Wednesday, November 30, 2011

Noiembrie altfel....Noiembrie Books:

Arta de a fauri oameni-V.Satin

Gradinarul spaniol-J.Cronin

Cu dragostea la control-K.Fforde

Noiembrie Film &Teatru:

Chansons d'amour

The Three Musketeers

Egoistul

Noiembrie Music:

T.Ferro-La differenza tra me e te

Raphael-Bar de l'hotel

Likke Li-I follow rivers

Noiembrie Words:

"Uneori trebuie sa pui persoana pe primul loc, nu faptele sale.-O.Paler"

Miercurea fara cuvinte:Smells like Christmas(36)


Mai multe gasiti pe blogul lui Carmen.Happy WW!:)Tuesday, November 29, 2011

Les Chansons d'amourDe multă vreme n-am mai văzut un film de care să fiu atât de încântată, aşa cum am fost după Chansons d'amour(2007).


Povestea e simplă,modernă în stilul franţuzesc: un el şi o ea încearcă să rezite împreună cât mai mult timp, între timp mai întâlnesc o a treia persoană. Ea moare, el rămâne singur şi deprimat, îşi reîntâlneşte un prieten mai vechi şi descoperă o nouă orientare sexuală.


După cum spuneam povestea nu e chiar atât de importantă, primează personajele, sentimentele lor, care sunt exprimate în versuri frumoase şi cadrele din minunatul Paris.


În rolul principal îl regăsim pe Louis Garrel, un actor carismatic de 28 de ani, foarte talentat,care se poate lăuda deja cu apariţii în 18 filme.


Mi-a plăcut acest film pentru că este diferit, pentru că îmbină foarte bine imaginea cu muzica, pentru că personajele îşi exprimă trăirile prin muzică(iar muzica franţuzească îmi place mult) şi pentru că totul pare foarte fresh şi foarte modern.


Desigur şi problemele sunt moderne, dragostea nu e simplă, iar filmul nu se adresează conservatorilor.


Dacă v-a stârnit interesul, eu vi-l recomand!


Monday, November 28, 2011

F1 Brazilian GP 2011

Ieri seară s-a desfăşurat ultima cursă din sezonul 2011 de F1, o cursă în Brazilia care promitea spectacol.

Ei bine, cursa nu a fost teribil de spectaculoasă, iar la sfârşitul ei ne-a adus ultima informaţie de care mai aveam nevoie:Button-vicecampion în clasamentul piloţilor, unul din cei mai constanţi piloţi din acest sezon.

Cursa a fost câştigată de Webber, dar nu a părut prea veridică această victorie, mai ales că din turul 17 lui Vettel i se sugerau de la boxe probleme la cutia de viteză, după alte 30 de tururi lucrurile stăteau încă bine, iar Vettel începea să facă tururi rapide.

Atunci i s-a reamintit de la boxe de cutia de viteză cu probleme, însă a terminat cursa pe locul 2, deci voi ce credeţi?

Button a terminat cursa din Brazilia pe locul 3, şi-a asigurat locul 2 la piloţi, iar mie chiar mi-a plăcut evoluţia lui în acest sezon, când a devenit primul pilot al echipei McLaren.

Hamilton a făcut puţin spectacol şi a abandonat pe la jumătatea cursei din cauza unor reale probleme la cutia de viteze. Se pare că problemele sale erau mai grave decât cele ale lui Vettel!

Schumi pleca în cursă de pe locul 10, dar imediat după start este lovit de tânărul Senna, trebuie să treacă pe la boxe pentru maşina avariată şi pana la pneu şi ajunge la sfârşitul clasamentului.

Restul a fost o cursă de recuperare şi a încheiat pe locul 15 şi locul 8 în clasamentul piloţilor.

În primii 10 au mai terminat:Alonso(4), Massa(5),Sutil(6),Rosberg(7),DiResta(8),Kobayashi(9),Petrov(10).

Dar voi reveni cu un review al sezonului 2011, în care vă voi spune mai multe despre piloţii şi cursele care mi-au plăcut anul acesta.

Friday, November 25, 2011

Red Carpet Look:Kate Hudson

1. A Michael Kors dress, interesting print,love the shoes and the earrings.I love this look.

2. I love this look, seems very feminine even if it doesn't have much details, also like the silver shoes. Daring look.


3.A lovely silver, shiny dress, also love the hair.Beautiful & elegant.4.Prabal Gurung black dress, interesting shape, very stylish.I like it a lot.


5. A lovely green leopard print for a Dolce and Gabanna dress for Kate's pregnancy.She's so shiny,love it!


6.An amazing Atelier Versace white dress,lovely shape, great shoes.Kate did it!:)


7.A lovely white Marchesa dress for the Nine premiere, I love the dress and the earrings.Well done!


8.Stella McCartney pink dress, a great look for the red carpet.Kate knows the secret so that all the eyes stays on her!


Kate Hudson is a very talented and funny actress, that you can't miss because you have already seen her in a lot of commedies.

She is also an elegant, stylish and diferent presence on the red carpet, and has been named "best dressed" at the main film events.

I like her image, i like her dress style and of course most of her roles. What do you think?
Monday, November 21, 2011

Armani Pre-Fall Haute-Couture 2011

When I first saw this collection I absoltely loved it and it's not difficult to say why.First of all I loved the theme:asian inspiration, the colours, the shapes, the prints and everything was so modern and unique.Then it seemed so different from the other pre-fall collections, it is an haute-couture collection: full of life and creativity. I would definitely wear one of these dresses.P.S.: What about you? Do you like it?


Tuesday, November 15, 2011

Teatru & Film:Despre Egoistul si Cei 3 muschetari

1.Teatru-EgoistulAzi o să fie o postare mixtă(teatru & film), deoarece în week-end am văzut Cei trei muschetari, iar ieri piesa de teatru Egoistul.


Acum ceva vreme mi-am dorit să văd Egoistul la TNB, însă de fiecare dată biletele erau insuficiente, aşa că de această dată spectacolul s-a ţinut în Piteşti şi am reuşti să-mi achiziţionez un bilet, chiar dacă s-au vândut toate într-un timp scurt.


Spectacolul a fost foarte bun, nici nu mă aşteptam la altceva, o comedie franceză, cu umorul specific, cu personaje dificile ca şi personalitate şi situaţii comune.


În rolul principal-Radu Beligan:un actor pe care mi-am dorit să-l văd în această piesă, pe care îl admir şi care la 92 de ani a avut o prestaţie impresionantă seara trecută.


Din distribuţie au mai făcut parte:Carmen Stănescu,Simona Bondoc,Mihai Fotino,Marin Moraru,Tomi Cristin, Sanda Toma,Mihai Nicolescu,Lamia Beligan, Medeea Marinescu,Ileana Olteanu, Cesonia Postelnicu şi Silviu Biriş.


În această piesă autobiografică găsim o viziune lucidă, poate puţin cinică despre viaţă, moarte, familie, fericire şi desigur egoism.


Personajul principal, un scriitor de piese de teatru, are 3 copii, o fostă nevastă puţin isterică, o iubită foarte tânără şi un prieten scriitor pe care îl finanţează în permanenţă.


Desigur că cu toate că încearcă să-i împace pe toţi şi se preocupă de bunăstarea lor, personajul principal este considerat de toţi un egoist, care trăieşte doar pentru el.


Dacă încă nu aţi văzut această piesă eu o recomand pentru poveste, pentru comedia care destinde şi desigur pentru talentul şi personalitatea d-lui Beligan.


De asemenea în curând mi-aş dori să văd un spectacol de teatru care să-i conţină în distribuţie pe :Marcel Iureş şi Marius Manole.


P.S.:Voi ce-aţi văzut de curând sau aţi dori să vedeţi?
2.The Three Musketeers(2011)


Într-un fel sau altul eram aproape să ratez acest film în cinema, însă se pare că de vreme ce Anonymus pe care doream să-l văd nu era la ora potrivită, mi-am zis să încerc acest film.


Şi nu am regretat deloc, din contră, filmul este foarte bun din toate punctele de vedere şi pentru că la final ni s-a promis continuarea eu o aştept cu entuziasm.


Mă gândeam iniţial că încă un film despre muschetari nu putea aduce nimic nou, dar acest film vine cu o imagine foarte bună, cu efecte reuşite, ţinute spectaculoase, un decor deosebit şi un aer fresh.


În rolurile principale îi regăsim pe:Logan Lerman(D'Artagnan),Mattew Macfadyen(Athos),Luke Evans(Aramis), Ray Stevenson(Porthos),Orlando Bloom şi Milla Jovovich(Milady).


Coloana sonoră, modul în care a fost filmat mi-au reamintit de Sherlock Holmes, care mi-a plăcut mult şi a cărei continuare va apărea în cinema la sfârşitul lui decembrie.Şi ar mai fi un amănunt pentru care să nu rataţi acest film-cadrele din Paris!
Sunday, November 13, 2011

F1 Abu Dhabi 2011Această cursă a fost programată iniţial la începutul sezonului,însă conjunctura politică nu asigura securitatea necesară aşa că pentru multă vreme a fost amânată, iar în această după-amiază cursa a avut loc pe un circuit foarte spectaculos.

Vettel pleca din pole-position(iar!) şi părea să se îndrepte spre o nouă victorie, însă în turul 2 maşina sa nu a mai funcţionat şi a trebuit să abandoneze.

Spectacolul a fost relansat, Hamilton prelua prima poziţie, pe care şi-a păstrat-o până la sfârşitul cursei şi a câştigat pentru prima dată o cursă pe acest circuit.

Alonso a terminat pe locul 2, o cursă frumoasă, iar Button a încheiat pe locul 3 şi se află şi mai aproape de locul 2 în campionatul piloţilor.

Schumi pleca de pe locul 8, mă aşteptam să urce cam până pe locul 5 după start, însă a terminat cursa pe locul 7, cu toate că mi-ar fi plăcut să fie mai vizibil în transmisiune.

În primii 10 au mai terminat:Webber(4), Massa(5),Rosberg(6),Sutil(8),Di Resta(9) şi Kobayashi(10).

Următoarea cursă şi ultima din acest sezon se va desfăşura în Brazilia pe 27 noiembrie.

Life in Pictures:Lessons for a better life(14)Daca saptamana trecuta scriam despre bunavointa si despre importanta pe care eu consider ca o are pentru a stabili relaţii armonioase, de această dată revin cu cateva idei care mi s-au parut utile pentru a schimba putin mediul in care traim.

In ultimele 2 saptamani, printr-o conjunctura profesionala, am avut ocazia sa cunosc o persoana deosebita,care provenea dintr-o alta cultura si prin intermediul careia am invatat cateva lectii destul de importante.

In primul rand bunavointa a contat foarte mult, in sensul ca bazandu-ma pe empatie si reciprocitate, schimbul de opinii a fost foarte interesant.

Mai apoi ar trebui sa spun ca de obicei nu reusesc sa ma inteleg atat de bine cu persoanele pe care le cunosc de putina vreme, insa de aceasta data lucrurile au stat diferit.

De-a lungul timpului am intalnit multe tipologii de persoane, pe unele le-am admirat si am incercat sa invat lucruri care mi-ar fi putut fi utile, iar cu altele pur şi simplu nu am putut comunica.

La persoana de care vorbeam am admirat:relaxarea, politeţea, bunele maniere, capacitatea de a vedea jumatatea plină a paharului în locul celei goale şi atitudinea de a trata în egală măsură pe toţi cei pe care îi întâlnea.

De asemenea am admirat inteligenţa, profesionalismul, capacitatea de adaptare şi bunăvoinţa de a realiza lucrurile astfel încât toată echipa să fie mulţumită şi toţi membrii să fie motivaţi pozitiv.

Consider că este foarte bine să cunoaştem oameni diferiţi, din culturi diferite, cu alte mentalităţi, însă până la urmă lucrurile importante, cele care fac lucrurile să meargă sunt universale indiferent de cultură.

De exemplu în ceea ce-i priveşte pe chinezi, eu admir mult motivaţia lor imensă de a reuşi în viaţă, căldură cu care îi întâmpină pe cei pe care îi întâlnesc şi politeţea lor.

În concluzie m-am bucurat mult să văd că lucrurile pot funcţiona foarte bine şi fără acuzaţii sau un control exagerat şi că mai există oameni, care trăiesc relaxat, sunt empatici, calzi şi optimişti.

Şi aşa normalitatea mea se redefineşte într-un mediu care pare a pune accentul numai pe competiţie, egoism şi lipsa de valori.

P.S.: Voi ce credeţi?

Sunday, November 06, 2011

Life in Pictures(13):Tiziano Ferro - La differenza tra me e te


Citeam zilele trecute în numărul din noiembrie al revistei Psichologies un articol foarte interesant,care avea drept subiect -bunăvoinţa.În anul 1960 în Japonia a apărut iniţiativa de a sărbători ziua bunăvoinţei, iar din 1997 la nivel mondial pe data de 13 noiembrie oamenii îşi îndreaptă atenţia către această noţiune, care deşi poate părea abstractă, poate să ajute mult."Bunăvoinţa este condiţia sine qua non a cooperării sociale,a traiului cotidian normal. Ea nu presupune să fii submisiv şi fraier, ci calm, raţional, generos şi înţelegător.Dacă vrei să fii fericit, să practici companiunea. Dacă vrei să fie şi alţii fericiţi, practică tot compasiunea(Dalai Lama).Prima dată un zâmbet, un gest, apoi un compliment,un ajutor pentru cineva care are nevoie de ajutor,apoi începutul unei conversaţii,descoperirea celuilalt şi descoperirea sinelui propriu.De asemenea S.Tisseron consideră că la baza bunăvoinţei se află empatia-care desigur cere reciprocitate."Ideea care m-a condus la acestă postare este că în societatea actuală, modernă, rapidă şi evoluată, bunăvoinţa este considerată un semn de slăbiciune,un lucru care trebuie evitat.Este aproape imposibil să concepi că poţi ajuta pe altcineva fără a aştepta ceva în schimb, lumea a uitat să zâmbească, doar copii mici îti mai întorc un zâmbet pe stradă şi asta e trist.E şi mai trist că uităm de politeţe, de o vorbă bună care poate motiva, de un compliment, dar preferăm în schimb acuzele.Consider că bunăvoinţa este necesară pentru a stabili relaţii sociale de calitate, nu este costisitoare, nu cere mult timp, este doar o noţiune de comportament, un mod de a vedea altfel jumătatea goală a paharului.Îmi plac oamenii calzi, luminoşi, politicoşi şi mai ales empatici, dar pe care din păcate îi întâlnesc din ce în ce mai rar.
Alegerea muzicală din acestă săptămână mi s-a părut firească, îmi place vocea lui Tiziano Ferro, îmi place această nouă piesă, dar mai mult îmi place acest video care pune accentul pe sentimentele umane şi pe mimică.
Thursday, November 03, 2011

Salvadore Ferragamo-Fall RTW 2011

This is Salvadore's Ferragamo fall collection for 2011, a collection that I like a lot because the outfits seem to be clasic, still very feminine.


The colours might also seem darker than at the other collections I have seen for this fall, but the glitter remains in the shades of grey, the details are lovely, the shoes and the bags don't seem to bother, but are present.


What do you think? Do you like it?