Monday, April 30, 2012

Aprilie,altfel...

Aprilie Books:
Carte lui Saladin-Tariq Ali
Cele patruzeci de legi ale iubirii-Elif Shafak
Jurnalul Perlei Orientului-M.Lindley
Aprilie Film:
The Wrath of the Titans
Intouchables
Aprilie Music:
Placebo-Bright Lights
David Guetta-Titanium
Aprilie Events:
Kings on Ice 2012
Confesiuni despre artă şi viaţă
Aprilie Words:

"La fiecare stranut al primaverii apare o noua floare"(V.Hugo)

Intouchables(2011)

Am văzut ieri la Cinema City  Intouchables, un film francez foarte interesant care are toate ingredientele unui film care nu trebuie ratat!
Deşi iniţial oscilam între a vedea Solmon Fishing in Yemen sau The Raven(cu John Cusack, care îmi place mult), după o privire mai atentă pe lista filmelor ce rulau la cinema , am decis că Intouchables era probabil filmul pe care îl căutam şi pe care aveam nevoie să-l văd.
Îmi place mult cinematografia franceză, este cu adevărat deosebit ceea ce realizează să transmită prin nişte poveşti de viaţă aparent simple şi banale, dar viziunea lor şi mai ales umorul , m-au determinat să apreciez filmele franceze, pe care le urmăresc de fiecare dată când apar la cinema.
Intouchables este inspirat dintr-o poveste adevărată, povestea lui Philippe(Francois Cluzet), un aristocrat bogat din Paris, care în urma unui accident cu parapanta devine complet imoziliat de la gât în jos.
În aceste condiţii este în căutarea unui asistent personal care să-l ajute în activităţile zilnice şi îl întâlneşte pe Driss(Omar Sy), un tânăr negru din suburbiile Parisului, tocmai ieşit din închisoare. Deşi aparent nu pare potrivit pentru o sarcină atât de solicitantă, umorul lui Driss, pofta de viaţă şi atitudinea sa degajată îl determină pe Philippe să-l angajeze pentru o perioadă de probă de o lună.
Driss învaţă repede care-i sunt noile atribuţiuni, se împrieteneşte cu Philippe pe care ajunge să-l însoţească în muzee, săli de operă, restaurante. Tot el este cel care îi dă curaj să ia legătura cu tânăra căreia îi scria scrisori de mai bine de 6 luni.
La un moment dat, Driss este nevoit să renunţe la slujba sa pentru Philippe şi să se reîntoarcă acasă pentru a avea grijă de fraţii săi adoptivi mai mici.
Însă în final, Driss revine în casa lui Philippe, îi aranjează o nouă întâlnire cu Eleonor la malul mării, iar viaţa îşi continuă cursul normal.
Povestea poate părea destul de simplă, nu apar vedete, nu sunt schimbări dramatice şi tocmai această simplitate face din acest film unul deosebit, printre cele mai bune pe care le-am văzut în acest an.
După ce am văzut acest film, întrebarea care a răsărit a fost: Cum au reusit să realizeze un film atât de bun?
Probabil că reţeta sunt lucrurile simple, optimiste, personaje bine alese,umorul de calitate, replicile inteligente şi actori foarte talentaţi. Am rămas uimită de cât de bine a fost interpreat personajul Philippe, actorul folosindu-se numai de mimică şi o mare expesivitate.
Filmul se pare că este pe locul 3 în filmele cele mai vizionate din toate timpurile în Franţa,a primit 10 nominalizări la premiile Cesare,dar şi premiul pentru cel mai bun film la Festivalul International de film de la Tokyo şi toate aceste premii sunt pe deplin meritate!
Vă recomand acest film minunat, a cărui vizionare vă va distra şi binedispune, la care veţi râde copios!

Saturday, April 28, 2012

Simfonia Lalelelor -Pitesti 2012

Acestea sunt cateva fotografii din cadrul expozitiei Simfonia Laleleor -Pitesti 2012, daca nu ati fost inca, mai puteti trece sa vedeti expozitia pana maine inclusiv.
P.S.: Este interzisa copierea sau multiplicarea fotografiilor fara acordul autorului acestui blog!

Wednesday, April 25, 2012

Miercurea fara cuvinte: Tucia -La librarie Mon Cher(57)Mai multe gasiti pe blogul lui Carmen.Happy WW!:)
P.S.: Duminica trecuta La Librarie Mon Cher(Pitesti), un loc cochet cu arome de ceai, a organizat o zi dedicata Turciei. Au fost servite baclava, ceai turcesc, halva si cafea.

Monday, April 23, 2012

F1 Bahrain GP 2012

Ieri s-a desfăşurat a patra etapă din sezonul 2012 de F1, o cursă mult diferită de cea pe care am văzut-o cu o saptămână în urmă în China.
Vettel a plecat din pole-position şi spera la o revenire la rezultatele cu care era obişnuit în 2011, lucru care s-a întâmplat, reuşind să termine pe locul 1.
La start a fost urmat de Hamilton, care promitea un rezultat bun, însă a terminat cursa pe locul 8, iar colegul său Button, plecat de pe locul 4 termina pe locul 18, după ce cu câteva tururi înainte de final era chemat la boxe pentru a schimba pneurile. Un week-end cu decizii ciudate pentru cei de la McLaren.
Webber pleca la start de pe locul 3, a terminat pe 4, rezultate mai slabe în calificări au avut şi : Alonso, Massa, Raikonen şi Schumi.
Cursa a fost frumoasă prin depăşirile pe care Raikonen le-a reuşit, fără a se folosi de DRS cel mai adesea, plecat de pe locul 11 a terminat pe locul 2, un podium bine meritat. Oare ce rezultat ar fi reuşit Kimi dacă pleca măcar de pe locul 5?
Pe locul 3 s-a clasat Grojean, un rezultat frumos, care a adus 3 motoare Renault pe podium. Schumi a reuşit să plece din Bahrain cu 1 punct, după ce plecase la start de pe locul 22. Admir mereu determinarea cu care Schumi tratează orice cursă, chiar şi pe acele în care pleacă cu cele mai mici şanse de a puncta.
Rosberg în schimb a terminat pe 5, rezultatul din calificări a fost bun, însă în pluton Rosberg nu reuşeşte să se impună la fel cum ar face-o Kimi sau Schumi.
După această cursă, clasamentul piloţilor arată astfel: Vettel-53 p, Hamilton-49 p, Webber-48p,Button-43p, Alonso-43p,Rosberg-35p.
În campionatul constructorilor rezulatele sunt:Red Bull-101 p, McLaren-92p,Lotus-57p,Ferrari-45p,Mercedes-37p.
Următoarea cursă se va desfăşura pe 13 mai în Spania(Barcelona)!Tuesday, April 17, 2012

Oscar de la Renta RTW Spring 2012

Oscar de la Renta is one of the designers that I admire and this spring RTW collection is lovely.

I like the fact that it is full of colours:red, yellow, blue,green,pink. Every piece seems very full of life and joy, love the flower print and also the shapes, feminine and elegant. This collection speaks of sping , stylish women and joy for life.

What do you think?Sunday, April 15, 2012

F1 China GP 2012

Cu aproape o oră în urmă s-a terminat cursa de F1 din China, o cursă cu multe peripeţii, mult spectacol şi un nou câştigător.

Calificările de ieri dimineaţă au fost spectaculoase, Rosberg reuşea să plece din pole-position în cursa de azi, urmat de Hamilton care a fost retrogradat cu 5 locuri din cauza schimbării cutiei de viteză, iar pe locul 3(locul 2 la start) Schumi, care reuşea calificări foarte bune şi îmi dădea speranţe la un podium azi.

După numai 15 tururi în care se afla pe locul 2 şi părea aproape de un podium mult dorit, Schumi a fost nevoit să abandoneze iar din cauza unei erori a mecanicilor la boxe,care nu au strâns bine un pneu şi l-au silit pe Schumi să abandoneze o cursă care cred că i-ar fi adus un podim.Bad luck!

Marea surpriză din calificări a fost faptul că Vettel nu reuşea să se claseze în primii 10, s-a chinuit şi în cursă destul de mult,terminând în final pe locul 5.

Rosberg(frumuselul din F1) a reuşit după 6 ani de la debutul în F1 şi după 111 premii la care a participat să câştige o cursă şi să plece din pole-position, un week-end minunat pentru el şi pentru Mercedes( ar fi fost un week-end perfect dacă şi Schumi urca pe podium....).

Button a reuşit o cursă bună,a fost constant şi a terminat pe locul 2, urmat de Hamilton. În primii 10 au mai terminat: Webber, Vettel,Grosjean, Senna,Maldonado, Alonso,Kobayashi.

Raikonnen parea sa faca o cursa buna,s-a aflat mult timp pe locul 2, însă a reuşit performanţa de a pierde 10 locuri pe grilă în numai un tur şi a terminat pe locul 12.

Situaţia în clasamentul piloţilor este:Hamilton-45 p, Button-43 p, Alonso-37 p, Webber-36p, Vettel-28 p, Rosberg-25 p.

Urmatoarea cursa se va desfasura duminica viitoare in Abu Dhabi!

P.S.:Paste fericit, tuturor!:)


Thursday, April 12, 2012

Cele patruzeci de legi ale iubirii & Jurnalul Perlei Orientului

1.Cele patruzeci de legi ale iubirii(Elif Shafak)Cele patruzeci de legi ale iubirii este un roman foarte captivant şi interesant care are ca element central iubirea, ilustrată prin intermediul mai multor poveşti paralele.


Romanul începe cu povestea Ellei, o mamă casnică şi o soţie nu foarte fericită din Boston, care se angajează la o agenţie literară şi primeşte sarcina de a recenza un roman recent al unui autor necunoscut.


Romanul-Dulce blasfemie- prezintă povestea dintre sufitul Shams din Tabriz şi poetul persan Rumi, însă treptat Ella îl va descoperi pe autorul acestuia,Aziz alături de care va trăi o frumoasă dar scurtă poveste de dragoste.


Cele două planuri se succed cu fiecare nou capitol, pe de o parte ni se prezintă viaţa Ellei cu grijile, suferinţele , curiozităţile şi bucuriile sale, pe de altă parte parcurgem alături de Shams, un sufit cu spirit liber drumul său în întâlnirea lui Rumi.


Shams este convins că scopul său este de a-l transforma pe Rumi într-un poet, pleacă în căutarea acestuia, locuieşte în casa sa, stârneşte invidia familiei lui Rumi şi a întregii comunităţi, iar în final este chiar ucis pentru ideile şi stilul de viaţă diferit.


Ella îl va întâlni pe Aziz, decide să renunţe pentru un timp la familia sa , îl însoţeşte pe Aziz, află că este bolnav de leucemie şi îi alină ultimele clipe, reuşind în final să accepte faptul că poate avea o nouă existenţă, diferită de cea cu care era obişnuită şi care nu-i aducea nici o satisfacţie.


Mi-au plăcut mult poveştile din acest roman, uşurinţa cu care autorul îmbină un plan cu altul, aerul oriental al poveştilor, pline de culoare, arome şi tradiţii.


Chiar dacă finalul nu este cel mai fericit, sentimentul de libertate cu care rămâi după lectura acestei cărţi persistă. Foarte interesante şi inspirate sunt şi cele 40 de legi referitoare la iubire şi enunţate de Shams de-a lungul poveştii!


"Ce are însemnătate e să găseşti sufletul care îl va întregi pe al tău.Găseşte-l pe cel ce va fi oglinda ta!"
2.Jurnalul Perlei Orientului(Maureen Lindley)Jurnalul Perlei Orientului(născută în 1906) este un alt roman foarte frumos şi interesant, care prezintă viaţa zbuciumată a prinţesei manciuriene, a paisprezecea fiică a prinţului Su şi a celei de-a patra concubine a lui.


Perla Orientului o copilă pusă mereu pe şotii este prinsă la vârsta de 8 ani când îl spiona pe tatăl său în spatele unui paravan în timp ce acesta seducea o servitoare de 14 ani. Aflând acest lucru, tatăl său o alungă în Japonia, urmând să trăiască în casa lui Kawashima Naniwa, căruia i-o promisese cu ceva timp în urmă.


Lumea pe care o cunoaşte în Japonia este total diferită de stilul de viaţă cu care era obişnuită în China, soţia lui Kawashima nu-i va deveni prietenă, ci va încerca să o înlăture din casa sa, singura aliată în această perioadă este servitoare chineză care o însoţise, Părere de Rău.


În Japonia Perla Orientului este botezată Yoshiko, înfiată de Kawashima, începe să colinde străduţele din Tokyo, se tunde scurt şi se îmbracă într-un stil masculin, încercând să sfideze tot ceea ce era tradiţional.


La 15 ani este sedusă de tatăl lui Kawashima,Teshima şi apoi de Kawashima în repetate rânduri, la un moment dat îşi va pierde capacitatea de a naşte copii în urma unei operaţii riscante efectuate de un medic nepregătit.


Kawashima este cel care îi va cunoştiinţă cu diverşi tineri ofiţeri, pe care Yoshiko îi va accepta în patul său la propunerea tatălul vitreg şi astfel începe un lung şir de aventuri mai mult nefericite, o evadare din realitatea care nu-i aducea nici o fericire tinerei chinezoaice.


Acum îl cunoaşte pe Yamaga, un tânăr şi influent ofiţer, de care se îndrăgosteşte, dar care îi va mărturisi că nu o poate accepta ca şi soţie din cauza originii sale chineze şi a îndrăznelii de care dădea dovadă.


Este promisă în căsătorie de Kawashima la numai 19 ani unui prinţ mongol, alături de care vă trăi puţin timp, reuşind să fugă din Mongolia şi să se reîntoarcă în Japonia după numai 1 an.


Revenită în Japonia cu care se obişnuise şi care credea că o acceptase, Yoshiko cunoaşte oameni influenţi din armată sau serviciile secrete, continuă să aibă multe aventuri amoroase, multe dintre ele în schimbul banilor.


Acum îl cunoaşte pe Tanaka , un agent secret, este recrutată ca spion pentru Japonia şi se infiltrează în cercurile ultimului împărat al Chinei, Pu Yi, devenind o apropiată a soţiei acestuia.


Îi va determina pe aceştia să fugă din China în Mongolia, ea va rămâne în China unde va continua să ducă acelaşi stil de viaţă bogat în petreceri, întâlniri amoroase lipsite de substanţă, opiu, obiecte de lux occidentale.


Va cunoaşte un redactor american, Jack, alături de care va trăi clipe frumoase, dar la fel de zbuciumate, însă nu ezită să-l părăsească în momentul în care este iarăşi trimisă în Mongolia să se alăture cercului lui Pu Yi.


Reîntoarsă în China, o dată cu încheierea celui de-al doilea război mondial, va fi capturată de comunişti, trimisă în închisoare pentru 3 ani ca fiind spion japonez, iar în 1948 este executată prin decapitare la data de 25 martie.


Povestea este tristă, foarte veridică, personalitatea Perlei Orientului este fascinantă, fiind când luminoasă, când întunecată, plină de vicii, regrete şi suferinţă.


Este povestea unei fete care părăsită fiind de familia sa şi de propria ţară, ajunge într-un mediu ostil şi nefamiliar şi trebuie să supravieţuiască, devine rebelă, se împotriveşte tradiţiilor, încearcă să fie fericită trecând de la un bărbat la altul , însă nimic nu pare să-i acopere golul din copilărie.


M-a încântat mult această lectură, care deşi este tristă, prezintă o personalitate puternică,care poate a trebuit să se nască şi să trăiască într-o societate ca n-o înţelegea, care şi-a dorit independenţă, libertate, ocrotire şi puţină dragoste.


Wednesday, April 11, 2012

Teatru: Confesiuni despre viaţă şi artă

Am văzut aseară piesa de teatru- Confesiuni despre viaţă şi artă, un monolog frumos în care actorul Radu Beligan povesteşte cu mult umor publicului despre personalităţile care l-au influenţat de-a lungul timpului şi despre meseria de actor.

Piesa de teatru a durat aproape 2 ore, timp în care am fost fascinată de personalitatea, umorul, determinarea şi pozitivitatea unui mare actor al teatrului românesc.

Povestirile oferite de dl Beligan au fost însoţite de imagini pe videoproiector ale actorilor care i-au influenţat cariera: Lucia Sturdza Bulandra,Victor Ion Popa,Al Giugaru,Ion Iancovescu,George Vrac, pe mulţi dintre ei i-am cunoscut prin povestirile care ne-au fost spuse, un omagiu adus acestora.

De asemenea ne sunt amintiţi Salvador Dali şi Eugen Ionesco, pentru care actorul are o mare consideraţie şi admiraţie.

Spectacolul a fost superb, e încântător să asculţi o personalitate care a trăit atât de intens, care are o pasiune atât de mare pentru lumea teatrului.

Am admirat o impecabilă frazare a textului, poveşti comice cu aer boem sau interbelic, o lume care încă trăieşte prin vocea actorului.

De asemenea în final actorul a mulţumit publicului pentru susţinerea de-a lungul timpului şi a părăsit scena emoţionat în aplauze unui public în picioare. Admirabil spectacol, admirabilă personalitate!Miercurea fara cuvinte:Kings on Ice 2012(55)

Mai multe gasiti pe blogul lui Carmen.Happy WW!:)Sunday, April 08, 2012

Kings on Ice Bucharest 2012

Show-ul Kings on Ice 2012,de ieri de la patinoarul Mihail Flamaropol din Bucuresti a avut toate elementele unui eveniment de divertisment spectaculos.

Mi-am dorit sa vad un astfel de show de multa vreme, ii invidiam putin pe spectatorii de la campionatele europene sau mondiale, mai ales in ziua galei demonstrative, iar in ianuarie cand am aflat de acest show nu am mai stat pe ganduri in a-mi procura biletele.

Am vazut de-a lungul anilor programele multor din patinatorii care au patinat aseara, insa spectacolul, muzica, luminile si atmosfera mi-au intrecut cu mult asteptarile.

Desigur plecam de acasa cu dorinta de a-mi vedea de aproape preferatii:Evgheni Plushenko, Brian Joubert si Stephane Lambiel, insa toti patinatorii s-au prezentat impecabil!

Spectacolul a durat 2 ore, cu o pauza de 15 minute dupa prima ora, multe momente frumoase, din ce in ce mai spectaculoase, bis-uri si aplauze la sfarsit.

Pe scena au urcat: Edvin Marton si Evgheni Plushenko,Brian Joubert, Stephane Lambiel,Surya Bonaly,Fumie Suguri, Laura Lepisto,Ekaterina Bobrova-Dmitri Soloviev,Stephania Berton-Ondrej Hotarek,Ekaterina-Alexander Csena,Fiona Zaldua-Dmitri Sukhanov.

Pentru ca am stat aproape de locul de incalzire al patinatorilor, am reusit sa-i observ mai aproape, Stephane Lambiel foarte amabil la poze si zambaret, Joubert - concentrat, Plushenko-meticulos, observandu-si de aproape colegii.

Muzica si programele au fost variate: de la muzica frantuzeasca si scotiana(Joubert), la pop, rock, tango(Plushenko-Tango Roxane,acelasi de la europene).

Am vazut multe sarituri, minunatele piruete ale lui Lambiel, a carui prezenta imi lipsea de la campionatele europene si mondiale, un patinator a carui atitudine mi-a placut mult!

Nu au lipsit nici sariturile triple ale lui Plushenko,pasii deosebiti ai lui Joubert, care a venit cu un program sensibil la inceput si unul dinamic in final, ridicari spectaculoase la perechi.

Aici puteti gasi o parte din programul prezentat de Joubert, care a primit multe aplauze!

Sper ca si in anii urmatori sa se organizeze astfel de evenimente, care anul acesta au reusit sa ne binedispuna, sa ne arate ca patinajul este un sport minunat si spectaculos si sa adune multe aplauze si o sala in picioare la final!:)
Sunday, April 01, 2012

Wrath of the Titans(2012)
Azi am văzut la Cinema City Wrath of the Titan, continuarea filmului Clash of the Titans din 2010, o poveste fantastică al cărui personaj principal este Perseu(Sam Worthington).


Am ştiut că va fi o continuare încă din momentul în care s-a terminat prima parte, deşi poate părea un alt film cu zei din Olimp şi Hercule, această serie nu dezamăgeşte, este diferită şi interesantă.


Am fost din copilărie fascinată de poveştile zeilor din Olimp, iar un nou film pe această temă părea destul de tentant.


In prima parte Perseu reuşeşte să învingî Kraken-ul şi să-i salveze pe muritori, alegând să trăiască alături de ei şi nu alături de familia sa din Olimp.


De acestă dată Perseu trăieşte liniştit în satul de pescari alături de fiul său Helius, iubita sa Io a murit, însă dorinţa sa de a avea o viaţă liniştită nu se îndeplineşte nici de această dată.


Hades şi Ares doresc să-l elibereze pe Cronos pentru a obţine nemurirea şi pentru aceasta îl prind pe Zeus, pentru a se folosi de puterea sa.


Perseu va pleca să-l salveze pe Zeus, ajutat de vărul său şi Andromeda, vor înfrunta diverse provocări, dar în final lucrurile se liniştesc, zeii îşi pierd din puteri şi probabil în următorii 2 ani vom vedea o altă continuare.


Mi-au plăcut efectele speciale, filmul este alert şi deloc plictisitor, tocmai bun pentru o după-amiază de week-end!


P.S.:Voi ce filme aţi mai văzut, ce-mi recomandaţi?


Life in Pictures:Dream house(32)Mai multe gasiti pe blogul lui Costin.Duminica placuta:)