre viaţă şi despre noi înşine, uneori scuturându-ne bine de toate prejudecăţile pe care le-am târât după noi am de-a rândul."
"Nu degeaba se spune că ar trebui să fii bun cu fiecare dintre oamenii pe care-i cunoşti. Fiecare dintre ei, ar putea duce, nevăzut şi neştiut de nimeni, o luptă infinit mai grea decât tine."