Thursday, June 30, 2011

Iunie,altfel...

Iunie Books:

Jane Green-Babyville

R.Pilcher-Sfarsitul verii
Anticarul din Kabul
Pasiunea contelui Toulouse-Lautrec
Viata si opera lui Grigorescu
A.Plesu-Despre frumusetea uitata a lumii
A.Liiceanu-Patru femei,patru povesti
Iunie Film:
Timer,Something Borrowed
Iunie Music:
Placebo-Song to say good-bye,Because i want you to,
Iunie Words:
"If you remember me,then I don't care if everyone else forgets.(H.Murakami-Kafka on the shore)"

Sunday, June 26, 2011

F1 Valencia GP 2011

Azi s-a desfasurat o noua etapa din sezonul de F1, cursa Europei din Valencia, un circuit stradal care a gazduit o cursa intansa pe 57 de tururi.


De la start cursa parea mai animata, se anticipa poate intrarea unui SC care sa schimbe putin lucrurile, Alonso si Hamilton plecau din linia 2 unul langa altul.


Desigur, altfel s-au desfasurat intamplarile pe parcursul cursei, nu a fost SC, nu prea au fost depasiri importante,nu s-a schimbat nimic in clasamente, si iar am asistat la victoria lui Vettel.


Doar Schumi a avut parte iar de ghinion si dupa ce iesea de la boxe la prima oprire a fost izbit de Petrov si a trebuit sa intre iar la boxe pentru o schimbare, si astfel cu 3 opriri, desi plecat in cursa de pe 8, a terminat pe 17.


Pe locul 2 s-a clasat Alonso, mult in spate fata de Vettel, urmat de Webber,Hamilton, Massa,Button,Rosberg,Alguersuari,Sutil si Heidfeld.


In campionatul pilotilor rezultatele dupa aceasta etapa sunt: Vettel(186p),Button(109p),Webber(109p),Hamilton(97p), Alonso(87p).


La echipe :Red Bull(295p),McLaren(206p),Ferrari(129p).


Urmatoarea cursa, mai palpitanta sper, va fi la Silverstone pe 10 iulie.

Friday, June 24, 2011

De ce imi place Coco Chanel?
Coco Chanel(1883-1971) este una din personalităţile feminine pe care le îndrăgesc mult, iar ideea pentru acest post a pornit de la cartea Aurorei Liiceanu-Patru femei,patru poveşti.

Cartea este foarte interesantă,bine organizată şi documentată, cele patru femei prezentate în paginile sale sunt:Coco Chanel,Liza Bagreana-poetă,Cecilia Cuţescu-Storck-pictoriţă, Lee Miller-fotograf.

Încă de la început autoarea îşi motivează alegerea astfel:"Trei lucruri îşi doresc oamenii:putere,bani şi iubire.Acestea nu se exclud între ele,se determină reciproc.Ce le leagă deci pe aceste femei? Răspunsul pare să fie înverşunarea cu care caută să-şi îndeplinească dorinţele,ambiţiile,înverşunarea care nu-şi găseşte nicioadată liniştea."

"Trei au avut studii, toate au umblat în medii culturale, doar despre una s-a făcut filme.Toate au trăit în aceeaşi epocă, toate au avut îndrăzneală, iar îndrăzneala naşte, implicit erori."

Tocmai această îndrăzneală îmi place la Coco Chanel(Gabrielle Bonheur), femeia care şi-a dorit independenţă, pentru acest lucru având nevoie de banii ei, nu de ai altora.

Copilăria ei a fost nefericită, fără părinţi şi rădăcini, crescută de milă într-o mănăstire, va supravieţui când va creşte din croitorie, acelaşi talent care mai târziu i-a adus faima mult dorită.

Ascensiunea ei spre lumea mult visată începe după ce îl cunoaşte pe Etienne Balsan,fiul unui om important din domeniul textilelor din Franţa, se mută la conacul acestuia şi începe să-i cunoască amicii.

În acest timp începe să fabrice pălării,însă această activitate nu i se pare foarte captivantă,în 1909 îl cunoaşte pe Boy, unul din prietenii lui Balsan, cu care începe o relaţie care va dura aproximativ 10 ani până la moartea acestuia într-un accident de maşină.

Boy este cel care o sprijină financiar pentru a-şi deschide propriul magazin de haine:Chanel Modes, de aici şi până în 1916, Coco a perseverat având deschise în acel an 3 magazine la Paris, Deauville şi Biarritz, unde lucrau deja 300 de angajate.

În 1924 lansează deja celebrul parfum Chanel no5,iar când avea 45 de ani îl întâlneşte pe ducele de Westmnster, cu care are o relaţie pentru 10 ani,însă decide că o căsătorie nu o avantajează.

Coco Chanel a susţinut spectacole, a donat bani, organiza dineuri şi avea legături cu reviste precum:Vogue sau Vanity Fair.

După cum spuneam mai sus , despre Coco Chanel s-au făcut multe filme, primul în 1981-Chanel Solitaire, eu am văzut Coco Avant Chanel cu Audrey Tautou în rolul principal (un film despre care am scris) şi Coco Chanel &Igor Stravinsky,o cu totul altă abordare a personalităţii lui Chanel.

Coco a fost o personalitate puternică, motivată de dorinţa de a reuşi, de a deveni cunoscută, de a fi admirată, de a-şi îndeplini toate dorinţele pe care viaţa i le-a refuzat în copilărie. Pentru un copil abandonat, fără o familie care să-l susţină, ceea ce a reuşit ea să devină este impresionant.

De asemenea o admir pe Coco Chanel pentru că a avut curajul să le ofere femeilor libertate şi individualitate prin intermediul unor haine simple şi comode, iar acest aspect este păstrat şi azi de desingnerii ce semnează coleţiile Chanel.

În final, Aurora Liiceanu îşi încheie expunerea despre Chanel astfel:"A făcut din negru şi părul tuns scurt, ca şi din gablonţuri o modă.La moartea sa, în garderobă se aflau 3 costume Chanel, nimic mai mult. Sunt aproape 100 de ani de când femeile folosesc Chanel no5 şi taiorul Chanel, aceasta este Coco Chanel."
Monday, June 20, 2011

Something borrowed(2011) & Timer

1.Timer(2009)

Acest film este un fel de comedie de dragoste puţin SF, deoarece toate poveştile de dragoste au la baza prezenţa unui cronometru implantat la încheietura mâinii, cu ajutorul căruia se determină cu precizie momentul în care sufletul pereche apare în viaţa celui ce poartă cronometrul respectiv.

În rolurile principale îi regăsim pe: Emma Caulfield(Oona),John Patrick Amedori(Mickey),Michelle Borth(Steph).

Oona, medic stomatolog, este dezamăgită de cronometrul său care nu indică un potenţial suflet pereche în următorii ani, în timp în cazul prietenelor ei acesta dăduse deja rezultate.

Oona îl întâlneşte pe Mickey, un toboraş,mai tânăr cu 8 ani decât ea, care lucrează într-un supermarket şi care după indicaţia cronometrului mai are doar 4 luni până la marea întâlnire.

Povestea lor e interesantă, însă Oona decide să renunţe la Mickey când îşi întâlneşte întâmplător alesul la petrecerea zilei de naştere, în concluzie mai e nevoie şi de puţin mister în viaţa noastră.2.Something Borrowed(2011)


Sâmbătă dimineaţa am văzut la Cinema City comedia romantică Something Borrowed, un film cu:Kate Hudson(Darcy),Ginnifer Goodwin(Rachel),Colin Egglesfield(Dex),John Krasinski(Ethan).

Povestea e interesantă, cu temă urbană , dialoguri şi situaţii comice, personaje convingătoare, un film tocmai bun pentru o dimineaţă de week-end.

Rachel, un avocat de succes din SUA îşi dă seama o dată cu apropierea petrecerii de 30 de ani că viaţa ei nu e tocmai cea pe care şi-o dorea. La polul opus o regăsim pe Darcy, prietena sa din copilărie, o persoană exuberantă, plină de viaţă şi puţin cam superficială.

Totul se schimbă în momentul în care Rachel îşi petrece noapte de după petrecerea aniversară cu Dex, prietenul lui Darcy. De aici ei îşi vor reaminti evenimente petrecute în timpul facultăţii, se vor apropia mai mult, chiar şi când căsătoria dintre Darcy şi Dex se apropia.

În final Rachel rămâne împreună cu Dex, Darcy cu Marcus, prietenul lui Dex, cu care va avea un copil, iar lucrurile reintră pe un făgaş normal.


Friday, June 17, 2011

Mă revoltă!Acum ceva vreme mă gândeam să nu încarc postările de pe blog cu emotii negative, cu resentimente sau alte lucruri de acest gen, însă azi mi-am zis că se poate, că lucrurile trebuie spuse!

1. Mă revoltă un sistem naţional care promovează incompetenţa şi incultura!

2.Mă revoltă atitudinea medicilor,care se consideră mai presus de ceilalţi oameni,pe care-i tratează ca pe nişte gunoaie, nu au pic de bun simţ,pretind mită şi cred că li se cuvine totul!

3.Mă revoltă profesorii corupţi, lipsiţi de orice simţ al demnităţii,cu mentalităţi înguste şi care abuzează de puterea pe care le-o acordă meseria pe care o exercită!

4.Mă revoltă lipsa de imaginaţie,tendinţa de a-i copia pe alţii,mentalităţile înguste care nu acceptă diversitatea de orice tip, ci doar şablonul!

5.Mă revoltă misoginismul, lipsa de bun simţ din societate, lipsa unor modele demne de urmat!


P.S.: Lista rămâne deschisă oricui doreşte să adauge completări. Oare doar pe mine mă revoltă toate astea?

Monday, June 13, 2011

F1 Canada 2011

Ieri s-a desfăşurat a 7-a etapă din acest sezon de F1, o cursă care a început la ora 20:00 şi s-a terminat 4 ore mai târziu, un record pentru cursele de F1.

Vettel pleca favorit în această cursă, urmat de Alonso şi Massa, iar startul se anunţa a fi foarte interesant, însă ploaia a schimbat lucrurile şi s-a pornit sub SC, care a mai rămas pe circuit pentru câteva tururi.

Hamilton l-a "agatat" pe Webber la începutul cursei, a încercat acelaşi lucru şi cu Schumi, dar numai după câteva tururi încearcă să-l depăşească pe Button, care îi închide drumul , şi-l trimite în zid, iar Hamilton părăseşte primul cursa.

După 25 de tururi , cursa se opreşte pentru o perioadă nelimitată din cauza ploii abundente, informaţiile din partea organizatorilor întârzie să apară, orele trec, curiozitatea e ridicată şi după cam 2 ore de la oprire, la ora 23:00 cursa reîncepe, desigur sub SC.

Înainte de oprirea cursei Alonso şi Schumi trecuseră pe la boxe să schimbe pneurile de ploaie în unele intermediare, mişcare nu foarte bună pentru ei şi sunt nevoiţi să repornească în cursă de pe alte poziţii.(Schumi de pe 12).

Button îi trimite pe Alonso în afara circuitului, incident de care nu a fost găsit vinovat şi astfel Alonso încheie cursa din Canada, Schumi îi depăşeşte pe Kobayashi şi Massa care se luptau pentru a 2-a poziţie şi se instalează pe locul 2.

Acest lucru ne dă speranţe la un modium pentru Schumi, însă prezenta DRS pe maşinile mai competitive ale urmăritorilor săi Webber şi Button îl dezavantajează, aşa că la sfârşit se va mulţumi cu un loc 4.

În ultimul tur Button, vizibil mai rapid decât Webber şi Schumi îl depăşeşte din cauza unei greşeli pe Vettel şi câştigă cursa, o cursă lungă, incredibilă, palpitantă, cu multe depăşiri, dar şi ieşiri în decor.

De asemenea Massa realizează o cursă bună, depăşindu-l pe linia de sosire pe Kobayashi şi ocupând locul 6, în puncte s-au mai clasat:Petrov, Barichello, Alguersuari,Buemi, iar Rosberg plecat în faţa lui Schumi termină pe 11.

În campionatul piloţilor s-au mai schimbat puţin lucrurile: Vettel-161 p, Button-101p,Webber-94 p, Hamilton-85p.

La constructori :Red Bull-255p,McLaren-186 p,Ferrari-101p,Renault-60p,Mercedes-52p.

Cursa din Canada a fost mult mai spectaculoasă decât cea din Monaco, chiar dacă aşteptarea a fost destul de mare, spectacolul a fost pe măsură, l-am revăzut pe Schumi motivat, bătăios, dornic de un podium ,care sper că va veni curând.

Următoarea cursă se va desfăşura la Valencia pe 26 iunie.Sunday, June 12, 2011

Ralph Lauren Spring 2011:White summerI must say that I don't like white so such, I love colours and prints more, but this collection is special, feminine, the clothes seem to be easy to wear and makes you feel free and the lace is used in great combinations.


It's summer, it's warm and these would really look lovely on street,so if you feel like wear as much white as you want this summer!:)

Friday, June 10, 2011

Dong Yi(2010)


Dong Yi(2010), another coreean drama ended this week, so it was time for its review.


It was a historical drama, had 60 episodes and the main actors were: Han Jyo Joo(Dong Yi),Ji Jin Hee(the king, you might have also seen him in The Jewel in the Palace),Bae Soo Bin(Cha Choon So, Dong yi's brother-you've seen him also in Jumong),Lee So Yeon(Lady Jang),Park Ha Sun(the queen).


The story begins with Dong Yi's childhood and the death of her father and brother, who were not guilty of the crimes they were acused of. With no family left to take care for her, Dong Yi arrives at the palace as a maid and years after this she meets the king in some very funny episodes.


She gains the trust of the king and the queen,works some years for the investigation departement and then becomes a concubine with the rank of sook-bin.


Her journey to the palace is difficult and hard, full of unpleasant moments, accidents, intrigues, Jang the other concubine and for some period the new queen doesn't want to share her power with Dong Yi.


Finally Jang is found guilty of all the crimes against Dong Yi and her son(which was so adorable), the new queen is moved by her sincerity and adopts the boy , so he could one day be the king(he was the 21th king of Joseon).


Dong Yi leaves the palace and decides to help the poor people instead, so this was a lovely movie with an interesting story, lovely characters and a great leasson about humanity.


These days i'm watching these new movies : Kim SoRo(2010) on TVR1 and The emperor of the sea(2004) on National (with Song il gook-Jumong).
Monday, June 06, 2011

Alexandru Tomescu-Capriciul nr.13-Rasul Diavolului
Am văzut aseară pe TVR Cultural unul din concertele susţinute de Alexandru Tomescu în cadrul turneului Stradivarius, Paganini-Înger sau demon.

Turneu s-a desfăşurat în perioada 5 mai-5 iunie 2011 în 14 oraşe din ţară,mi-ar fi plăcut mult mai mult să ascult concertul live(a fost şi în Piteşti, însă bilete nu mai erau de multă vreme când am aflat eu de concert), însă ceea ce am văzut aseară a fost superb.

Concertul a durat o oră şi 40 de minute, timp în care au fost cântate cele 24 de capricii ale lui Paganini(l-am găsite pe youtube pe cel de mai sus, care mi-a plăcut mult!), iar proiecţiile care susţineau vizual muzica au fost foarte reuşite.

Nu este de mirare că la toate spectacolele din acest turneu biletele s-au epuizat foarte repede, se pare că spre toamnă se vor bucura de acest spectacol şi cei din SUA sau Asia.

De asemenea după acest turneu naţional, foarte bine primit de public, se va edita şi un CD şi un DVD(le aştept pe amândouă cu interes, după concertul de aseară!).

Nu-mi rămâne decât să vă invit să descoperiţi muzica interpretată de Alexandru Tomescu şi să vă bucuraţi de ea!

Friday, June 03, 2011

Statistici despre lecturăIdeea acestui post a pornit de la studiul realizat de Ires(Obiceiurile de lectură ale românilor-2011) şi desigur de la pasiunea mea pentru cifre şi statistică.

Pentru realizarea acestui studiu s-a avut în vedere un eşantion de 1237 de indivizi de 18 ani şi peste,cu o eroare maximă totală de +/- 2.8%, perioada în care s-a desfăşurat studiul fiind 15-19 aprilie 2011. • 23% din respondenţi au citit o carte în ultima săptămână,12% în acestă lună,2% d0ar pentru şcoală sau facultate, iar 22% nu citesc deloc(!);


 • 26% dintre femei au citit o carte în ultima săptămână(19,5% în cazul bărbaţilor), iar 22.3% dintre femeile intervievate nu citesc deloc(faţă de 21.9% în cazul bărbaţilor);


 • Vârsta celor care au citit o carte în ultima săptămână :36-50 ani şi 51-65 de ani, iar 41.1% din cei cu vârsta peste 65 de ani nu citesc deloc;


 • 30.8% din persoanele din mediul rural nu citesc deloc, iar 29.3% din cei din mediul urban au citit o carte în ultima săptămână;


 • 42% din respondenţi au declarat că citesc o carte în câteva zile,46,2% având colegiul sau studii postuniversitare;


 • 27% au declarat că ultima oară au citit un roman al unui autor străin,13% al unui autor român, 10% carte religioasă sau carte din domeniul în care lucrează.


 • Se pare că romanele în general sunt cele mai preferate cărţi(23%), urmate de romane poliţiste(12%), romane de dragoste(10%),cărţi de specialitate(7%), beletristică(3%);


 • Pentru un subeşantion de cititori(78% din populaţia totală), cartea preferată a fost:Pe aripile vântului(3.02%),Biblia(2.5%),Morometii(2.19%),Cel mai iubit dintre pământeni(1.77%),Shogun(1.35%),Dama cu camelii(0.63%),Anna Karenina(0.42%),Război şi pace(0.1%);


 • În ceea ce priveşte scriitorul preferat,răspunsurile au fost:Mihai Eminescu(10%),Alexandre Dumas(7%),M.Sadoveanu(6%),Marin Preda(4%),Tolstoi(1%),Dostoievski(1%);


 • În categoria scriitor român actual preferat, rezultatele au fost:Mircea Cărtărescu,G.Liiceanu,Dan Puric(1%),A.Pleşu(0.21%);


 • 53.2% dintre femei citesc poezie, şi numai 37.8% dintre bărbaţi;(majoritatea din mediul rural şi din Moldova);


 • 26% citesc o carte de plăcere,21% pentru relaxare, 10% din lipsă de ocupaţie,7% pentru informare, 4% din curiozitate, 2% pentru studii;


 • 48% dintre respondenţi nu oferă cărţi cadou familiei sau cunoscuţilor, iar 52% obişnuiesc să împrumute cărţilor lor şi altora;


 • 25% din populaţia analizată cumpără sub 5 cărţi într-un an, iar alţi 25% nu cumpără deloc;


 • 26% cheltuiesc între 51-100 RON pentru cărţi într-un an,12% sub 50 Ron,5%peste 1000 de ron;


 • 58% îşi achiziţionează cărţile din librării,8% din anticariate,iar 6% de pe internet;


 • 31% cumpără ziare însoţite de cărţi dacă îi interesează subiectul, iar 47% nu;


 • Cele mai menţionate edituri de către respondenţi au fost:Humanitas(7%),Nemira(3%),Teora, Corint(2%);


 • 82% au acasă o bibliotecă cu cărţi,iar 35% dintre ei au între 101-500 de volume ;


 • 45% au fost de acord cu afirmaţia-Cărţile sunt scumpe,majoritatea fiind femei cu venitul între 751-1500 ron;


 • 47% au afirmat că internetul va duce la dispariţia cărţilor;


 • 91% au fost e acord cu afirmaţia:Cărţile nu ar trebui să lipsească din casa nimănui;

Cam acestea au fost rezultatele studiului respectiv, voi cum le comentaţi?