Wednesday, October 31, 2012

Octombrie altfel...


Octombrie Books:
Concubina din Shanghai-Hong Ying
Iertaţi-mă că nu sunt japonez-George Moise
Vară la New York-Candace Bushnell
Octombrie Film:
Premium Rush
Octombrie Music:
Raphael-Manager
Octombrie Words:
"Fais que je ne cherche pas tant d'etre aime que d'aimer"

Miercurea fara cuvinte: B-day at Nice, Cote d'AzurMai multe gasiti pe blogul lui Carmen.Happy WW:)

Saturday, October 20, 2012

Concubina din Shanghai-Hong Ying


Am aflat de apariţia acestei cărţi în urmă cu câteva luni şi de multă vreme aşteptam să citesc o carte despre China, dar scrisă de un autor chinez. De ce? Pentru că oricât ar încerca alţi autori de alte naţionalităţi să scrie despre China, nu reuşesc de cele mai multe ori să redea acel farmec local, aceea scriitură lină, dar plină de evenimente, sentimente şi exotism.
Hong Ying s-a născut în 1962 în Chongqing în partea de sud-vest a Chinei, în anii 1980 studiază la Academia Lu Xun din Beijing şi la Universitatea Fudan din Shanghai, iar în 1991 se stabileşte la Londra.
La editura Humanitas a mai apărut romanul K.Arta Iubirii, alte romane ale autoarei fiind: Vara trădării, Ţipătul păunului, Moarte la Shanghai, Fiica râului.
"Nu avea vreme pentru trecut. Era dispusă să mizeze iarăşi totul pe o singură carte şi să o ia de la început."
Cassia Xiao este vândută la 16 ani de către mătuşa sa unui bordel de lux din Shanghai. Deoarece tânăra nu corespundea standerdelor de la acea vreme şi nu avea picioarele bandajate, doamna de Smarald-conducătoarea  Pavilionului Ducesei şi una din cele 4 mari frumuseţi ale Shanghai-ului nu o va face pe Cassia curtezană, ci o umilă slugă.
În acest loc al misterului şi plăcerilor, cel mai puternic om din Shaghai-Chang Lixiong, conducătorul frăţiei Hong este uimit de frumuseţea şi unicitatea Cassiei şi decide să o facă amanta sa.
Cassia va trăi momente minunate alături de Chang, însă apariţia lui Huang Peiyu va însemna şi ghinionul stăpânului Chang, ucis de Huang în înscenarea unui atac între bandele din Shanghai.
După moartea lui Chang, Cassia este alungată de doamna de Smarald, deoarece o dată cu dispariţia lui Chang, Pavilionul Ducesei îşi pierde puterea şi strălucirea de odinioară.
Cassia încearcă să revină în satul natal, dar mătuşa care o vânduse o reneagă şi astfel se vede nevoită să încerce să-şi asigure supravieţuirea.
Îşi întemeiază o trupă de teatru(Ruyi) care readucea publicului baladele populare chineze, se împrumută la cămătari pentru a supravieţui, iar la un moment dat revine în atenţia lui Haung Peiyu.
Acesta îşi reaminteşte că prin intermediul ei a reuşit să intre în frăţia lui Chang, îi promite Cassiei o locuinţă, banii necesari pentru trupa de teatru,dar îi cere în schimb să-i devină amantă.
Cassia ştie că are nevoie de putea şi banii lui Huang pentru a-şi duce planul la îndeplinire şi acceptă încă o dată rolul de amantă.
Povestea lor va dura câţiva ani, timp în care Cassia devine din ce în ce mai cunoscută în lumea bună a Shanghai-ului, stilul său de teatru devine foarte popular, dar Cassia nu va primi niciodată promisiunea de a fi luată în căsătorie de Huang.
La un moment dat cu ajutorul lui Yu Qiyang(vechiul ajutor al lui Chang şi acum al lui Huang),Cassia îşi înscenează răpirea şi mai apoi îl ucide pe Huang, considerând că astfel şi-a răscumpărat greşeala de a-l fi ajutat în tinereţe să pătrundă în frăţia Hong, ceea ce a dus la moartea stăpânului Chang.
Acum Cassia îşi dă seama că prezenţa lui Yu de-a lungul timpului în preajma sa nu a fost întâmplătoare, la fel şi atenţia pe care ea i-o oferea şi astfel începe povestea lor de dragoste care va dura aproape 20 de ani.
Când totul părea că se echilibrează, în scenă reapare fiica Cassiei, Lily- cea al cărui tată era Chang  şi a fost crescută de Doamna de Smarald.
Lily nu va renunţa la a-l ispiti pe Yu până ce mama sa va afla, iar apoi se va îmbolnăvi. Chiar şi aşa Cassia nu va renunţa nici la iubirea pe care i-o purta lui Yu,chiar dacă refuză prima cerere în căsătorie, nici la prietenia cu fiica sa.
Cartea este foarte interesantă, povestea este captivantă şi dinamică, personajele sunt atent construite, firi puternice, pasionale şi uneori nechibzuite.
Personajul Cassiei este fermecător, ea este o femeie frumoasă, care de-a lungul timpului a trebuit să se folosească de puterea bărbaţilor pentru a reuşi să supravieţuiască într-o lume sclipitoare, care însă nu iartă nimic.
Scriitura este lină, simplă, te cuprinde treptat, nu lipseşte nici pasiunea sau exotismul asiatic. V-o recomand!

Thursday, October 18, 2012

Iertati-ma ca nu sunt japonez- George Moise


" Miwako doarme zâmbind unui vis.Somnul ne face egoişti...Chiar dacă dormim alături de cineva, visăm întotdeauna singuri. Ce păcat că nu putem face asta şi în doi.Ne rămân însă visele cu ochii deschişi."
Cu ceva vreme în urmă mi-a picat în mână această carte, titlul interesant pentru un iubitor de cultură asiatică, autorul-român, tema-adaptarea unui european în Yokohama şi curiozitatea mea creştea.
Autorul, care este şi personajul principal al cărţii, povesteşte prin intermediul a 13 scrisori procesul de adaptare în Japonia, aventura sa începe în 1 aprilie 2008.
Plictisit de lucrul la birou, la 31 de ani, autorul s-a îmbarcat pe un vas de croazieră ca fotograf, loc în care a cunoscut-o pe Miwako. Tot ea a fost cea pentru care autorul decide să plece în Japonia, să se înscrie la o şcoală de limbă japoneză.
Totul este nou şi diferit de ceea ce era obişnuit, va cunoaşte mulţi oameni diferiţi, va descoperi un alt stil de viaţă, va încerca să înveţe cele măcar 1000 de semne pentru a putea citi un ziar.
Dar pe toate aventurile şi poveştile sale din Japonia, pline de farmec şi umor, vă las să le descoperiţi singuri în această carte.
Mi s-a părut interesantă experienţa pentru că Asia mi s-a părut atractivă încă din momentul în care cu mulţi ani în urmă am început să învăţ limba chineză. Am descoperit prin intermediul acestei cărţi multe lucruri pe care le ştiam despre asiatici, dar şi unele pe care nu le ştiam, mi s-au părut interesante relatările despre orele de japoneză din şcoala la care  s-a înscris.
Cunosc foarte bine ce înseamnă studiul unei limbi asiatice, de aceea am o mare admiraţie pentru oricine le studiază şi cu siguranţă în locul lui aş fi ales acelaşi drum.Wednesday, October 17, 2012

My Princess(2011) -K.Drama
My Princess(2011) este cea mai recentă k-drama pe care am terminat-o de urmărit zilele acestea, o poveste interesantă şi amuzantă.
Lee Seol(Kim Tae-Hee) este o studentă obişnuită din Coreea de Sud, comică şi visătoare, care-şi iubeşte în secret profesorul de istorie-Nam Jung Woo(Ryu Soo -Young).
Până aici nimic neobişnuit, doar că Lee Seol va descoperi treptat că este fiica ultimului împărat al Coreei, iar de aici începe aventura ei.
Când poza îmbrăcată în prinţesă, Lee Seol îl întâlneşte pe Park Hae-Young(Song Seung -hun),un diplomat din ministerul afacerilor, un personaj inteligent, manierat, educat, calm şi capricios.
Mai apoi va afla că acesta este nepotul unui important om de afaceri,care doreşte să-i ofere tot sprijinul pentru a redeveni prinţesă şi a reinstaura monarhia.
Iniţial chiar dacă o place pe Lee Seol, Mr. Park încearcă să o determine să nu accepte provocarea de a deveni prinţesă, însă dorinţa ei de a afla mai multe despre trecut şi dispariţia tatălui său este mai puternică.
Şi astfel Mr. Park devine profesorul ei în interiorul noului palat, reuşesc să treacă împreună prin mai multe obstacole, devin apropiaţi,se despart , se împacă şi în tot acest timp sunt foarte comici.
Alături de ei va fi şi profesorul de istorie al lui Lee Seol, Nam Jung, un personaj la fel de comic şi adorabil precum Mr.Park şi toţi vor trebui să scape de intrigile lui Yoon-Joo(Park Ye Jin).
În final, Yoon-Joo rămâne alături de profesorul Nam, Lee Seol devine din ce în ce mai populară însă nu renunţă la activităţile care-i plăceau înainte de viaţa la palat, Mr. Park călătoreşte mereu, iar cei 2 sunt încă nehotărâţi în ceea ce priveşte viitorul lor comun.
Sfârşitul nu a fost la fel de spectaculos, precum alte câteva episoade din cele 16 ale serialului,oricum Lee Seol se hotărăşte să accepte cererea în căsătorie a lui Mr. Park.
Povestea e amuzantă, interesantă şi puţin fantastică, personajele sunt destul de bine conturate, toate fac un serial care vă prinde treptat şi care o să vă placă.
Ok,nu mi s-a părut la fel de bun ca şi Love Rain(2012), despre care voi scrie în curând, însă sunt poveşti foarte diferite,poate acesta să fie motivul.
Mi-a plăcut Kim Tae-Hee( Lee Seol) pentru că reuşeşte să creeze un personaj credibil, este amuzantă,  frumoasă şi are un aer fresh.
Dar cel mai mult mi-a plăcut Song Seung-Hun(Mr.Park), o prezenţă interesantă, mult talent, carisma şi încă o prezenţă pe lista mea de actori coreeni. Enjoy!

Miercurea fara cuvinte: Warmth(77)


Mai multe gasiti pe blogul lui Carmen.Happy WW:)

Sursa photo

Sunday, October 14, 2012

Life in Pictures:Running(47)


Mai multe gasiti pe blogul lui Costin.Duminica placuta:)

Sursa photo.

F1 Korea GP 2012

În această dimineaţă s-a desfăşurat a 16-a etapă din calendarul F1 în Coreea de Sud, pe unul din cele mai noi circuite-Yeongam.
Cursa din acest an din Coreea a fost ca şi cele anterioare fără prea multe surprize, cu Vettel din nou câştigător şi mai aproape cu câţiva paşi de un nou titlu mondial.
Webber a plecat din pole-position, urmat de Vettel ,însă rocada s-a realizat în primul viraj, Vettel a preluat conducerea şi acolo a rămas până la sfârşitul cursei.
Alonso a terminat pe locul 3, urmat de Massa care a declarat că va rămâne la Ferrari şi anul viitor.
Mă aşteptam ca Raikkonen să creeze mai mult spectacol, însă a terminat cursa pe locul 5, urmat de Hulkenberg, Grosjean,Vergne, Riciardo şi Hamilton.
Hamilton nu prea s-a văzut în această cursă, era la un moment dat în primii 4, dar a terminat pe 10, semn că plecarea la Mercedes în sezonul următor e mai importantă decât rezultatele actuale la McLaren.
Button şi Rosberg au avut parte de ghinion în deputul cursei, au fost loviţi de Kobayashi şi au trebuit să abandoneze.
Schumi a avut probleme în calificările de ieri, a pornit în cursă pe locul 10, mă aşteptam să ajungă măcar pe 5, dar a terminat pe locul 13.
Până la urmă cursa din Coreea nu a fost prea spectaculoasă, Alonso a pierdut 6 puncte în lupta pentru campionatul mondial în spatele lui Vettel,Raikkonen se menţine pe locul 3, iar Hamilton rămâne pe 4, urmat de Webber.
Sper ca următoare cursă din India să aducă mai multe schimbări pe 28 octombrie.

Saturday, October 13, 2012

Zuhair Murad Haute-Couture 2012The new haute-couture 2012 collection of Zuhair Murad is absolutely lovely, full of colour, flower print, elegance and most of all feminity.
Zuhair Murad, Elie Saab and Valentino are my haute-couture favourite designers, I always find their collections inspiring.
The dresses in this collection are vey different: different shapes, materials or colours, black lace-extremely elegant and mysterious,lovely flower embroideries. 
You can find the purity of white in a lovely wedding dress, a princess dress in beige with blue and red flowers, the elegant black that I love, red and coral for night dresses, electrical shades of blue and an amazing black dress with red poppies.
It's a collection full of life, an optimistic one, for a modern, elegant and feminine woman and I am sure that we are going to see this collection on the red carpet this year.
What do you think?

Sunday, October 07, 2012

F1 Japan GP 2012

În acest week-end s-a desfăşurat o nouă etapă din calendarul F1- cursa din Japonia, una din cursele cele mai interesante din sezon.
Cursa a fost plină de evenimente încă de la început, când Alonso a fost scos din cursă de Raikonnen, Webber lovit de Grojean, iar Rosberg a abandonat fiind prins în mijlocul evenimentelor.
Astfel Alonso părăseşte această cursă, pierde din avansul în campionatul piloţilor,dar rămâne pentru moment pe locul 1 cu 194 p, la doar 4 puncte diferenţă de locul 2-Vettel.
Schumi pleca în cursă de pe ultimul loc, deoarece a fost penalizat cu 10 locuri pe grilă după incidentul din cursa din Singapore cu Vergne. A încercat să urce în primii 10 piloţi, însă a sfârşit pe locul 11.
Vettel a plecat din pole-position, a terminat cursa pe primul loc şi cu siguranţă va profita de avansul pe care l-a obţinut azi în cursele viitoare.
Massa a reuşit să termine cursa pe locul 2, primul său podium în ultimii 2 ani, m-am bucurat să-l văd pe podium!
Locul 3 a fost o altă premieră- primul podium din cariera lui Kobayashi, acasă, mi-a plăcut mult, mai ales că publicul a creat o atmosferă frumoasă pentru cei 3 de pe podiumul de premiere.
Button a terminat pe locul 4, urmat de Hamilton,Raikonnen,Hulkenberg,Maldonado,Webber şi Riciardo.
A fost o cursă interesantă, cu destule surprize, un public entuziast şi iubitor de F1, iar podiumul a fost spectaculos.
Următoarea cursă va fi Coreea de Sud în 14 octombrie.Life in Pictures:Castle Hill(46)


Mai multe gasiti pe blogul lui Costin. Duminica placuta:)

Saturday, October 06, 2012

Premium Rush(2012)


La începutul lui septembrie când am văzut la cinema To Rome wih Love am văzut şi trailer-ul acestui film-Premium Rush, pe care l-am văzut azi şi mi-a plăcut foarte mult.
L-am ales pentru că este puţin diferit de tot ce a apărut în acest an în cinema, este un film foarte dinamic, iar prezenţa lui Joseph Gordon-Levitt este pentru mine garanţia unui film bun.
Wilee(Joseph Gordon-Levitt) este cel mai bun curier pe bicicletă din New York, un mesager care e obişnuit să-şi rişte viaţa în fiecare zi,să se strecoare printre maşinile în viteză în traficul aglomerat din marea metropolă americană.
Wilee este un personaj interesant, gata mereu pentru o nouă cursă, iubeşte viteza şi momentul prezent.
Într-o zi obişnuită de lucru, Wilee trebuie să livreze un pachet , care trebuie să ajungă la destinaţie în cartierul chinezesc până la ora 7. Lucrurile încep să se complice în momentul în care agentul Monday(Michael Shannon) încearcă să obţină plicul lui Wilee. Pe parcursul întregii curse nebune prin New York, Wilee  este rănit, urmărit fără încetare de Monday, ajutat de amicii săi curieri Vanessa(Dania Ramirez) şi Manny-rivalul său.
Dacă la început Wilee încearcă să renunţe la livrare, în momentul în care află că de fapt biletul din plic era garanţia pentru intrarea in SUA a copilului amicei sale Nima, Wilee decide să se implice şi să ducă la destinaţie livrarea.
Agentul Monday dorea plicul deoarece avem o datorie destul de mare la jocurile de noroc faţă de un cartel chinezesc, însă firea lui impulsivă îi va aduce sfârşitul.
Gordon-Levitt declara că s-a antrenat timp de 6 săptâmâni  timp de 5 ore pe zi pentru acest rol, însă în ajutorul său au venit şi 3 cascadori şi s-au folosit 7 biciclete.
Cele mai multe cadre au fost filmate pe viu, însă unul din lucrurile interesante a fost secvenţele bike vision-reprezentarea vizuală a gândurilor lui Wilee,modul în care acesta evaluează diverse situaţii şi rute.
Mi-a plăcut mult acest film datorită dinamismului său, povestea e reală, actuală,un semnal că viaţa trebuie trăită la intensitate maximă, că prezentul e acum.
Pe Gordon-Levitt l-am văzut în Inception, mi-a plăcut, în acest film personajul său este bine conturat, iar la cât de perfecţionist pare cu siguranţă s-a antrenat mult pentru provocarea acestui rol.
Curierii pe bicicletă sunt pasionaţi de meseria lor şi au transformat-o într-un mod de viaţă."Suntem plătiţi să gonim pe bicicletă, ce poate fi mai frumos decât atât?".
Un film despre nonconformism, despre independenţă şi libertate, despre importanţa prezentului,un film fresh pe care vi-l recomand!:)