Wednesday, August 31, 2011

August,altfel

August Book:
Multumesc pentru amintiri-C.Ahern
In cautarea lui Nouf-Z.Ferraris
Bucurestii cafenelelor literare-F.Popescu
August Film:
Red Corner
The Incredible Hulk
She's out of my league
August Music:
Noisette-Never forget you,The naked and the famous-Young Blood
August Words:
"
Not just beautiful-the stars are like the trees in the forest,alive and breathing.And they're watching me."(H.Murakami-Kafka on the shore)


Miercurea fara cuvinte:Summer days(23)
Mai multe gasiti, aici.Happy WW!
Sursa photo


Monday, August 29, 2011

Jenny Packham Spring RTW 2011
Jenny Packham's spring RTW collection is lovely, stylish and absolutely feminine. As there are only 3 days left for this summer, this is going to be the last post regarding the spring-summer collections for 2011. But don't worry, there will to be posts for the pre-fall and fall collections.

What I liked about this collections were: the colours:silver, bronze, golden, black and white, flowing matterials, flower-inspired prints, glamour and glitter. This is exactly the image we need to remember about this summer, don't you think?
Sunday, August 28, 2011

F1 Belgian GP 2011


Cursa din această după-amiază de la Spa a fost o cursă eveniment pentru că se împlinesc 20 de ani de activitate pentru Michael Schumacher în F1. Pentru că este pilotul meu preferat, pentru că îl admir mult şi pentru că azi a reuşit o super cursă, eu îi urez la mai multe starturi în F1!(Well done, champ!)

Revenind la cursă, aceasta a fost câştigată de S.Vettel, care a fost urmat pe podium de colegul său Webber pe 2 şi Button pe 3.

Alonso a terminat pe 4 şi s-a chinuit o mare parte din cursă să-i ţină piept unui Button mult mai rapid decât el, oricum de data asta mi-aş fi dorit să fie pe podium(şi asta nu se întâmplă des).

Schumi a plecat ultimul în cursa de azi, deoarece în Q1 din calificările de ieri i s-a desprins o roată încă din primele 2 minute în care a ieşit la încălzire. Imediat după start reuşea să urce 11 poziţii, mai apoi s-a apropiat de primii 10 piloţi, a avut 3 opriri la boxe, iar în final l-a întrecut pe Rosberg, care l-a cam ţinut în spatele său mult timp pentru a mai reuşi apoi să se lupte pentru un loc 4 cu Alonso.

În primii 10 s-au mai clasat:Rosberg, Sutil, Massa,Petrov şi Maldonado, iar Hamilton a reuşit să avarieze maşina după cam 20 de tururi de la start, se pare că moderaţia nu tocmai punctul său forte.

Rămâne întrebarea:Unde s-ar fi aflat Schumi la sfârşitul cursei dacă pleca măcar din primii 10?(Button plecat de pe 13 a terminat pe 3....)????
Rezultate bune a avut în acest week-end şi Mihai Marinescu, care a obţinut primul podium din Formula 2 în Austria.Felicitări!

Următoarea cursă va fi pe 11 septembrie la Monza.

Life in Pictures(3):The Naked And Famous - Young Blood (Live At The Lab)Mai multe gasiti, pe blogul lui Costin! O zi frumoasa!:)

Friday, August 26, 2011

În căutarea lui Nouf

În căutarea lui Nouf(Zoe Ferraris) este un roman încântător, foarte bine realizat, pe care cu greu îl vei lăsa din mână şi pe care merită să-l citeşti.

Povestea începe în momentul în care fiica(Nouf) de 16 ani a unei familii înstărite din Arabia Saudită dispare de acasă, iar familia îl însărcinează pe Nayir, un om al deşertului să o găsească pe aceasta.

Iniţial am crezut că această căutare avea să se întindă pe mai multe pagini, însă acest lucru nu s-a întâmplat, iar cadavrul fetei este găsit foarte repede, urmând ca misterul morţii ei să fie dezlegat până în final.

Katya, una din puţinele femei cu studii superioare şi o slujbă într-un laborator al unui medic legist, este cea care îl va ajuta pe parcursul romanului pe Nayir să se apropie şi să descopere multe secrete care se ascundeau în familia Shrawi.

După descoperirea cadavrului, medicul legist consideră că Nouf s-ar fi înnecat într-o furtună în deşert, însă Katya reuşeşte să ia probe importante de la cadavru şi să realizeze pe cont propriu o investigaţie, care va rezolva şi misterul acestei dispariţii subite.

Nayir este cel care descoperă mai apoi că Nouf avea o relaţie cu fratele său mai mare, Othman(logodit cu Katya), că se căsătorea cu Qazi doar pentru a ieşi din această relaţie şi că plănuiese să plece şi să rămână în America pentru a începe o nouă viaţă.

Doar că una din surorile ei, nu ştia de planurile fetei, şi geloasă fiind pe relaţia ei cu Qazi, o ucide pe aceasta şi îi lasă trupul în deşert,unde a fost găsită iniţial.

Povestea este foarte antrenantă, suspecţii apar pe parcurs,personajele sunt bine conturate,lumea prezentată este fascinantă.

Nayir,considerat de toate personajele un om al deşertului,este un personaj puternic,inteligent,care respectă tradiţia, însă nu se lasă intimidat de noutate şi care îşi doreşte mult o familie.

Katya, care reuşeşte să se apropie treptat de Nayir, este o femeie cu convingeri ferme, cu o fire curioasă, care-şi doreşte să aibă libertatea de exprimare şi circulaţie.

Romanul are ca principală temă viaţa oamenilor din Arabia Saudită, pe care ni-i prezintă fie foarte tradiţionalişti, fie înclinaţi să îmbine tradiţia cu elemente din viaţa occidentalilor,aşa cum este personajul Katyei.

Romanul este incitant pentru că misterul crimei este descoperit treptat, iar personajele principale chiar m-au cucerit.
Friday, August 19, 2011

The Borgias(2011)Încă un serial frumos şi scurt distribuit de HBO, care s-a terminat de curând! The Borgias, este un serial istoric creat de Neil Jordan,care are la bază povestea familiei Borgia şi al cărui prim sezon are numai 9 episoade.

În rolurile principale regăsim pe :Jeremy Irons-Papă Alexandru al VI-lea,Francois Arnaud-Cesare Borgia,fiul cel mare al papei,Holliday Graigner-Lucrezia Borgia, fiica papei.

Povestea începe în momentul în care Rodrigo Borgia, de origine spaniolă, devine papă cu ajutorul fiilui său cel mare Cesare. Dacă la început ceilalţi cardinali aveau impresia că va fi facil să-l înlăture pe acesta de la conducerea bisericii catolice, pe parcurs îşi vor da seama că le este aproape imposibil.

Noul papă se va folosi de puterea şi influenţa sa pentru a obţine mai multă avere, pentru a-i elimina pe rând pe cei care i s-au opus şi desigur, pentru a-şi consolida poziţia atât de râvnită.

Nu va renunţa nici la o căsători pe unica sa fiică,Lucrezia cu ducele Sforza deoarece avea promisunea că armata acestuia îl va apăra în cazul unui atac. Însă, ducele uită de această promisiune, lucru care îl va determina pe papă să anuleze căsătoria celor doi.

Între timp, cardinalul Della Rovere, care dorea să-l detroneze pe noul papă, ajunge în Franţa, se întâlneşte cu regele Charles şi îi promite acestuia că-i va ceda regatul Napoli dacă decide să atace Roma şi să-l omoare pe papă.

Planul părea perfect, însă în drum spre Roma, în calea regelui apare Lucrezia Borgia, o tânără frumoasă, inteligentă şi destul de convingătoare, care-i propune regelui o întâlnire cu tatăl său.

Regele este uimit de discursul şi şiretenia papei, decide că nu este cazul să-l înlăture şi se îndreaptă spre Napoli, unde va găsi doar un tărâm măcinat de ciumă.

Primul sezon se termină cu imaginea familiei reunite a papei la căpătâiul fiicei Lucrezia, care tocmai născuse un băieţel.

Serialul mi-a plăcut mult datorită povestii istorice şi a perioadei pe care o prezintă, decorurile şi costumele sunt reuşite,iar personajele sunt bine individualizate şi interpretate de toţi actorii din distribuţie.

Oricum, atenţia mi-a fost atrasă de Cesare(F.Arnaud), care interpretează un personaj puternic, uneori violent, necruţător, dar care păstrează totuşi o urmă de umanitate.

Se pare că Showtime au fost mulţumiţi de acest serial şi din aprilie au cerut o continuare a sa, pe care aştept s-o văd cât de curând, în speranţa că va fi măcar la fel de reuşită ca şi prima parte.

P.S.:Voi l-aţi văzut? Cum vi s-a părut?
Monday, August 15, 2011

Red Carpet Look:Ellen Pompeo

1.An amazing white Versace for the Golden Globes,very stylish, love the shape.My favourite look for Ellen Pompeo.


2.A Michael Kors glittering dress, absolutely perfect for her slim figure.


3.A lovely elegant denim Lanvin dress,but i dont't quite like the colours or the shape of the shoes.4. A flower print Alexander McQueen dress for the Vanity Fair party,lovely shape of the dress,nice colours, not so found of this hair style.5.A Chanel inspired look , with an haute-couture Chanel dress and jewelry for the Nights of Diamonds Event in New York.Absolutely lovely!

6. The Television Awards in Monte Carlo,2006,a lovely nude dress, suits her a lot.
7.A lovely platinum Nina Ricci dress, for the 2008 SAG Awards.Lovely hair, stylish and very elegant look.Love it!8.Emmy 2007,a Michael Kors feminine navy gown,lovely golden jewelry and hair style. I love it!


Meredith Grey is my favourite feminine character from Grey's Anatomy, that's why I've chosen Ellen Pompeo for this month's red carpet look.

Ellen is a feminine and stylish presence on the red carpet, her dresses are lovely, the colours are always different and unexpected(see the first white dress) ,and the dresses she had chosen suits her because of her slim figure.


Sunday, August 14, 2011

Impresii din vacata:Sibiu(II)


Prima parte despre Sibiu , dacă nu aţi citit-o deja , o găsiţi aici. Acum a venit momentul să vă spun ce mi-a plăcut mai mult sau mai puţin în cele 3 zile în care am vizitat Sibiul.
Mi-a plăcut:
 • Peisajul pe care l-am văzut din autocar pe Valea Oltului(pentru care a meritat cele 3 ore şi jumătate de mers);


 • Centrul istoric al Sibiului, cu o mulţime de străduţe, înţesat de turişti români şi străini;


 • Arhitectura Sibiului, multe stiluri, ferestre şi case colorate, porţile lor mari , care dau spre curţi interioare;


 • Muzeul Brukental, pe care doream de multă vreme să-l văd, mi-au mai plăcut salonul de recepţie,tapetul din mătase cu motive orientale, colecţia de monede şi bijuterii, Galeria de artă românească în mod special, şi cele două curţi interioare;


 • Să vizitez toate muzeele din centrul istoric, toate interesante şi foarte variate ca tematică;


 • Că oraşul este curat,fără mulţi câini şi cerşetori;


 • Îngheţata din Piaţa Mare(ieftină şi teribil de gustoasă);


 • Cafeaua,napolitanele vieneze şi tartele de la Cafe Wien;


 • Tarta cu căpşuni şi iaurt de la patiseria Simpa şi ciocolata Brukental;


Mi-a plăcut mai puţin:

 • Că a fost teribil de cald pentru un oraş situat aproape de multe, iar căldura te obosea, mai ales că doream să vedem cât mai mult;


 • Că distanţele sunt mari şi nu am reuşit să vedem Parcul sub arini;


 • Că străzile şi bulevardele sunt numerotate doar uneori şi nu prea ai idee unde te aflii....


 • Că am aşteptat 40 de minute la Union pentru a ne aduce mâncarea(chiar bună,de altfel!);


 • Că am auzit vorbindu-se mai multe germană decât română în jurul nostru, aşa că ne minumam când cineva răspundea în româneşte la o întrebare;


P.S.:Dacă aveţi completări sunteţi bineveniţi să le semnalaţi:) Spre ce oraş(din ţară sau nu) mi-aţi sugera să-mi îndrept atenţia în următoarea vacanţă?

Monday, August 08, 2011

Impresii din vacanţă:Sibiu(I)

Pe 3 august am plecat la Sibiu pentru o excursie ce urma să dureze 3 zile şi pe care am planificat-o încă din iunie.


Am plecat din Piteşti dimineaţa la ora 8:15 cu un autocar Transmixt şi am ajuns la Sibiu după 3 ore şi jumătate. Drumul(cel puţin la plecare) a fost frumos, peisaje superbe, Valea Oltului, o trecere prin Călimăneşti şi Căciulata(unde mergeam în copilărie cu bunicii la tratament).


După ce am ajuns în Sibiu, ne-am cazat la Pensiunea Ileana, situată aproape de centrul istoric şi de teatrul Radu Stanca, la cam 5 minute de mers cu taxi-ul de autogară.


Camera era micută, curată şi drăguţă, pensiunea nu cred că avea mai mult de 10 camere,restaurant la parter şi o cramă.Prima oprire în Sibiu a fost la Grădina Zoologică(am mai fost aici într-o excursie în şcoala generală), ne-am luat un abonament de autobuz pentru o zi şi cam în 15 minute am ajuns la Grădina Zoologică. Am fost uimită că la acea oră şi pe o vreme atât de călduroasă locul era vizitat,mi-au plăcut pagagalii cei mici şi coloraţi, maimuţele jucăuşe, micuţul ponei.Mai apoi am plecat să parcurgem centrul istoric al oraşului, în poza de mai sus:Biserica Catolică şi Clădirea Primăriei din Piaţa Mare.Clădirea Primăriei a fost costruită la începutul secolului XX , iar restaurarea ei a fost finalizată în anul 2006, o clădire cu adevărat impresionantă.Primul muzeu pe care l-am vizitat a fost cel de Istorie-Casa Altemberger,un loc care mi-a plăcut mult şi unde am văzut:prezentarea vieţii de zi cu zi din Paleolitic,bordeie, gospodării,locuinţemedievale,obiecte din sticlă,aramă,bronz,bijuterii din pietre preţioase,monede costume ale nobililor specifice zonei. În ziua 2 , după un mic-dejun la Cafe Wien, am vizitat Biserica Evanghelică,care a fost şi prima incintă fortificată a Sibiului şi mai apoi centrul cultural şi spiritual al oraşului.A fost construită între secolele 14-16,clădirea se impune prin turnul central ridicat pe 7 nivele(al doilea ca mărime din Transilvania) şi tot aici se odihneşte baronul Samuel von Brukental.
Biserica este impresionantă ca mărime, vis-a-vis de ea regăsim liceul Brukental, iar în prezent o parte din ea este înrenovare.
Tot în a doua zi am vizitat muzeul Brukental,situat în Piaţa Mare,fiind una din cele mai importante opere de factură Barocă din Europa Centrală.
A fost deschis publicului în 1817 şi cuprindea iniţial doar colecţii ale baronului von Brukental,iar noi am vizitat printr-un bilet extra(cu care am mai intrat şi la alte muzee):Colecţia de pictură europeană(flamandă,italiană),Galeria de artă românească(mi-a plăcut foarte mult, am văzut aici creaţii ale lui:Grigorescu,Tonitza, Mişu Popp).
Mobilierul din palat a fost chiar interesant, perioade şi stiluri diferite, obiecte din sticlă, porţelan sau argint, portrete ale membrilor familiei Brukental,bijuterii, un muzeu foarte frumos, spaţios, cu două superbe grădini interioare, care trebuie măcar o dată vizitat!
Imediat lângă muzeul Bruckental, se găseşte Casa Albastră,o clădire care datează din sec.17,iar pe faţada ei este pictată vechea stemă a Sibiului. Aici am vizitat o expoziţie de pictură ce aparţinea pictorilor locali, interesantă pentru că ilustra bine unicitatea acestui loc, însă mult redusă faţă de ceea ce văzusem anterior la Brukental.
A urmat o oprire la Biserica Romano-Catolică,construită între anii 1726-1733 în stilul barocului vienez timpuriu. Biserica este foarte spaţioasă,impresionează prin foarte multe detalii,vitraliile sunt superbe,iar orga deasemenea.
Îndreptându-ne spre Piaţa Mică,ne-am oprit pentru a urca în Turnul Sfatului,numit astfel deoarece în apropierea sa se găseşte vechea primărie a oraşului. Turnul a fost de-a lungul timpului:depozit de cereale, punct de observare a incendiilor,închisoare.
Eu am urcat numai 4 etaje, spre final aveam impresia că scările din lemn erau pe punctul de a se rupe,iar mai apoi mi-am dat seama că turnurile cu scările lor micuţe şi dispuse în cerc nu sunt tocmai potrivite pentru mine.


A urmat o vizită la Muzeul de Istorie a Farmaciei,deschis în anul 1972 şi reuneşte aproximativ 6600 de piese din secolele 16-19. Muzeul este foarte interesant, multe exponate sunt rare, obiecte utilizate în trecut pentru efectuarea operaţiilor, substanţe pentru obţinerea medicamentelor, balanţe pentru măsurare, cazane,instalaţii de distilare, reţete vechi.


A urmat o vizită a Catedralei Ortodoxe, o clădire impunătoare, construită după modelul Hagiei Sofia din Istanbul, pictură din interior este pe nuanţe de albastru, mi-a plăcut mult.
Ne-am oprit apoi la Muzeul de Etnografie şi Artă Populară Săsească, unde am vizitat o expoziţiei de obiecte din Africa şi Asia(podoabe,statuete, evantaie, fotografie). Foarte interesantă aici a fost povestea pe care ghidul ne-a spus-o despre mumia adusă aici în 1907 şi despre care se crede că ar avea 2300 de ani.În Piaţa Mică, lângă Sala cu Frescă(unde am văzut o frescă din 1631), am vizitat o expoziţie de mobilier pictat specific zonei, mobilier vechi, lucrat manual, însă multe din cartonaşele ce trebuiau să indice exponatele lipseau.A treia zi am început-o tot în centrul istoric, la aceeaşi Cafe Wien, care mi-a plăcut mult, ceva mai populată în ziua a treia. Aici am încercat:tarta cu fructe de pădure după o reţetă locală,cheese-cake şi tortul Pădurea Neagră, toate incredibil de bune , fără a fi dulci peste măsură. Cafeaua foarte bună şi napolitanele vieneze luate pentru acasă, toate foarte bune , servirea promptă.
Tot în Piaţa Mare veţi găsi o gelaterie cu îngheţată foarte bună şi cu sortiment variat(eu am încercat pepene roşu,portocale roşii şi grepfruit), iar imediat lângă cofetăria-patiserie Simpa, cu pateuri şi prăjiuri gustoase şi ieftine.

Tot plimbându-ne pe străduţe în căutarea unor magazine pentru suveniruri, am găsit Biserica Ursulinelor,am aruncat doar o privire înăuntru deoarece era închisă şi ne-am continuat drumul.
Podul Minciunilor este primul pod din fontă din România,realizat în 1859 şi asigura accesul în cetate dintre Oraşul de Jos. Legenda spunea că acesta scârţâia la fiecare minciună pe care trecătorii o spuneau, cu toate acestea noi nu am auzit nimic....


(Va urma.....)