Tuesday, May 31, 2011

Mai, altfel...Mai Books:

Cheia si alte povestiri-R.Pilcher

Iasomia Salbatica-R.Pilcher

Portretul lui Dorian Grey-O.Wilde

Polemici cordiale-O.Paler

Cai in galop-Y.Mishima

Moarte la curtea rajahului-Shivani Singh

Mai Film:

Water for elephants

Adam

Piratii din Caraibe 4

Lie to me

Mai Music:

Depeche Mode-Personal Jesus(2011 Remix),

Mai Words:

"Un zambet este o modalitate necostisitoare se a-ti schimba infatisarea"(C.Gordon)

Sunday, May 29, 2011

F1 Monaco GP 2011

S-a desfăşurat azi marele premiul de la Monte Carlo, una din cele mai aşteptate curse ale sezonului, o cursă care nu a dezamăgit, din contră ne-a oferit multe suprize...

Vettel pleca în această după-amiază din pole-position, urmat de Button şi Webber, însă la start Alonso se impune din nou şi ajunge pe locul 3, iar Button pe 2.

Schumi, plecat de pe 5 din calificări(cea mai bună clasare în acest sezon) aproape a rămas pe grilă la start şi ajunge pe locul 10 în spatelelui Hamilton, pe care îl depăşeşte în primul tur(da, se poate depăşi la Monaco!).

Îl va ţine în spatele său pe Hamilton pentru mai bine de 9 tururi, iar acest lucru îl enervează pe acesta şi cu prima ocazie îl depăşeşte şi-l loveşte puţin pe Schumi, care nu a avut prea mult noroc şi cam în turul 30 abandonează din cauza unor probleme tehnice.

Dar dorinţa lui Hamilton de a trece de oricine îi stă în faţă nu se opreşte aici, îl loveşte pe Massa la intrarea în tunel, iar acesta este împins în glisiere şi iese foarte avariat din tunel fix în zidul de protecţie, ceea ce va duce la abandonul său şi intrarea SC pe circuit.

Hamilton este penalizat pentru această ieşire cu un drive-through, ceea ce-l aduce iarăşi pe locul 9 , iar în turul 71 are loc un accident în urma căruia maşinile lui Alguersuari şi Petrov sunt avariate grav, intră o ambulanţă, iar cursa se întrerupe sub steag roşu.

Cursa se opreşte pentru mai bine de 15 min., mecanicii îi schimbă nasul avariat al maşinii lui Hamilton, distanţa dintre Vettel, Button şi Alonso se micşorează, pneurile se răcesc, cursa reîncepe sub SC.

În ultimele 5 tururi Hamilton reuşeşte să-l scoată din cursă şi pe Maldonado şi cred că şi-a făcut foarte mulţi prieteni cu ocazia acestei curse, ar merita probabil o suspendare cu o etapă, pentru că a reuşit să incomodeze toţi piloţii, să creeze incidente periculoase pe un circuit foarte îngust.

Ordinea la finish a fost: Vettel, Alonso, Button,Webber, Kobayashi,Hamilton,Sutil, Heidfeld,Barichello şi Buemi.

Ordinea în campionatul piloţilor este:Vettel(143p),Hamilton(85p),Webber(79p).

Următoarea cursă se va desfăşura în Canada pe 12 iunie.

Saturday, May 28, 2011

Moarte la curtea Rajahului

Această carte este una din cele mai frumoase şi interesante cărţi pe care le-am citit în ultima vreme, chiar dacă nu am avut timp să scriu despre toate, recenziile vor veni cu siguranţă în curând...

Autoarea, Shivani Singh,este descendenta unei familii regale din India, care dispare însă începând cu anul 1970, ca urmare a instaurării unui nou regim politic în India.

Romanul este fascinant şi palpitant, se regăsesc în acţiunea sa rajahi, concubine, intrigi, secrete, dansatoare, tradiţii şi cultură.

Acţiunea se petrece în palatul rajahului din Sirikot şi debutează cu vizita nepoatei acestuia de 13 ani(Lila), însoţită de mama sa.

Dacă la început palatul pare un loc fantastic, unde copii sunt mereu protejaţi de lumea din exterior, o dată cu aflare veştii unei crime săvârşite de cineva din interiorul palatului, nimic nu mai e ca la început.

Lila este la început foarte curioasă să cunoască familia mamei sale, pe bunica Nani, pe bunicul Rajah, cel foarte puternic, temut şi influent, pe mătuşa Kumud, cea interesată de doctrina comunistă, pe unchiul cel mic(care mai apoi va fi dat spre adopţie).

Lila va încerca să dezlege misterul morţii acelui slujitor, dar între timp lucruri cumplite continuă să se întâmple în palat: bunicul său rajahul este ucis prin otrăvire, bunica Nani conform tradiţiei va realiza o sita(sinucidere prin ardere), iar fratele cel mare al mamei devine noul rajah.

Mama Lilei devine foarte tulburată după moarte tatălui său, mătuşa Kumud va pleca de la palat în ţinutul său de origine, abandonându-şi soţul după ce află de trădarea acestuia cu soţia fratelui său.

Soţia noului rajah îl va abandona şi ea pe acesta după ce noul regim preia puterea, palatul şi toată lumea din el decade, bunurile sunt vândute pe nimic şi toată lumea fascinantă din copilăria Lilei dispare.

În timp, se va întâlni în tren cu cea care era de fapt fiica mai mare a bunicului său, crescută de o slujnică(chiar dacă tatăl său ordonase să fie ucisă), iar aceasta îi mărturiseşte că cel care l-a ucis pe bunicul ei a fost soţul său, un slujitor de la curte.

După cum spuneam la început, povestea şi lumea descrisă sunt superbe, nu bănuiam că existau în India atâtea asemănări cu obiceiurile de la curţile arabe sau turceşti(despre care mai citisem).

Când am terminat de citit această carte am înteles de ce Eliade era atât de pasionat de cultura şi misticismul indian, pentru că farmecul poveştilor lor te învăluie într-o frumoasă magie.Tuesday, May 24, 2011

Piratii din Caraibe 4:Pe ape şi mai tulburi

Am văzut sâmbătă la Cinema City cea mai recentă parte din seria Piraţii din Caraibe, îmi doream de la începutul lunii să o văd şi în mare nu m-a dezamăgit.

Povestea e interesantă: 3 echipaje de piraţi doresc să ajungă la Fântână Tinereţii, dar călătoria e lungă, primejdioasă, implică găsirea unor hărţi vechi,formule magice şi sirene.

Jack Sparrow(Johnny Depp) este la fel de spectaculos şi comic ca şi în celelate părţi, doar că aici apare mai mult din cauza lipsei personajelor interpretate de Orlando Bloom şi Keira Kneightley.

Surpriza acestei părţi o reprezintă apariţia lui Penelope Cruz in rolul Angelicăi, fiica lui Blackbeard, o mai veche cunoştiinţă a lui Jack Sparrow.

La începutul filmului şi chiar din trailer ni se promitea o idilă între Sparrow şi Angelica, însă în film găsim mai mult o tatonare, iar alăturarea celor două personaje nu mi s-a părut spectaculoasă.

Filmul rămâne interesant, varianta 3 D este reuşită, peisajele sunt frumoase, acţiunea se vrea a fi destul de dinamică, însă rămân la ideea că existenţa a mai puţine personaje decât în partea a 3-a nu a fost o idee tocmai inspirată.

P.S.: Voi l-aţi văzut, v-a plăcut?Sunday, May 22, 2011

F1 Spain GP 2011
A 5-a etapă a acestui sezon a ajung în acest week-end în Spania, la Barcelona şi ne-a adus o cursă destul de interesantă şi palpitantă.


Webber pleca în cursă din pole-position, însă chiar de la start a fost întrecut de Alonso(plecat de pe 4), care a stat pe prima poziţie pentru mai bine de 10 tururi.


Vettel pleca de pe 2 şi speram ca măcar de această dată altul să fie câştigătorul, însă nişte oprire reuşite la boxe l-au readus pe primul loc până la finalul cursei.


Hamilton a reuşit să termine pe 2, mai tot timpul în spatele lui Vettel, iar Button a reuşit să ajungă pe 3(plecat de pe 5) şi să aducă o dublă pentru McLaren.


Webber a terminat cursa pe 4, mă aşteptam la mai mult, iar Alonso a fost depăşit cu un tur spre final de Vettel, terminând cursa pe 5.


Schumi pleca în cursă de pe 10, ajunge imediat după start pe 6 şi acolo rămâne până la sfârşit, ceea ce-i aduce cea mai bună clasare din acest sezon şi 8 puncte, în faţa lui Rosberg.


În primii 10 se mai aflau:Heidfeld, Perez şi Kobayashi, iar Massa a abandonat spre finalul cursei.


Vettel conduce în campionatul piloţilor cu 118 p, urmat de Hamilton-77p,Webber-67p şi Button-61p.


La echipe situaţia este următoarea: Red Bull-148 p, Mc Laren-105 p, Ferrari-65p şi Renault-42 p.


Urmatoarea cursă va fi pe 29 mai la Monaco!

Saturday, May 21, 2011

Depeche Mode - Personal Jesus (The Stargate Mix)This is the newest DM Personal Jesus remix for 2011, as they celebrate a 30 years career in music!
I can't stop listening to this,so different from the original song, but still with a lovely sound and Dave's voice is amazing. Love it!:)
P.S.:What about you?

Friday, May 20, 2011

Season Finale:Grey's Anatomy&Private Practice
Today we said good-bye to season 7 of Grey's Anatomy and season 4 of Private Practice,both very exciting and interesting this year.

So,let's start with Grey's Anatomy, which begins with Owen's and Christina weeding(on Private Practice Violet& Pete's weeding) a very special moment. Then there were some episodes when Derek tried to convince Christina not to give up at medicine, and all the others had difficult moments after the last episode on season 6.

There were also some difficult moments with Callie's and Arizona accident, when everybody tried to save Callie and Mark's little girl Sophie, which was also a musical episode, lovely idea.

In the end, Kepner was chosen chief resident , Christina and Owen broke up when she told him she doesn't want the baby, Derek found out about Meredith's actions on his trial and didn't come home.

Meredith was given the little black baby to take care of, so lot's of things are going to change next season, can't wait!

On Private Practice, Adisson and Sam seem to be very in love for some episodes, but the "baby" was another obstacle on their lives, Naomi came back to the practice and accepted Fife's wedding proposal.

Violet lost her practice licence , after her book being published and gives up again, leting Pete with the baby.

Charlotte and Cooper had their wedding in LA, passed very difficult moments with Charlotte being rapped.

I will miss these episodes soon, but i loved this season on both films. So, i'm stuck with House's 6 season or The Mentalist this summer.

P.S.: What do you like to see these days? Any sugestions?


Monday, May 16, 2011

Cannes 2011 -Red Carpet(1)
1. Fan Bing Bing in Chris Bu Kewen, a lovely asiatic design, powerful colours, a pearl cluth, adorable look.By far , my favourite look from Cannes this year!

2.Aishwarya Rai in Ellie Saab Couture, lovely look, sylish, elegant, i love all Ellie Saab's collections.
3.Angelina Jolie in Salvadore Ferragamo, at Kung Fu Panda 2 premiere, a lovely beige mini dress and emerald jewels. Stylish and feminine, as usual!:)4.Salma Hayek in Gucci Premiere, a lovely dress, an embroised bustier of silver beads, lovely accesories and hair.Well done!:)
5.Rachel Mc Adams in Marchesa at Midnight in Paris premiere, red lace, dramatic effect ,an interesting choice.
6.Emily Bowning in Luis Vuitton, the australian actress chose a tropical print, neutral make-up and nude shoes just perfect for her look. I like it, do you?


6.Cheryl Cole in Stephane Rolland Couture, a touch of white for the red carpet, love the golden details, dramatic look.

7.Fan Bing Bing in Atelier Versace at the Wu Xia premiere, a lovely salmon pink dress,love it.


The festival will end on 22 May, so there are more to see and choose.... These were my fav until now, you can see more here.
Saturday, May 14, 2011

Impresii despre România"România are un gust de o dulce savoare pe care n-o simte nimeni în alte ţări. Pe toată durata şederii mele în România,nici o notă tristă,neplăcută sau urâtă nu mi-a oprit privirea.

Cineva a spus odată că există ţări pe care ai vrea să le strângi la pieptul tău.România e una din ele. Căci este frumoasă-ca o femeie frumoasă.

România este o ţară care merită mai mult, mai mult decât o vizită scurtă, este o ţară în care merită să călătoreşti.(1937)"

"Dar ceea ce conferă vieţii din Bucureşti şi atmosferei acesteia un farmec deosebit, ceva ca o culoare pastel, sunt femeile, care îmbină eleganţa parizienelor cu feminitatea vienezelor şi care se află în centrul vieţii acestui oraş.

Bucureştiul are stilul, farmecul şi dulcea savoare a vieţii pe care o avea la vremea ei capitala. România nu este numai o ţară bogată, este o ţară privilegiată.(1939)"


Fragmentele de mai sus le-am găsit în cartea lui Kostas Uranis-De la Atlantic la Marea Neagră, o superbă carte despre călătorii, care se desfăşoară în :Portugalia, Italia, Franţa, Spania,Grecia,dar şi România, căreia autorul i-a dedicat un întreg capitol, fiind foarte impresionat de ceea ce vizitase.

Dacă găsiţi această carte, vă recomand să o parcurgeţi, pentru că vezi reuşi să aflaţi amănunte surprinzătoare despre multe oraşe europene aşa cum erau ele în 1920 sau 1930.

Nu mă aşteptam la o descriere atât de favorabilă la adresa României, m-am bucurat să citesc aceste rânduri şi mi-am dorit să fi putut vizita România în acea perioadă. Voi ce spuneţi?


Monday, May 09, 2011

DAVE GAHAN ( Kingdom live )Happy birthday, Mr.Gahan!
This is one of my fav songs from Dave's solo albums, which are great! Enjoy!:)

Sunday, May 08, 2011

F1 Turkish GP 2011
A patra etapa a acestui sezon de F1 s-a desfasurat in acesta dupa-amiaza in Turcia, o cursa cu 58 de tururi, foarte antrenanta, cu multe depasiri si la fel de multe schimbari in clasament.


Dupa calificarile de sambata dupa-aminaza Vettel pleca(iar!) din pole-positon, urmat de Webber si Rosberg, care promitea o surpriza.


Dar desigur ca lucrurile nu stau niciodata in cursa asa cum se vad ele din calificari, iar Rosberg, chiar daca la start urcase pe 2 nu a reusit sa-si conserve pozitia pe podium si a terminat pe 5.


Pe podium s-au clasat:Vettel, Webber si Alonso, chiar daca la un moment dat Alonso se afla in fata lui Webber si parea sa ramane pana la sfarsit in aceasta pozitie.


Hamilton a terminat cursa pe 4, Button pe 6, pilotii Renault pe 7 si 8, cu toate cu Petrov a fost implicat in cateva ciocniri(prima la inceputul cursei cu Schumi, care a fost nevoit sa faca o oprire neprogramata la boxe, iar mai apoi cu Heidfeld), cu toate acestea nu s-a dat inca nici o sentinta din partea comisarilor de cursa.


Buemi si Kobayashi au incheiat topul primilor 10 piloti, care au plecat acasa cu puncte. Schumi, din cauza a celor intamplate mai sus, chiar daca reusise un loc 8 in calificari, a terminat pe 12,iar Massa pe 11.


Urmatoarea cursa se va desfasura pe 22 mai in Barcelona.

Saturday, May 07, 2011

Oscar de la Renta:Resort 2011


The other days I found this lovely Oscar de la Renta's collection and it made me dream of summer days, with all this red, white and navy dresses. Is this not an elegant and amazing summer collection?

Monday, May 02, 2011

Water for Elephants(2011)


Am văzut ieri la cinema Water for Elephants, ecranizarea romanului cu acelaşi nume al autoarei Sara Gruen(apărut în SUA în 2006), pe care însă nu l-am citit încă.


Revenind la film, în rolurile principale îi regăsim pe:Resse Witherspoon(Marlena),Robert Pattison(Jacob Jankowski) şi Christopher Waltz(August).


Filmul se concentrează asupra vieţii din spatele unui circ(Benzini Bros.) în America anilor 1931, imediat după începutul probihiţiei(mi-a reamintit de The Boardwalk Empire), dar şi asupra poveştii de dragoste dintre Marlena, soţia excentricului şi violentului director de circ şi Jacob, un tânăr polonez care şi-a pierdut familia într-un accident de maşină chiar în ziua susţinerii examenului de absolvire a facultăţii de medicină veterinară.


Jacob reuşeşte să pătrundă în fascinanta lume a circului, unde totul este o iluzie, iar lipsa banilor datorată crizei din 1929 duce la crimă şi violenţe pentru asigurarea supravieţuirii.


Jacob este remarcat de August şi Marlena datorită priceperii sale în medicina veterinară, a determinării cu care ia decizii legate de viaţa animalelor, chiar dacă consecinţele ar putea fi tragice, urmând ca spre final să se ocupe de elefantul Rosie, care va juca un rol important în poveste.


În final după câteva peripeţii şi piedici, ajutaţi şi de oamenii care lucrau în circ, August îşi va găsi sfârşitul în timpul unui spectacol de circ, Marlena şi Jacob rămân împreună, lucrează în continuare în lumea circului şi vor avea mai mulţi copii.


Povestea este interesantă, fascinantă, filmul este plin de culoare, acţiunea mi s-a părut destul de lentă pe mai bine de 50% din durata filmului, urmând ca spre final să devină mai alertă.


Resse Witherspoon a avut un rol reuşit, acelaşi lucru se poate spune şi despre Robert Pattison, pe care l-am mai văzut în Remember me şi mi-a plăcut.


Este un film pe care vă recomand să-l vedeţi, sper ca spre sfârşitul lunii să văd cea mai recentă parte din Piraţii din Caraibe, al cărui trailer mi-a atras atenţia.