Tuesday, July 31, 2012

Iulie altfel....


Iulie Books:
Scrisori de dragoste-J.Knelman
Patul lui Procust-N.Taleb
Istoria romantata a unui safari-D.Zeca
Iulie Film:
Ice Age 4
Madagascar 3
Lie to me-kdrama
Iulie Music:
Placebo-For what is worth
Iulie Words:
"Like all great travellers, I have seen more than I remember,and remember more than I have seen"Henry Boye.Monday, July 30, 2012

Budapest GP F1 2012


Ieri s-a desfasurat a 11-a etapa din sezonul de F1, o ultima etapa inainte de cele 5 saptamani de pauza pana la inceputul lui septembrie.
Circuitul din Budapesta imi place, insa cursa de ieri nu a fost aproape deloc spectaculoasa, acelasi lucru s-a intamplat si cu calificarile de sambata.
Cursa a fost castigata de Hamilton, care reusea un timp foarte bun si pleca din pole-position, spre sfarsit am crezut ca Kimi va reusi sa castige cursa, insa acest lucru nu s-a intamplat.
Locul doi i-a revenit lui Raikkonnen, care ar fi meritat o victorie, dar poate in umatoarea etapa se va intampla, urmat pe podium de colegul sau Grosjean.
Vettel a fost aproape de podium pe locul 4, Alonso pe 5 ( in ziua in care implinea 31 de ani), Button a terminat pe 6, urmat de Senna, Webber,Massa si Rosberg.
Schumi nu a avut un week-end bun, sambata nu s-a clasat in primii 10, duminica inainte de start a avut ghinion cu motorul care nu a mai pornit si a plecat de pe linia boxelor.Mai apoi s-a oprit sa schimbe de mai multe ori, ajunsese undeva pe 16, iar cu cateva tururi inainte de final a abandonat.
Urmatoarea cursa va fi pe 3 septembrie in Belgia, la Spa, si poate vom vedea o cursa mai antrenanta.
P.S.:Pana atunci sa ne bucuram de JO...:)

Sunday, July 29, 2012

Istoria romanţată a unui safari-D.Zeca


De la IQ84 al lui Haruki Murakami am încercat să găsesc o nouă lectură care să acopere acel gol care apare după fiecare carte deosebită, acea stare că e posibil ca viitoarele lecturi să nu fie îndeajuns de interesante.
Am ajuns de această dată la romanul-Istoria romanţată a unui safari(Daniela Zeca), o lectură care era de multă vreme pe lista mea şi care nu întâmplător mi-a plăcut foarte mult.
Treceam printr-o perioadă în care nu mai citeam la fel de mult, prinsă în prea multe alte evenimente, aveam probabil nevoie de un impuls, de o lectură captivantă, de o carte de care să-ţi pară rău că o termini şi a cărei acţiune să-ţi rămână în minte zile întregi.
Am găsit în acest roman o poveste frumoasă şi tristă în acelaşi timp, zugrăvirea unei lumi exotice, pline de culoare şi arome.
Darrielle, o tânără din Europa ajunge în Africa în căutarea a ceva, îl întâlneşte pe Mehria,un musulman sunnit din Magreb,locuieşte doi ani în casa sa şi speră că-i va deveni soţie.
Mehria speră că alături de Darrielle nu va mai fi singur, încearcă să scape de blestemul familiei( toate soţiile bărbaţilor din familia sa mureau la naştere),însă este în permanenţă nehotărât.
Darrielle în schimb, ajunge în Africa în căutarea sinelui, este fascinată de aromele şi culorile acestui paradis, se îndrăgosteşte de Mehria, colindă în permanenţă împrejurimile pentru a căuta libertatea, străbate o parte din deşert însă tot nu se apropie de ceea ce căuta iniţial.
În final Darrielle hotărăşte că e mai bine să revină acasă, Mehria nu o opreşte şi ambii au sentimentul că au greşit drumul...
Această carte mi-a reamintit de Maytrei , dar şi de lumea din cărţile lui N.Mahfuz, un roman care creează stări şi emoţii, un roman pe care cu greu l-am lăsat din mână.
Iniţial Africa aşa cum o percepe Darrielle este fascinantă, un loc în care timpul poate sta pe loc, în care familia este cea importantă, dar pe parcurs farmecul se pierde, atracţia nu mai este cea de la început, treptat se instaurează tristeţea,durerea....
Este probabil şi o maturizarea a tinerei europene, care deşi simte că nu găseşte ceea ce spera, va pleca mult mai îmbogăţită sufleteşte prin emoţiile pe care le-a trăit, oamenii pe care i-a întâlnit, cultura şi tradiţiile pe care le-a descoperit.
"Îşi lăsase viaţa în urmă pentru aceste mirosuri,pentru coriandru şi pentru mireasma de iasomie,pentru izul înţepător de ghimbir şi pentru aburul de mentă sălbatică opărită în ceainice".
"Înţelese atunci că mierea lor e prelinsă din coajă de pepene,din pulpă de poame şi din răşini,din cioturi de curmali şi eucalipt..."
Istoria romanţată a unui safari nu este doar o poveste de dragoste, este povestea unei căutări, încercarea de a rămâne liber într-un loc în care tradiţia este cea mai importantă, povestea unei femei puternice, care se lasă atrasă de un loc exotic, dar care-şi păstrează unicitatea.
Este o lectură captivantă, pe care v-o recomand pentru poveste, pentru senzaţii şi aromele pe care le descrie, dar şi pentru o scriitură foarte bună.
Life in Pictures:Leapsa turistica(42)

 La începutul acestui an  primeam de la Carmen, această leapşă turistică, de care am aflat abia azi aşa că o voi onora cu puţină întârziere.
Am ales cu greu doar 4 locuri în care mi-ar plăcea să ajung în curând, desigur lista este mult mai lungă şi sigur nu aş refuza nici alte destinaţii(ordinea este aleatoare).


1.Alsacia-Franţa

Este un loc foarte pitoresc,colorat şi plin de viaţă, un loc în care tradiţiile s-au păstrat. Un alt motiv pentru care mi-ar plăcea să ajung în Alsacia ar fi o plimbarea prin viile din regiune...
 2.Seoul-Coreea de Sud


Îmi plac mult oraşele, cu toată mişcarea şi forfota lor continuă, iar Seoul este unul din locurile care îmbină foarte bine tradiţia cu cea mai nouă tehnologie. Asia mă atrage ca un magnet, îmi plac mult oamenii, îmi place cultura lor şi toate acele amănunte care-i fac unici.
Desigur nici Singapore nu este o destinaţie de ratat,mai ales în preajma unei curse de F1!


3.Paris-Franţa

Nu mă îndepărtez mult de fascinaţia mea pentru oraşe şi de această dată aş petrece ceva timp în capitala franceză.
Pentru fiecare Parisul înseamnă ceva, este un loc boem, plin de culoare, mişcare şi arome, un loc tocmai bun pe care să-l descoperi...
4.Marele Zid Chinezesc-China


Aici am certitidunea că m-aş simţi acasă, e greu de explicat exact motivul, însă acesta este sentimentul pe care îl am de fiecare dată când văd fotografii sau reportaje de călătorie cu Marele Zid.
Odată ajunsă în China n-aş putea sta departe nici de Beijing sau Shanghai sau unele din staţiunile turistice, care sunt situate aproape de porturi.

Care ar fi 4 destinaţii pe care voi le-aţi alege?

Mai multe gasiti pe blogul lui Costin.Happy WW:)Monday, July 23, 2012

Lie to me -KdramaZilele trecute am terminat de vizionat cele 16 episoade ale serialului corean -Lie to me(2011), o poveste comică şi frumoasă.
Gong Ah-Jung(Yoon Eun Hye) este o tânără care lucrează ca şi funcţionar administrativ la Ministerul Turismului şi Culturii din Coreea de Sud şi care îl întâlneşte întâmplător pe Hyun Ji Goon(Kang Ji Hwan), managerul unui lanţ hotelier de lux.
Lucrurile devin interesante în momentul în care Ah-Jong începe să-şi mintă prietenii că este căsătorită cu Ji Goon, îl convinge pe acesta să i se alăture în această mică minciună, iar de aici până la a ajunge împreună la final este doar un pas.
Cei doi vor ajunge să se cunoască mai bine pe parcursul celor 16 episoade, vor trece prin situaţii comice sau limită în momentul în care Ah Jong trebuie să demisioneze pentru că este suspectată că a favorizat lanţul hotelier al iubitului ei.
Povestea celor doi este frumos construită şi prezentată, avem parte de multe emoţii, mai ales în momentul în care apare în peisaj fosta prietenă a lui Ji Goon-Yoon Joo.
Actorii sunt talentaţi şi carismatici, Kang Ji Hwan mi-a plăcut mult-a reuşit să creeze un personaj sensibil, motivat şi protector.
Mi-a plăcut acest film, nu a fost atât de intens precum Mary Stayed out all night sau Bad Guy,  însă povestea e interesantă, te captivează treptat, este comică şi realistă, un film tocmai bun pentru zilele călduroase de vară!

Sunday, July 22, 2012

F1 German GP 2012


Tocmai s-a incheiat cea de-a 10-a etapa a acestui sezon din F1 si foarte repede F1 se apropie de o vacanta de aproximativ 5 saptamani.
Alonso a reusit sa obtina in calificarile de ieri un nou pole-position, fiind urmat la start de Vettel pe locul 2 si Schumi pe locul 3.
Daca cu doua saptamani in urma pole-ul nu i-a adus lui Alonso si victoria, de aceasta data nici Vettel si nici Button nu au reusit sa-l depasesca si sa se impuna pe prima pozitie.
Chiar in ultimul tur Vettel l-a depasit oarecum in afara circuitului pe Button si s-a clasat pe locul 2, iar in cazul in care aceasta depasire este gasita neregulamentara, acesta risca o penalizare de 20 secunde, ceea ce l-ar trimite pe locul 5.
Raikonnen a terminat pe locul 4, plecat de pe locul 10, in urma lui s-au mai clasat: Kobayashi,Perez,Schumi,Webber, Hulkenberg si Rosberg.
Hamilton a avut o pana de pneuri in primele tururi, a fost nevoit sa schimbe la boxe, iar in final a abandonat.
Schumi a plecat foarte bine la start de pe locul 3, apoi a fost intrecut de Button si Raikonnen, a schimbat nu tocmai in cele mai potrivite momente si a terminat cursa pe 7. Se pare ca noile pneuri inca sunt o problema pentru el.
Massa a terminat pe 12, nu s-a vazut prea mult in timpul cursei, oricum o cursa interesanta, cu cateva schimbari si depasiri.
Alonso ramane pe primul loc in campionatul pilotilor, Raikonnen urca pe locul 4.
Urmatoarea cursa va fi week-end-ul viitor  in Ungaria.


Life in Pictures:Crème brûlée(41)


Mai multe gasiti pe blogul lui Costin. O duminica placuta:)

P.S.: Desertul din fotografie il gasiti la Caru cu Bere!

Tuesday, July 17, 2012

Ice Age 4-Continental Drift(2012)Dacă în urmă cu câteva săptămâni scriam despre Madagascar 3, acum a venit vremea pentru recenzia celei mai noi animaţii Ice Age 4-Continental Drift.
Este locul 1 în Box Office-ul din România în ultima săptămână,cu un total de aproximativ 35.000 de spectatori în week-end-ul ce tocmai s-a încheiat.
Am urmărit cele 3 părţi anterioare, iar această nouă aventură era tentantă, mai ales pentru că seria Ice Age se afla printre preferatele mele.
Toată povestea începe cu obsesia lui Scrat după ghinda mult dorită, iar acest lucru declanşează o nouă schimbare şi mişcare a plăcilor tectonice. 
Astfel Manny impreuna cu Sid si Diego sunt despartiti de prietenii lor , de Ellie şi Peach. Cei trei împreună cu noul presonaj, bunica lui Sid, se văd nevoiţi să înfrunte diverse primejdii , să lupte cu un echipaj trăsnit de piraţi şi să încerce să revină acasă.
Totul se termină cu bine, piraţii sunt învinşi, Diego întâlneşte o nouă prietenă, iar lucrurile revin la normal.
Animaţia seamănă mult cu Piratii din Caraibe, dar fără farmecul lui Johnny Depp, iar povestea mi s-a părut mai închegată şi dinamică în Madagascar 3 de această dată.
Desigur Ice Age 4 nu dezamăgeşte, efectele speciale sunt multe şi interesante, replicile foarte comice  şi bine scrise, însă personal Madagascar 3 m-a surprins mai mult.
Totuşi rămâne o alegere bună pentru zilele prea călduroase de vară, iar acest film a venit cu un câştig al concursului oferit de Cinema City-un bilet gratis....:)

Saturday, July 14, 2012

Temperley London-Resort 2013This is the newest Temperley London Resort 2013 collection, a very intresting and lovely one. All the dresses are very feminine and elegant, shades of white, red, violet and black.
Every detail seems to be in the right picture, little black bows makes dresses adorable, big black hats to add more mystery , black dresses are never out-fashioned, red dresses are attractive.
This collection brings the feminine and elegant touch to the city fashion. I would like to wear each of these in Paris, chic and boheme....
What do you think?


Sunday, July 08, 2012

F1 British GP- Silverstone 2012

Etapa cu numărul 9 din campionatul de F1 tocmai s-a încheiat cu un rezultat destul de surprinzător.
Dacă după calificările de ieri după-amiază, calificări care au fost întrerupte o oră din cauza ploii, se părea că Alonso va fi marele câştigător din această cursă, rezultatul final a fost diferit.
Alonso a plecat bine după start, urmat de Webber şi Schumi(rezultat frumos în calificări), a  stat pe primul loc până aproape de sfârşitul cursei când Webber s-a apropiat din ce în ce mai mult, iar în final l-a întrecut.
Schumi a plecat de pe locul 3, a terminat pe locul 7, cel mai probabil din cauza problemelor de pneuri,deoarece la un moment dat solicita în convorbirile cu echipa ca acestea să fie schimbate.
Podiumul a fost : Webber, Alonso şi Vettel, pe patru s-a clasat Massa un rezultat frumos, însă a pierdut la boxe avantajul pe care îl avea în faţa lui Vettel.
Raikonnen a terminat pe 5, urmat de colegul său Grosjean, Hamilton a terminat pe 8 în spatele lui Schumi, a stat liniştit, nu prea s-a văzut la TV, atipic pentru el....
Senna a terminat pe 9, iar Button datorită greşelii lui Di Resta din ultimul tur a plecat acasă cu 1 punct şi o clasare pe 10, după ce plecase în cursă de pe locul 17.
Cursa a fost destul de liniştită şi nu prea bogată în evenimente, singura surpriză a fost câştigătorul, mi-au plăcut calificările pe ploaie de sâmbătă, fanii foarte receptivi de la Silverstone şi circuitul rapid.
Următoarea cursă va fi în Germania pe 22 iulie!


Life in Pictures:Jang Keun Suk , Live the Dream(39)
Today I found this commercial and I think it is quie interesting. I also like the warm light, the story -very fresh and also the message:Live the dream. Inspiring, right?

You can find more here. Have a great day!:)

Tuesday, July 03, 2012

Madagascar 3(2012)

Ocupă locul 1 in Box Office în România în ultima săptămână, iar acest lucru nu este o simplă întâmplare!
Duminică după-amiază am văzut la Cinema City-Madagascar 3, un film animat, pentru că îmi plac astfel de filme , iar oferta filmelor pe care le urmăresc de obicei la cinema nu era deloc tentantă.
Nici cele două părţi anterioare nu-mi erau străine, chiar dacă nu le urmărisem în cinema, însă această nouă poveste s-a dovedit a fi mai interesantă şi bine realizată decât cele anterioare.
Leul Alex, zebra Marty, hipopotamul Gloria şi girafa Melman, aflaţi în Africa decid să plece în căutarea pinguinilor şi a maimuţelor, care plecaseră într-o mică vacanţă la Monaco.
Ajunşi la Monaco, cele 4 personaje comice reuşesc să intre în tot felul de încurcături, se asociază unui circ pentru a scăpa de vânătorul de animale. Povestea începe să fie mai palpitantă, ajung împreună cu circul la Roma şi Londra, pregătesc un spectacol nou pentru a semna un contract cu un alt circ din America.
Spectacolul este bine primit de public, cele 4 personaje ajung acasă în New York, se reîntorc la grădina zoo, însă aici îşi dau seama că în tot timpul cât au lipsit au fost de fapt liberi şi decid să evadeze iar.
În final cele 4 personaje împreună cu noii prieteni din lumea circului vor pleca împreună să colinde lumea şi să descopere noi aventuri.
După cum spuneam la început, cea de-a doua parte nu m-a impresionat, însă aceasta are toate ingredientele unui film tocmai bun pentru o după- amiază de vară pe care îl puteţi vedea alături de părinţi, prieteni sau copii.
Şi cum în mai puţin de 2 săptămâni se anunţă o nouă premieră de acest fel-Ice Age 4, vara se arată mai veselă şi colorată! Enjoy!:)